Muren schilderen

Muren schilderen

U geeft uw woning een hele frisse, nieuwe look door de muren te schilderen. U vindt hier meer informatie over het beschilderen van uw buitenmuur of binnenmuur. Daarnaast leest u hoe u een muur met behang of pleisterwerk het beste van verf kunt voorzien. Zoekt u een schilder die uw muur een nieuwe kleur kan geven? Pyck is een netwerk van experts in schilderwerken. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze te vergelijken kunt u altijd voor de schilder met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Wij voorzien uw gevel en uw muren binnenshuis graag van een nieuwe kleur!

Type ondergrond

U moet de ondergrond goed voorbereiden voordat u begint met schilderen van een muur. Muurverf trekt bijvoorbeeld erg snel in hout. Hierdoor verdwijnt de verflaag en is al het schilderen voor niets geweest. Breng daarom altijd een grondverf aan wanneer u hout gaat schilderen. Gebruik een grondverf echter niet als de houten ondergrond al eens is geschilderd. Ondergronden van metaal of aluminium hebben tevens een deklaag nodig. Een voorstrijkmiddel is onmisbaar op een zuigende ondergrond. Druppel wat water op de ondergrond. Verdwijnt het snel? Dan hebben de muren een zuigende werking. Dankzij een voorstrijkmiddel hecht en dekt muurverf beter. Gebruik dit bijvoorbeeld op beton en steen, gipsplaten en nieuwbouwmuren.


Verfsoorten

U hebt de keuze uit verschillende soorten verf. Wilt u graag een structuur op uw binnenmuur? U creëert dit eenvoudig door middel van structuurverf. Deze muurverf is een dikke latex waarin kwarts of zilverzand zit wat voor een lichte structuur zorgt. Een voordeel van deze muurverf is dat u oneffenheden eenvoudig maskert. Acrylverf bedekt uw muren als een soort tweede dampdoorlatende huid. Vocht en lucht trekken gemakkelijk de muren in maar het komt er tevens makkelijk uit. Latexverf laat juist veel minder damp door waardoor deze muurverf beter isoleert. Latex spuitwerk is tevens een optie. Dit is een goedkope manier van spuitwerk waarmee een muur egaal wordt gemaakt.

Binnenmuren schilderen

Bij het schilderen van de binnenmuur moet u allereerst een grondlaag aanbrengen. De grondlaag op de muur zorgt ervoor dat de muurverf goed blijft hechten. Laat dit in ieder geval 6 uur drogen voordat u verder gaat. Na het drogen brengt u kit aan tussen het plafond en de muur en op de naden tussen muren. Hierdoor zal de overgang strakker worden. Hierna kunt u beginnen met het schilderen van de binnenmuur. Als de muurverf niet na één laag dekt, dan brengt u nog een tweede of wellicht derde laag aan. Op de binnenmuur wordt vaak latex of acrylverf gebruikt. Deze verfsoorten moeten circa 24 uur drogen.

Tip: wilt u het hele vertrek verven, inclusief plafond? Begin dan met het plafond, om verfspetters op uw muren te voorkomen.

Buitenmuur schilderen

Buitenmuur schilderen

Het schilderen van de buitenmuur geeft een woning een frisse uitstraling. Een buitenmuur heeft te maken met weersomstandigheden. Een buitenmuur moet daarom anders behandeld worden dan een binnenmuur. Een schilder repareert eerst altijd eventuele barsten of scheuren op de buitenmuur. Aanslag en losse voegen worden verwijderd. Na het repareren van de gevel maakt de schilder de gevel schoon. De buitenmuur moet namelijk vuilvrij zijn voordat de schilder begint met verven. Vervolgens brengt hij een grondlaag aan en daarna een laag acrylverf op waterbasis. Deze soort verf is bestemd tegen UV-stralen, kleurvast en ademend voor de gevel. De schilder brengt tot slot een dekkende eindlaag acrylverf aan op de buitenmuur.

Binnenmuur verven

Over behang of pleisterwerk schilderen

Wilt u uw muur van een nieuwe kleur voorzien maar zit hier behang of pleisterwerk op? Het verven van behang is in sommige gevallen geen probleem. Glasvliesbehang is bijvoorbeeld speciaal gemaakt om over te verven. Sommige soorten behang bevatten echter weekmakers. De weekmakers zorgen ervoor dat het behang soepel blijft. De weekmakers verschijnen op de oppervlakte tijdens het verven. Hierdoor blijft de muur plakkerig. Wilt u pleisterwerk beschilderen? Het is erg belangrijk dat het pleisterwerk goed gedroogd is. Het drogen duurt gemiddeld twee tot drie maanden. Na het drogen verwijdert u oneffenheden en maakt u de muren stofvrij voordat u kunt beginnen met beschilderen.

Gevel schilderen

Prijzen

De prijzen voor het verven van muren hangen af van verschillende factoren. De verschillende soorten verf zijn bijvoorbeeld van invloed op de prijzen. De prijzen van latexverf liggen tussen de €7,- en €10,- per laag per m2. Wilt u uw muren voorzien van een laag acrylverf? Reken dan op prijzen van €8,- tot €10,- per m2. De prijzen voor het schilderen van uw gevel liggen hoger. Tijdens het schilderen van een buitenmuur moet u immers rekening houden met extra kosten zoals het reinigen of repareren van uw gevel. Het verven van uw gevel kost gemiddeld €20,- tot €40,- per m2. Het verven van de binnenmuur kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m2.

Muren verven

Besparen door offertes te vergelijken

Is uw gevel of binnenmuur toe aan een nieuw kleurtje? U kunt de muren in uw woning zelf verven. Wanneer u de muren een kleur laat geven door een vakman bent u echter verzekerd van vakwerk. Zoekt u iemand die uw buiten- of binnenmuur kan beschilderen? De schilders uit ons netwerk geven uw muur vakkundig en snel een nieuwe look. Als u gratis en vrijblijvend het contactformulier invult ontvangt u meerdere offertes van ons. Deze vergelijkt u vervolgens op aanbod en prijzen. U kiest zelf de schilder voorzien van de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Voordat u het weet zien uw muren er weer als nieuw uit!