schilder Antwerpen

Schilder Antwerpen

Op zoek naar een schilder uit Antwerpen? Voor al uw schilderwerken in huis bent u bij ons netwerk aan het juiste adres! Wilt u één muur of meerdere muren in uw woonkamer laten schilderen? Uitgekeken op de kleur van uw tuinhuis en wilt u deze laten verven? Of kan de buitenmuur van uw woning in Antwerpen wel een opfrisser gebruiken?

Bij ons netwerk zijn meerdere schilders uit heel Vlaanderen aangesloten. Als u het offerteformulier invult dan ontvangt u meerdere offertes van een aantal schilders uit Antwerpen. U vergelijkt deze met elkaar en kiest zelf welke schilder bij u langskomt voor het uitvoeren van het schilderwerk. Het aanvragen van schilderwerk offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Voordelen van onze dienstverlening

  • Het gebruik van onze service is gratis en vrijblijvend.
  • U krijgt een duidelijk inzicht in de kostprijs van verschillende schilders.
  • U kiest het schildersbedrijf met het beste aanbod.
  • U bespaart flink op de totaalprijs van uw schilderwerk!

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Het inhuren van een professionele schilder heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst bent u verzekerd van een prachtig strak resultaat. Daar komt bij dat veel schilders garantie bieden op het geleverde werk.

Als iets niet helemaal naar wens is, komen de schilders dit vaak kosteloos voor u herstellen. Daarnaast bespaart u met de inzet van een ervaren schilder veel tijd en energie. U kunt in huis u gang gaan, terwijl de schilders uw binnenmuur, deuren of ramen aanpakken.

Voor al uw schilderwerk in Antwerpen

Schilders uit Antwerpen voeren verschillende schilderwerken uit. U kunt het verven van de binnenmuur uitbesteden maar het is ook een optie om de schilderwerken van uw dakkapel uit te besteden aan een professioneel schilder. Een aantal veelvoorkomende schilderklussen zijn:

  • Het schilderen van binnenmuren of plafonds.
  • Het verven van trappen en dakkappelen.
  • Het lakken van ramen en binnendeuren.

Wat kost een schilder?

Voordat u schilderwerken uitbesteedt wilt u natuurlijk de prijzen van schilders weten. De kosten hangen af van verschillende factoren zoals de soort klus en de grootte hiervan. De prijzen voor het schilderen dan deuren of een buitenmuur liggen bijvoorbeeld hoger dan de prijzen voor het schilderen van een muur in huis. Bij een grotere klus bespaart u daarnaast veelal op het uurloon van de schilder. Voor binnenschilderwerken rekenen schilders gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur. Bij buitenschilderwerken moet u rekening houden met een gemiddelde kostprijs tussen de €40,- en €45,- per uur. Soms rekenen schilders een vaste prijs per vierkante meter. Voor binnenschilderwerk ligt dit tussen de €30,- en €35,- en voor buitenschilderwerk ligt de kostprijs tussen de €35,- en €40,- per m².

Prijstabel: kosten schilder

Soort schilder Prijs per m², incl. verf, materiaal en btw* Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw*
Binnenschilder €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Buitenschilder €30,- tot €35,- €40,- tot €50,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van een schildersbedrijf. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uurloon of prijs per vierkante meter?

De schilders uit Antwerpen rekenen meestal een vaste prijs per vierkante meter. Dit is vooral het geval bij grotere oppervlakken die gemakkelijk te verven zijn. Denk bijvoorbeeld aan het schilderwerk van een binnenmuur.

Wanneer het gaat om schilderwerk dat meer precisie vereist, rekenen de schilders doorgaans een vaste uurprijs. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het verven van de trap of het lakken van de ramen. Bij hele grote schilderklussen spreekt u best een vaste totaalprijs af.

Prijs schilderwerken

De kostprijs die u betaalt is onder meer afhankelijk van het soort schilderwerk dat u laat uitvoeren. De prijzen hiervan vindt u in de tabel hieronder. Voor schilderwerken op de buitenmuur betaalt u ongeveer €20,- tot €40,- per m² en voor het schilderwerk op de trap ligt de kostprijs rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Wilt u de buiten- of binnendeuren lakken? Houd dan rekening met een totaalprijs van ongeveer €70,- tot €110,- per deur en voor het verven van muren liggen de kosten ongeveer tussen de €15,- tot €20,- per m².

Prijstabel: prijzen binnenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Plafond Latexverf, 2 lagen €12,- tot €20,- per m²
Muur Afhankelijk van type verf en methode van aanbrengen €15,- tot €20,- per m²
Deuren Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Trap 2 keer in de grondverf en een eindlaag €15,- tot €20,- per traptrede
Vloer Houten vloer of betonvloer Prijs op aanvraag
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Op zoek naar een ervaren schilder voor uw binnenschilderwerk?

Maak gebruik van ons netwerk, vergelijk offertes en bespaar op de kosten van uw schilderwerken!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel: prijzen buitenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Gevel Eén laag primer en twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Ramen 3 dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Dakkapel Inclusief arbeidskosten, verf, materiaal en btw €500,- tot €1.000,- per dakkapel
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerken?

Een belangrijk voordeel van het inschakelen van een professioneel schilder, is dat u een vast verlaagd tarief betaalt op zowel het materiaal als de arbeid! Uiteraard zitten hier enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw woning in ieder geval 10 jaar oud zijn en moet het gaan om een huis dat als woning gebruikt wordt. Ook betaalt u alleen een verlaagd btw-tarief van 6% als u als eindgebruiker de schilder betaalt. Heeft u vragen over de btw die u voor uw schilderwerk moet betalen? Vraag de huisschilder dan om een persoonlijk advies. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financien vindt u een lijst van renovatiewerken, waarop het verlaagde btw-tarief van toepassing is.

Binnenschilderwerken, strakke afwerking

De binnenschilderwerken zijn een belangrijk onderdeel van uw interieur. Hiermee laat u een goede (eerste) indruk achter op uw gasten of bezoekers. Het binnenschilderwerk is het mooist als u dit uitbesteedt aan een ervaren schildersbedrijf.

Zo weet u zeker dat de juiste verfsoort gebruikt wordt en dat het eindresultaat perfect strak is. Het binnenschilderwerk bestaat uit verschillende onderdelen: denk aan schilderwerken op het plafond, het verven van de binnenmuur of het lakken van de binnendeuren.

Plafonds schilderen

plafond in Antwerpen schilderen
Het schilderen van een plafond is iets lastiger dan het schilderen van muren. Het is namelijk belangrijk dat u een stevige ladder of een steiger hebt. Als u het plafond in een ander kleurtje gaat verven, dan heeft dit veelal een groot effect.

Als u voor de binnenschilderwerken aan uw plafond voor een witte verfkleur gaat, dan zorgt dit ervoor dat deze hoger lijkt. Een donkere kleur doet het plafond juist lager lijken.

Houten plafond

houten plafond schilderen
Hebt u een woning gekocht waarvan het plafond voorzien is van houten planchetten? Dit geeft veelal een ouderwetse uitstraling. Gelukkig is het mogelijk om deze te laten verven door één van de aan schilder aannemers uit Antwerpen. Voordat u begint met schilderen moet u de planchetten eerst schoonmaken en ontvetten. Hierna brengt u een primer aan en vervolgens de gewenste kleur. U kunt het beste per 2 tot 3 latten werken om overlappingen te voorkomen en om een egaal resultaat te behalen.

Muur schilderen

muur schilderen
Binnenschilderwerken aan muren komt het meeste voor. Een ander kleurtje kan een groot verschil maken. Een voordeel van muren verven is dan ook dat u uw woon-, slaap- of werkkamer eenvoudig een nieuwe look geeft.

U kunt ervoor kiezen om binnenschilderwerken zelf te doen. Als u geen fan bent van verven, is het echter beter om een schilder uit Antwerpen in te huren. Als u een erkende schilder inhuurt bent u verzekerd van een netjes en strak resultaat.

Deuren schilderen

schilderwerk deur Antwerpen
Bij binnenschilderwerken hoort ook het verven van zowel binnen- als buitendeuren. Het lakken van deuren is voor een beginnende doe-het-zelver goed te doen. Als u de schilderwerken van uw deuren uitbesteedt aan een schildersbedrijf uit Antwerpen, dan zal de vakman de deur eerst loshalen. Zo behalen de schilders het mooiste resultaat. Deuren worden veelvuldig gebruikt, daarom is het belangrijk dat de schilder uit Antwerpen deze eerst goed ontvet. Daarnaast zorgt de schilder ervoor dat er geen verfdruppels onderaan de deur blijven hangen, zodat het klemmen van de binnendeuren voorkomen wordt.

Buitenschilderwerk aan een onderhoudsbeurt toe?

Vind een goedkope schilder uit Antwerpen met behulp van ons netwerk.

Schilder offertes

Trap schilderen

De kans is groot dat de trap in uw woning in Antwerpen elke dag meerdere keren wordt gebruikt. Het is dan ook niet vreemd dat de trap in de loop der jaren slijt en een nieuwe verflaag nodig heeft. Het schilderen van de trap wordt door veel mensen in Antwerpen gezien als vervelende klus en blijft dan ook vaak liggen. Dat is onverstandig, want slijtage aan de traptreden betekent ook dat deze een stuk gladder zijn. Voorkom valpartijen en laat het schilderwerk snel aanpakken!

Vloer schilderen

Wanneer u de uitstraling van uw living of slaapkamer wilt veranderen, kunt u behalve de binnenmuur ook de vloer een andere kleur geven. Zo zijn er steeds meer mensen in Antwerpen die ervoor kiezen om hun houten- of betonvloer wit te schilderen. Voor het vloeroppervlak heeft u een kwalitatieve en slijtvaste verfsoort nodig. Welke verfsoort het meest geschikt is, is grotendeels afhankelijk van de ondergrond. In ieder geval is een goede primer noodzakelijk en is het aan te raden een watergedragen verfsoort te gebruiken.

Houten vloer

houten vloer in Antwerpen verven
Naast plafonds en muren is het ook mogelijk om uw houten vloer te schilderen door een schilder. Ook hierbij is schoonmaken, ontvetten en het aanbrengen van een primer onmisbaar. Het oppervlak wordt veel gebruikt, het is daarom belangrijk om een kwalitatieve verfsoort te gebruiken welke niet snel slijt. Net als bij een trap duurt het uitharden van de verflaag op een vloer één tot twee weken. Wacht daarom minstens een week voordat u meubels terugplaatst.

Betonvloer

betonvloer in Antwerpen schilderen
U hebt er misschien nooit zo bij stilgestaan, maar het is een optie om uw betonnen vloer te schilderen. Het verven van een betonvloer geeft een nette uitstraling. Daarnaast is een geverfde betonvloer een stuk makkelijk schoon te maken dan een ongeverfde betonvloer. Hebt u vloerverwarming? Zet deze altijd uit tijdens de schilderwerken. Zorg er daarnaast voor dat het oppervlak vet- en stofvrij is en controleer of deze niet te poreus, te glad of te ruw is.

Buitenschilderwerken, optimale bescherming

Wist u dat buitenschilderwerk een belangrijke beschermende functie heeft? De verflaag dient namelijk als bescherming tegen neerslag. Wanneer deze verflaag niet meer intact is, raakt het hout aangetast door regen of sneeuw. Het gevolg zijn barsten of scheuren in het hout, evenals houtrot. Geef uw houtwerk buiten daarom een optimale bescherming door het buitenschilderwerk uit te laten voeren door een professioneel schilder. Denk aan het lakken van de ramen, het schilderwerk van de gevel en het beitsen van een tuinhuisje.

Gevel schilderen

Voor een nette uitstraling is het belangrijk om de gevel van uw woning geregeld te schilderen. Bij buitenschilderwerken aan uw buitenmuur moet u een ademende verf gebruiken. Als u dit niet doet dan sluit u vocht op in de gevel. Uiteindelijk kan de buitenmuur hierdoor ernstig beschadigen. Vocht in de gevel kan bovendien ook resulteren in vochtproblemen in de woning. Buitenschilderwerken uitvoeren aan een gevel is een lastige klus. Het is verstandig om hiervoor een schilder in te huren.

Buitenmuur schilderen

Het verven van muren binnenshuis kunt u eenvoudig zelf doen. Het verven van een gevel is echter vakwerk.

De gevel moet schoongemaakt worden en kieren vult u op met kit. Om zeker te weten dat u lang van uw pas geverfde muren zult genieten is het belangrijk om een primer aan te brengen. Een schilder houdt bovendien rekening met het weer wanneer hij uw muur gaat aanpakken.

De buitentemperatuur moet tussen de 10 en 20°C liggen, het mag niet regenen of mistig zijn en ook te veel wind is niet goed.

Werkwijze schilder bij schilderen buitenmuur

Ramen schilderen

ramen schilderen
Een laag verf op de ramen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen wind, regen, UV-licht en temperatuurverschillen. Is de verf verkleurd, beschadigd of geeft deze af? Of zitten er lichte scheurtjes in het houtwerk? Dan is het tijd om het schilderwerk op te laten knappen door een schilder uit Antwerpen. Eventuele beschadigingen vult een schilder op met houtvulmiddel. Het schilderwerk bestaat uit vier stappen. U begint met opschuren, gevolgd door grondlakken, voorlakken en aflakken.

Dakkapel

dakkapel schilderen in Antwerpen
Bij buitenschilderwerken hoort ook het onderhoud aan een dakkapel. Een houten dakkapel moet geschilderd worden met een ademende verf of een lak van goede kwaliteit. Het is daarnaast belangrijk om eventueel houtrot te verwijderen. Als u zelf de dakkapel gaat schilderen dan is het verstandig om een steiger te huren. Met een steiger kunt u overal goed bij en is het niet nodig om steeds uw ladder te verplaatsen. Dit is veiliger en scheelt veel tijd tijdens de schilderwerken.

Tuinhuis

tuinhuis schildewerk
Schilderwerken aan uw tuinhuis zijn belangrijk om deze te beschermen. Als u buitenschilderwerken aan uw tuinhuis gaat uitvoeren dan hebt u de keuze uit verschillende opties. Als u wilt dat de nerven en houtstructuur zichtbaar blijven, dan kunt u het beste een half-dekkende beits aanbrengen. De kleur van het hout wordt hierbij enigszins behouden. De andere optie voor het schilderwerk is een dekkende lakverf, hiermee geeft u het tuinhuis welke kleur u maar wilt.

Dakgoot

dakgoot in Antwerpen verven
Gaat u de dakgoot van uw woning in Antwerpen een andere kleur geven? Om zeker te weten dat u zo lang mogelijk van het schilderresultaat zult genieten is het belangrijk dat de dakgoot niet lekt. Controleer deze daarom eerst op scheurtjes en gaatjes. Reinig de dakgoot altijd met ammonia en water. Schuur de dakgoot hierna licht op en breng een hechtprimer aan van goede kwaliteit. Breng vervolgens twee verflagen aan op de dakgoot.

Schoorsteen

schoorsteen verven in Antwerpen
Voor schilderwerk aan uw schoorsteen kunt u het beste één van de schilders uit Antwerpen inhuren. Het verven van een schoorsteen is geen eenvoudige klus. Een schilder kan een schoorsteen namelijk moeilijker bereiken dan een gevel. Het doen van vochtmetingen is hierdoor erg lastig of zelfs onmogelijk. Een schilder uit Antwerpen zal daarom meestal een ademende verfsoort gebruiken. Een goede primer is daarnaast ontzettend belangrijk, omdat een schoorsteen te maken heeft met temperatuurverschillen wanneer de open haard aan is.

Schutting

schutting schilderen
Een schutting heeft veel te verduren. Denk maar eens aan alle weersomstandigheden, insecten en schimmels waar een schutting mee te maken krijgt. Schilderwerken aan een schutting kunt u uitvoeren met een lak. De nerf van het hout is hierbij onzichtbaar, maar de structuur is wel zichtbaar.

U hebt de keuze uit een matte, half-glanzende of glanzende lak. Een andere optie is het aanbrengen van olie of beits op de schutting.

Zoekt u iemand voor schilderwerken in Antwerpen?

Vraag vrijblijvend offertes aan via ons offerteformulier! De schilders uit ons netwerk helpen u graag!

Vrijblijvende offertes

Welk vertrek in huis schilderen?

U kunt verschillende vertrekken in huis laten verven. Wilt u de keuken opknappen? Dan kunt u deze schilderwerken uit handen geven aan een ervaren schildersbedrijf uit Antwerpen. Een schilder kan ook alle keukenkastjes en –deurtjes voor u behandelen zodat het geheel een compleet andere uitstraling krijgt. Voor een groot woongenot is het ook een optie om de living een frisse kleur te geven. Andere vertrekken die schilders uit Antwerpen regelmatig aanpakken zijn de slaapkamer, badkamer of hal.

Keuken verven

schilderwerk keuken in Antwerpen
Als u uw keuken een opknapbeurt wilt geven dan hoeft u niet per se alle kastjes te vervangen. U geeft de keuken eenvoudig een nieuwe look door de keukenkastjes een andere kleur te geven. Dankzij een lik verf ziet uw keuken er weer als nieuw uit. Wilt u ook de muur achter de keuken van een nieuw kleurtje voorzien? Deze muur wordt gauw vuil, het is daarom verstandig om bij de schilderwerken een afwasbare verfsoort te gebruiken.

Badkamer schilderen

badkamer schilderwerk
Men kiest er meestal voor om tegels te laten aanbrengen in de badkamer. Hebben tegels niet de voorkeur? Dan is het goed mogelijk om schilderwerken in uw badkamer uit te laten voeren door één van de schilders uit Antwerpen. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk dat tijdens schilderwerk het juiste materiaal wordt gebruikt om schimmel en afbladderen van de verf te voorkomen. Een goed ventilatiesysteem is erg belangrijk in de badkamer.

Slaapkamer verven

slaapkamer in Antwerpen verven
Laat u schilderwerken door een schilder uit Antwerpen uitvoeren in uw slaapkamer? Het is verstandig om rekening te houden met de effecten van bepaalde kleuren. Lichte kleuren zoals beige, pasteltinten en blauwtinten geven een rustgevend gevoel. U kunt dit erg goed combineren met een donkerdere accentmuur. Als u een accentmuur wilt aanbrengen in de slaapkamer, dan kunt u dit het beste achter het bed doen. Zo is de kleur niet te dominant maar nog wel aanwezig.

Woonkamer verven

woonkamer in Antwerpen schilderen
Door het uitvoeren van binnenschilderwerken geeft u uw living eenvoudig een nieuwe look. Men kiest er vaak voor om een gehele muur of alle muren een andere kleur te geven. Wist u echter dat er vele, creatieve opties zijn? Erg populair tegenwoordig is een lambrisering van verf. Hierbij schildert u alleen de onderste helft van een muur. Dit brengt een speels effect en erg veel sfeer aan uw woonkamer.

Verfsoorten

Er zijn enorm veel verschillende verfsoorten verkrijgbaar. Als u een schilder uit Antwerpen inhuurt, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. De schilder zorgt ervoor dat hij de juiste verfsoort gebruikt. Zo gebruikt hij bij de meeste schilderwerken een goede primer. Voor binnenschilderwerk gebruikt hij acrylverf, latexverf of witkalk. Latex is goedkoop en makkelijk in gebruik en acrylverf is populair omdat dit minder schadelijk is voor het milieu. Daar komt bij dat acrylverf snel droogt en reukvrij is.

Schildersbedrijf voor onderhoud

Uiteraard kunt u ook een schildersbedrijf inhuren voor het onderhoud van uw schilderwerk. Na verloop van tijd is slijtage van uw binnendeuren of trap onvermijdelijk. Ook bij het buitenschilderwerk is onderhoud van belang. Laat de schilder de verflaag opknappen met een nieuwe laag. In het geval van beschadigingen zoals houtrot, zal het schildersbedrijf dit eerst herstellen voordat zij een nieuwe verflaag aanbrengen. Buitenschilderwerk moet u eens in de 5 tot 7 jaar laten bijwerken voor het beste resultaat.

schilders in Antwerpen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is het tijd om schilderwerk in en om uw woning uit te voeren? Of het nu gaat om uw buitenmuur, trap, ramen, keuken of tuinhuis, één van de schilders uit ons netwerk helpt u graag. Schilders uit heel Vlaanderen, dus ook uit Antwerpen, zijn bij ons aangesloten.

Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan ontvangt u gratis en helemaal vrijblijvend meerdere offertes (max. 5). U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden en kiest zelf welke schilder bij u langskomt in Antwerpen. Voordat u het weet is uw buitenmuur of woonkamer weer als nieuw. Naast schilderwerken bent u bij ons netwerk ook aan het juiste adres voor een stukadoor.