stukadoor in Arendonk

Stukadoor Arendonk

Het bezetten, bepleisteren en stucen van muren en plafonds is een klus waarvoor u het beste de hulp van een erkend stukadoor kunt inschakelen. Dit komt door het pleister –en stucwerk een grote vakkundigheid vraagt, en u op het oppervlak altijd eventuele oneffenheden zult zien. Bent u op zoek naar een expert op het gebied van de bezettingswerken, pleisterwerken of ander stucwerk? Dan zit u bij ons netwerk op de goede plek.

Wij werken samen met menig pleisterwerk expert uit Arendonk die zowel verschillende soorten sierpleister, zoals spachtelputz en betonstuc voor u op wand en gevel kan aanbrengen, als raapwerk. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Uw pleisterwerk onze zorg

De pleisterwerken omvatten zeer veel verschillende klussen en werkzaamheden. Zo hoort hier het bezetten van ondergronden bij, maar tevens het pleisteren van de muren met sierpleister. Voor welke soort pleisterwerk of stucwerk u echter ook kiest, wij garanderen dat u bij ons altijd profiteert van aantrekkelijke prijzen en heldere voorwaarden. Wij verzekeren u bovendien eveneens van een hoge kwaliteit bezettingswerken en pleisterwerken. Elke stukadoor uit ons netwerk in Arendonk heeft een ruime ervaring met het stucen, bezetten en bepleisteren van de muren. Of u nu kiest voor spachtelputz, granol of een ander soort sierpleister, uw pleisterwerk is bij ons in goede handen.


Wat doet een stukadoor?

pleisterwerken Arendonk
Een stukadoor kan u helpen met een breed aanbod aan werkzaamheden. Al deze werkzaamheden dragen bij aan het verbeteren van de uitstraling. Dit zal uw woongenot enorm verhogen, evenals de waarde van de woning in Arendonk. Dit zijn de taken die een bezetter uit Arendonk het vaakst uitvoert:

 • Het bezetten van binnenmuren
 • Pleisterwerk op het plafond
 • Gevelpleister aanbrengen
 • Het herstellen van pleisterwerk

Muren bezetten

muur bezetten Arendonk
Naast de termen stucen en bepleisteren, gebruiken wij ook de term bezetten voor het aanbrengen van een laag pleisterwerk over de muren, plafonds of gevel. Het begrip bezettingswerken wordt gebruikt voor het bezetten van bakstenen muren met een voorbereidende laag. De bezettingswerken vormen hiermee een andere categorie dan de pleisterwerken, omdat deze de bovenlaag vormen. De prijzen voor de bezettingswerken liggen over het algemeen dan ook lager.

Plafonds stucen

plafonds stucen Arendonk
Hoewel de meeste van onze klanten uit Arendonk een stukadoor enkel inschakelen voor het stucen van de wanden, is het tevens een optie om de plafonds te laten pleisteren door een stucwerk specialist. Het stucen van de plafonds vraagt een grote nauwkeurigheid en de beschikking over diverse materialen. Daarom adviseren wij hiervoor een stukadoor in te schakelen. Het bepleisteren van de plafonds kan tevens door hier rozetten of ornamenten op te plaatsen.

Gevel bepleisteren

pleisterwerk gevel
De meeste pleisterwerken hebben betrekking op het stucwerk binnenshuis, er bestaat echter ook pleisterwerk voor de buitenzijde van de gevel. Het pleisteren van de gevel zorgt ervoor dat de aanblik van uw pand in Arendonk aanzienlijk verbetert, en zal de prijswaarde dan ook doen stijgen. Het bepleisteren van de gevel is een vrij lastige klus, doordat het snel, nauwkeurig en op lastige bereikbare plekken moet gebeuren.

Pleisterwerk herstellen

herstellen van pleisterwerk
Bij de pleisterwerken en bezettingswerken hoort niet alleen het aanbrengen van pleisterwerk, ook het herstellen van de sierpleister of andere pleisterlaag is tevens een klus waarvoor u een stukadoor uit Arendonk kunt inschakelen. Het herstellen van pleisterwerken heeft over het algemeen te maken met het repareren van kleine gaatjes of onderbrekingen in de structuur. Het is afhankelijk van het soort stucwerk in hoeverre een reparatie de aanblik van de muur of gevel herstelt.

Sierlijsten

sierlijsten laten aanbrengen door stukadoor
Het pleisteren van een plafond kan, zoals gezegd, eveneens met behulp van een sierlijst. Sierlijsten plaatsen wij over de afscheiding tussen de wand en het plafond, om zo een andere stijl te creëren. De sierlijsten die onze stukadoor plaatst, kunnen zowel een klassieke of moderne stijl genereren. De prijzen voor het plaatsen van sierlijsten hangen af van de complexiteit van het ontwerp. Hou er bovendien rekening mee dat sierlijsten een relatief lange droogtijd hebben.

Besparen op uw pleisterwerk in Arendonk?

Vraag via ons contactformulier een aantal offertes aan, zo kiest u de goedkoopste stukadoor!

Gratis offertes aanvragen

Soorten stucwerk

Al onze klanten uit Arendonk hebben verschillende wensen. Gelukkig heeft u bij een stukadoor uit ons netwerk de keuze uit vele soorten stucwerk die allen net even een andere uitstraling hebben. Hierdoor kunt u zelf eenvoudig bepalen hoe uw huis eruit komt te zien. Zo heeft u onder meer de keuze uit:

 • Glad stucwerk
 • Saus- of behangklaar pleisterwerk
 • Sierpleister zoals bijvoorbeeld spachtelputz of spackpleister
 • Betonstuc

Glad stucwerk

glad pleisterwerk
De term glad stucwerk wordt binnen de pleisterwerken en bezettingswerken gebruikt voor het stucwerk zonder structuur erin. Dit betekent dat er geen zand of andere korrels in het stucwerk zitten. Glad stucwerk is te creëren door een stukadoor een gladde laag aan te laten brengen over de wand of buitenmuur, of door spack te spuiten. Spackspuitwerk is een goedkope variant van andere soorten stucwerk, die alleen maar kan worden aangebracht op een gladde ondergrond.

Saus- of behangklaar stucen?

behangklaar en sausklaar stucwerk
Het stucen en bepleisteren van wand en plafond is een klus die u zoals gezegd het beste kunt overlaten aan een erkend vakman uit Arendonk. Door een stucadoor in te schakelen voor de werkzaamheden weet u zeker dat de ondergrond saus- en behangklaar is. Het sausklaar stucen van een oppervlak brengt natuurlijk extra prijzen met zich mee, maar zal de kwaliteit en duurzaamheid van de afwerking sterk bevorderen. Het is het daarom zeker waard.

Sierpleister

stucwerk in Arendonk
De term sierpleister staat voor allerlei verschillende pleisterwerken die de uitstraling van uw woonkamer aanpassen. Voorbeelden van sierpleister zijn granol, spachtelputz en rustiekputz. Sierpleister wordt in Vlaanderen ook wel Crepi genoemd. Stucwerk met sierpleister als basis moet u altijd door een stukadoor in Arendonk laten afhandelen. Zo zullen de structuren die bij deze vorm van pleisterwerk horen op de juiste wijze naar voren komen, en zorgen voor een unieke sfeer bij uw woning.

Spachtelputz

spachtelputz Arendonk
Een speciale soort sierpleister waar een stukadoor vaak mee werkt in Arendonk is spachtelputz. Spachtelpuz heeft als groot voordeel dat het gemakkelijk aan te brengen is, en een hoge duurzaamheid kent. Spachtelputz is bijvoorbeeld stoot- en boenvast. Bovendien is het spachtelputz kleurvast. Dit betekent dat er zelfs bij een beschadiging de kleur nog hetzelfde blijft. Het bepleisteren van de muren en plafonds met spachtelputz kost ongeveer €17,- per vierkante meter.

Spackspuitwerk

spackspuitwerk
Wij hebben al diverse pleisterwerken voor u op deze pagina uitgelicht. Eén van de pleisterwerken waar wij u nog wat meer informatie over willen geven is het spackspuitwerk. Het spuiten van spack is een optimale keuze wanneer u een andere kleur wilt aanbrengen op een egale muur, en u wat anders wilt dan verf of behang. Spackspuitwerk brengt bovendien vrij lage prijzen met zich mee. U moet hierbij denken aan ongeveer €5,- tot €15,- per m2.

Betonstuc

beton cire
Betonstuc is een soort pleisterwerk dat uitstekend geschikt is voor de afwerking van badkamers en andere vochtige plekken. Betonstuc – ook wel beton ciré genoemd – heeft namelijk een goede vochtwering. Beton ciré wordt bovendien naadloos aangebracht, wat betekent dat de kans op schimmel en andere vochtproblemen uitermate klein is. Onze medewerkers uit Arendonk adviseren om uw badkamer alleen te stucen met betonstuc wanneer u houdt van een robuuste uitstraling.

Erkende stukadoors uit Arendonk voor al uw pleisterwerken

Vergelijk offertes van vakmannen uit uw regio en bespaar tot 30% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Nat of droog pleisterwerk?

nat en droog pleisterwerk
Regelmatig krijgt een stukadoor uit ons netwerk de vraag wat beter is: nat of droog pleisterwerk. Het antwoord hierop is vrij simpel: wanneer u bij uw nieuwbouwwoning in Arendonk stucwerk laat plaatsen, dan is nat pleisterwerk de beste keuze. Er is dan maar een dunne laag nodig, en de kwaliteit is optimaal. Voor bestaande woningen is droog pleisterwerk de beste oplossing. De gipsplaten kunnen wij eenvoudig installeren, en er is geen droogtijd nodig.

Droogtijd van stucwerk

droogtijd van stucwerk
Wanneer wij in Arendonk natte pleisterwerken aanbrengen, dan zit hier uiteraard een droogtijd aanvast. Als u kiest voor sausklaar pleisterwerk dan is het belangrijk dat u dit volledig laat drogen voordat u het verder gaat afwerken. De droogtijd is afhankelijk van de binnentemperatuur, de vochtigheid in huis en de dikte van het pleisterwerk. Gemiddeld houden wij rekening met 1 dag droogtijd per elke millimeter dikte. U merkt dat de pleisterwerken droog is als er geen natte plekken meer te zien zijn.

Gevelpleister

gevelpleister stukadoor
Behalve pleisterwerken binnenhuis, is het ook mogelijk om de buitenmuur van uw woning in Arendonk te bepleisteren. Gevelpleister op uw buitenmuur biedt u een aantal belangrijke voordelen. Allereerst verbetert het natuurlijk de uitstraling van het pand enorm. Dit heeft tevens een positieve invloed op de woningwaarde, wat van pas komt als u het in de toekomst wilt voorkomen. Behalve de unieke uitstraling zorgt gevelpleister echter ook voor een hogere isolatiewaarde en blijft uw buitenmuur beschermd.

Siliconenpleister of krabpleister?

Heeft uw woning of bedrijfspand in Arendonk al tijden dezelfde aanblik en wilt u dit veranderen door de gevel te voorzien van een pleisterlaag? Dan moet u kiezen uit de diverse pleisters die onze experts daarvoor aanbieden. De pleisterwerken voor een gevel zijn te verdelen in twee categorieën: siliconenpleister en krabpleister. Siliconenpleister is de meest geschikte oplossing wanneer uw buitenmuur een egaal oppervlak heeft. Krabpleister is zelfreinigend en zal oneffenheden eenvoudig afdekken.

Raapwerk

Een andere term die binnen bezettingswerken regelmatig gebruikt wordt is raapwerk. Raapwerk hoort bij de bezettingswerken omdat het een manier is om een oppervlak voor te bereiden voor sierpleister en overige soorten afwerking. Het raapwerk is een soort dik pleisterwerk dat de oneffenheden in een muur egaliseert. De dikte van het raapwerk varieert dan ook tussen de 7 millimeter en 5 centimeter. Het bezetten van plafonds met raapwerk is een klus voor een stukadoor.

Schuurwerk

Een soort pleisterwerk die zeer populair is bij onze klanten uit Arendonk is schuurwerk. Het pleisteren van de plafonds of buitenmuur met schuurwerk geeft een aantrekkelijke aanblik, doordat het oppervlak niet een egale kleur krijgt. Voor het schuurwerk brengt onze stukadoor een pleisterlaag aan, die hij vervolgens met een ronddraaiende beweging in de ondergrond wrijft. Het is afhankelijk van de exacte techniek welke aanblik de muur krijgt: ruw of glad geschuurd.

Gyproc

Naast de eerder genoemde pleisterwerken bestaat er tevens gyproc. Ook gyprocwerken worden uitgevoerd door een stukadoor uit Arendonk. Gyproc is een materiaal in de vorm van platen die binnenshuis gebruikt worden. U kunt gyproc ook wel zien als droge pleisterwerken, die veelal in bestaande woningen worden aangebracht. Met gyprocplaten is het mogelijk om uw oude beschadigde muren weer egaal te maken. Gyproc wordt echter tevens gebruikt voor het opbouwen van nieuwe tussenmuren of het verlagen van plafonds.

gyprocwerken door stukadoor

Wat kost een stukadoor?

De kosten voor het bezetten van een ondergrond, de inzet van een bezetter of het aanbrengen van spachtelputz worden allen bepaald door een aantal factoren. Zo speelt onder meer het te behandelen oppervlak een grote rol bij het bepalen van de totaalprijs. Daarnaast is ook het arbeidsloon een grote invloed. Gemiddeld ligt dit rond de €15,- per uur, maar dit verschilt per stukadoorsbedrijf, daarom raden wij u aan de prijzen van diverse stukadoors met elkaar te vergelijken. Laat u spuitpleister aanbrengen? Hiervoor betaalt u gemiddeld €5,- tot €15,- per vierkante meter. Behangklare pleisterwerken kosten gemiddeld €8,- tot €17,- per vierkante meter en sierpleister kost u ongeveer €15,- tot €80,- per vierkante meter.

Prijsbepalers

Zoals gezegd zijn er een groot aantal factoren die de totale prijs bepalen. Natuurlijk is het oppervlak van invloed evenals de arbeidskosten. Daarnaast spelen er echter ook andere factoren een rol. Zo is het bezetten van muren doorgaans voordeliger dan het bepleisteren van plafonds, dit heeft te maken met de bereikbaarheid van het oppervlak.

Ook het soort pleisterwerk dat u laat aanbrengen is een belangrijke prijsbepaler. Sierpleister is bijvoorbeeld duurder dan behangklaar stucwerk.

Tabel: prijzen stukadoor en stucwerk

Type stucwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €65,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend stucwerk offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welk btw tarief?

Voor woningen in Arendonk die ouder zijn dan tien jaar is er goed nieuws: u krijgt op het uurtarief van de stukadoor korting op de BTW! Normaliter betaalt u overal 21% BTW over, maar voor pleisterwerken hoeft u slechts 6% te betalen. Voorwaarde hiervoor is wel dat u de bezettingswerken uit laat voeren door een erkend bezetter. Per 2019 wordt dit verlaagde BTW tarief verhoogd naar 9%, daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een stukadoor in te schakelen. Tip: kijk op Belgium.be voor actuele informatie over het verlaagde BTW tarief.

Pleisterwerken, doe-het-zelf of niet?

Er zijn vele doe-het-zelf klussen die u bij een verbouwing kan uitvoeren, maar het aanbrengen van pleisterwerken is een klus die u het beste kunt overlaten aan een expert uit Arendonk. Zonder enige kennis en ervaring blijkt het lastig om een egaal oppervlak te creëren. Het gevolg hiervan is dat particulieren een te dikke laag pleisterwerk aanbrengen. Dit heeft gevolgen voor de droogtijd, maar ook voor de totale kosten!

Woonkamer stucen

Een stukadoorsbedrijf is in te zetten voor zowel grote als kleine pleisterwerken. Ook het bezetten van de muren en plafonds in de woonkamer voert de stukadoor met plezier voor u uit. De woonkamer is een ruimte die klanten vaak laten behandelen, omdat dit de ruimte is waar zij de meeste tijd doorbrengen. Hoewel u kunt kiezen voor glad stucwerk is het tevens mogelijk om te kiezen voor een sierpleister. Doordat hierbij gebruik wordt gemaakt van een (grove) korrel, ontstaat er een unieke uitstraling.

Badkamer stucen

De badkamer is één van de meest vochtige plekken in huis, het is daarom van groot belang dat de wanden in goede staat blijven. Dit is onder meer te bereiken door met beton ciré of een ander soort pleisterwerk de muren te bepleisteren. De pleisterwerken die hier naast beton ciré geschikt zijn, zijn gyproc, of standaard stucwerk met daarover een waterafstotende laag. De prijzen voor het pleisteren van de badkamer vallen relatief hoog uit.

Video: stukadoor in actie (spachtelputz aanbrengen)

Waarom stucen?

Klanten vragen ons nog regelmatig waarom zij pleisterwerken zouden moeten aanbrengen in plaats van traditioneel schilderwerk. Een stukadoor doet echter zoveel meer dan alleen de muren van een kleur voorzien. Pleisterwerken maken het oppervlak volledig glad en egaal, waardoor de ruimte optisch een stuk groter lijkt. Daarnaast gaat pleisterwerk langer mee dan het gemiddelde schilderwerk, waardoor u op termijn een stuk goedkoper uit bent.

 • Het oppervlak wordt volledig glad
 • U kunt het eventueel afwerken zoals gewenst, met onder andere behang of verf
 • Het resultaat is stootvast

Voordelen inschakelen stukadoor

Twijfelt u nog steeds of u een stukadoor uit Arendonk moet inschakelen? Het laten stucen van uw woning zal uw wooncomfort en –genot vergroten en de woningwaarde van het pand zal stijgen. Door dit uit te laten van een erkend stukadoor profiteert u van zijn kennis en ervaring. Hij zal u persoonlijk adviseren zodat u gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Daarbij bent u gegarandeerd van kwalitatief pleisterwerk. Vraagt u zich nog steeds af wat de voordelen zijn van het inschakelen van professionele stukadoors?

 • De klus is in korte tijd afgerond
 • U bent gegarandeerd van vakwerk
 • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman
offerte stukadoor Arendonk

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijzen voor het pleisteren van de muren bij uw woning in Arendonk? Hebt u een vraag over de kosten voor het aanbrengen van spachtelputz? Of hebt u een vraag over de beste techniek voor het bezetten van uw plafonds? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Geef via het offerteformulier uw wensen en eisen door, en wij zorgen ervoor dat u spoedig diverse offertes van experts uit de regio krijgt toegestuurd. Vergelijk deze zelf met elkaar op basis van prijzen en aanbod, en kies zo voor de stukadoor die het beste bij u past.

Vergelijk via ons netwerk ook de prijzen van een schilder uit Arendonk!