gyproc

Gyproc

Gyproc platen zijn gipsplaten. Ze worden gebruikt tijdens het afwerken van een plafond of van wanden. U vindt hier meer informatie over het aanbrengen van de platen op uw plafond of wanden, het afwerken en de gemiddelde prijs per m2. Bent u op zoek naar een bedrijf dat gyproc plafond kan plaatsen? Pyck is een netwerk van experts op het gebied van gyproc. Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes. Deze vergelijkt u op basis van aanbod, voorwaarden en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de vakman voorzien van de beste voorwaarden en de scherpste prijs voor uw klus. Wij helpen u graag!

Wanden plaatsen met gyproc platen

U kunt eenvoudig uw wanden afwerken met behulp van gyproc platen. U hebt bij het plaatsen de keuze uit een voorzetwand. Hierbij worden de gyproc platen tegen een wand geplaatst. Na het aanbrengen van de gyproc voorzetwand zien uw lelijke wanden er weer als nieuw uit. Het is tevens een mooie manier om bijvoorbeeld leidingen te verbergen. Een andere optie is het plaatsen van een scheidingswand. Met behulp van deze gyproc wanden verandert u eenvoudig de indeling van een kamer. De platen worden geplaatst op profielen van metaal of hout. Een frame van metaal, oftewel metal stud profielen, is erg stevig. De voorkeur gaat daarom uit naar profielen van metaal.


gyproc plafond afwerken

Gyproc plafond

Een plafond van gyproc is tevens snel te plaatsen. Een voordeel van gyproc platen aan het plafond is dat ze erg stabiel en brandwerend zijn. Een gyproc plafond kunt u op verschillende manieren plaatsen. Indien u een afgehangen plafond kiest dan worden de platen tegen het plafond zelf bevestigd. De gyproc kan rechtstreeks op bijvoorbeeld de balken worden geplaatst. Een andere optie is plaatsen op profielen. In het geval van een vrijdragend plafond worden de gipsplaten aan de muren eromheen geplaatst. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van metalen profielen. De profielen voor het plafond zijn steviger dan die gebruikt worden bij wanden. Het plafond heeft namelijk meer stabiliteit nodig.

gyproc wanden afwerken

Gyproc afwerken

U kunt de gipsplaten op verschillende manieren afwerken. Het is belangrijk om eerst te plamuren, oftewel het vullen van barsten, gaten en voegen in wanden. Gebruik hiervoor een plamuurmiddel. Laat het goed drogen, circa twee tot drie dagen. Na het drogen moet u het oppervlak schuren met een fijne korrel. Voor verdere afwerking mogen er geen oneffenheden op de wanden zitten. Wilt u de platen vervolgens afwerken met verf? Dat is geen probleem, gebruikt echter wel eerst een primer. De primer zorgt ervoor dat het resultaat egaler is. Bij afwerken met behulp van behang geldt hetzelfde. Breng ook hierbij een primer aan, tenzij u gebruikt maakt van renovlies behang.

Soundbloc

Maken de buren, langsrijdende wagens of een langsrijdende trein veel lawaai? Vooral in appartementen of rijhuizen hebben bewoners te maken met geluidsoverlast. Het is ontzettend vervelend wanneer u hier last van hebt. Soundbloc platen plaatsen is wellicht de beste keuze in uw geval. De soundbloc platen hebben een speciale samenstelling. De profielen hebben daarnaast een speciale vorm. Dit maakt soundbloc extra geluidswerend. Soundbloc zorgt ervoor dat de akoestische isolatie van een woning aanzienlijk verbetert. Soundbloc is toepasbaar op de wand of aan het plafond. U kunt de soundbloc platen op dezelfde manier plaatsen als normale gyproc platen.

Gyproc met isolatie

U gaat daarnaast geluidsoverlast tegen dankzij isolatie. Een ander voordeel van isolatie is een beter warmtebehoud in uw woning waardoor uw energierekening omlaag gaat. In de meeste gevallen wordt isolatie op de gipsplaat geplakt. Gyproc met isolatie is toepasbaar bij voorzetwanden, scheidingswanden of een vals plafond. Tijdens het plaatsen van isolatie wordt vooral gebruik gemaakt van EPS, XPS, PUR, PIR en glaswol. EPS en glaswol werken tevens als geluidsisolatie, de rest vooral als thermische isolatie. Tijdens het plaatsen van isolatiemateriaal en gipsplaten gaat er ruimte in uw woning verloren. Het is daarom belangrijk om een evenwicht te vinden tussen zo weinig mogelijk ruimteverlies en toch een isolatielaag die dik genoeg is.

zelf gyproc plaatsen

Zelf gyproc plaatsen

Het zelf plaatsen van gyproc op uw plafond of muren is voor de ervaren klusser niet moeilijk. De platen zijn namelijk erg licht en makkelijk te bewerken. Allereerst maakt u uw muren of plafond vrij van behangpapier, oude verf, vet en stof. Controleer de afmetingen van de wand en de platen. Gebruik een plooimeter en breekmes om de gipsplaten in de juiste afmetingen te snijden. Is uw wand poreus? Breng dan een voorstrijkmiddel aan. Besprenkel een beetje water op de muur indien u wilt controleren of deze poreus is. Uw wand is poreus indien het water intrekt. Wanneer uw muur niet poreus is gebruikt u betongrip. Zet een lijn op de grond waar het frame moet komen. Zet vervolgens het frame vast met spijkerpluggen en schroeven, controleer of het waterpas staat. Schroef hierna de gyproc vast. Er mag maximaal 25 cm tussen twee schroeven zitten. Schroef minimaal 1 cm van de rand. Plaats de schroeven verspringend tussen twee platen voor extra stevigheid. Indien u geen gebruik maakt van het frame kunt u de platen rechtstreeks op de ondergrond plaatsen. Maak ook hierbij gebruik van een waterpas. Plamuur vervolgens gaten en voegen. Tot slot begint u aan het afwerken van de gyproc.

gyproc wanden plaatsen

Prijzen

De prijs per m2 voor het plaatsen van gips op uw plafond of muur hangt af van verschillende factoren. De gemiddelde prijs per m2 bij het plaatsen van een scheidingswand bedraagt €40,-. Bij het plaatsen van een voorzetwand moet u rekenen op een prijs per m2 van €25,- tot €30,-. Wilt u een metal stud plafond plaatsen? Reken in dat geval op een gemiddelde prijs per m2 van €35,- tot €40,-. Als u een gipsplaat combineert met isolatiemateriaal dan hangen de kosten af van het soort materiaal. U kunt rekenen op een prijs per m2 tussen de €25,- en €45,-.

gyproc offertes aanvragen

Vrijblijvend offertes vergelijken

Wilt u soundbloc of gipsplaten in combinatie met isolatiemateriaal plaatsen? U bent bij ons aan het juiste adres! Pyck.be is een netwerk van experts op het gebied van gyproc. De ervaren en erkende vakmannen uit ons netwerk zijn werkzaam in heel Vlaanderen. Er zit altijd iemand in uw regio. Vul gratis en geheel vrijblijvend ons contactformulier in. Na het invullen ontvangt u maximaal vijf offertes van vakmannen uit ons netwerk. Deze vergelijk u op prijs per m2 en aanbod. Vervolgens kiest u de vakman met de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Voordat u het weet ziet uw woning er weer als nieuw uit!