stukadoor Boom

Stukadoor Boom

Wilt u ervoor zorgen dat de aanblik van uw muren, plafonds of gevel altijd optimaal is? Kijk dan eens bij een lokale stukadoor. Of u nu op zoek bent naar een expert op het gebied van de bezettingswerken of pleisterwerken, bij ons netwerk zit u altijd goed. Wij werken samen met menig stukadoor uit Boom die zowel het standaard pleisterwerk, als het aanbrengen van sierpleister en andere soorten stucwerk snel voor u uitvoert.

Bent u zelf begonnen met het pleisteren, bezetten of stucen van de wanden, maar wil het niet lukken? Schakel dan alsnog een specialist uit Boom in via het contactformulier en vraag vrijblijvend diverse offertes aan. De ontvangen offertes (max.5) vergelijkt u snel en eenvoudig op prijs en voorwaarden.

Uw pleisterwerk onze zorg

De pleisterwerken en bezettingswerken vereisen een grote handigheid, daarom adviseren wij altijd om hiervoor de hulp van een erkend stukadoor in te roepen. Elke stucadoor uit ons netwerk in Boom maakt hiervoor gebruik van geavanceerde technieken en de juiste gereedschappen, zodat uw gevel of muur in korte tijd van een sierpleister of ander stucwerk voorzien is. Zo werken wij bijvoorbeeld graag met spachtelputz voor de binnenmuren, en kunnen wij ervoor zorgen dat er sierlijsten aan de plafonds verschijnen. Hebt u maar een beperkt budget? Ook daarvoor bestaan er diverse soorten stucwerk, denk bijvoorbeeld aan spackspuitwerk. Uw pleisterwerk is bij ons in goede handen!


Wat doet een stukadoor?

pleisterwerken Boom
Uit onze ervaring blijkt dat veel klanten uit Boom niet precies weten wat een stukadoor allemaal voor hen kan betekenen. Een stukadoorsbedrijf doet namelijk meer dan enkel het glad maken van uw muren en plafonds. De vakmannen uit ons netwerk voeren verschillende werkzaamheden uit die bijdragen aan een goede uitstraling van uw woonkamer, badkamer of zelfs buitenmuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • Muren & plafonds stucen
 • Gevels bepleisteren
 • Herstellen van pleisterwerk binnen en buiten

Muren bezetten

muren bezetten Boom
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Boom de vraag wat het verschil is tussen het stucen, pleisteren en bezetten van een oppervlak. Het antwoord hierop is relatief simpel: de term stucen staat voor alles wat u op de muur laat aanbrengen (zowel pleisterwerken als bezettingswerken), waarbij bezetten staat voor het egaliseren van de wanden en pleisteren voor het afwerken van het oppervlak. Het bezetten van de muren is noodzakelijk wanneer deze oneffenheden hebben.

Plafonds stucen

plafonds stucen Boom
Naast het bezetten en bepleisteren van muren, is het tevens een optie om een stukadoor in te zetten voor het stucen van de plafonds. Bij het stucen van de plafonds beginnen wij meestal met het pleisterwerk, omdat het niet nodig is de ondergrond te bezetten. Het stucwerk aan plafonds varieert van een standaard gipslaag tot het aanbrengen van rozetten en ornamenten. Dit betekent dat de prijzen voor het stucwerk dan ook sterk variëren.

Gevel bepleisteren

pleisterwerk voor de gevel
Binnen de pleisterwerken en bezettingswerken wordt er meestal gewerkt aan de binnenmuren. Het is echter een optie om de buitenmuur van een laag pleisterwerk te voorzien. Het bepleisteren van de gevel zorgt ervoor dat de aanblik van uw woning in Boom sterk verandert. Wij raden aan om altijd een stukadoor in te schakelen voor het stucwerk. Zo weet u zeker dat de gevel in goede staat blijft, en u geen last krijgt van vochtplekken.

Pleisterwerk herstellen

pleisterwerk herstellen Boom
Wie niet kiest voor bezettingswerken in combinatie met de pleisterwerken loopt het risico dat het pleisterwerk op een gegeven moment beschadigt. Het is gelukkig wel mogelijk om het pleisterwerk te herstellen. Dit betekent dat een stukadoor uit Boom eerst bij u langskomt om de schade aan de sierpleister te bekijken, en u vervolgens zal adviseren over de prijzen voor het herstellen van het pleisterwerk en de mogelijkheden voor het opnieuw bepleisteren van het oppervlak.

Sierlijsten

sierlijsten voor plafond
Wist u dat het binnen de pleisterwerken tevens een optie is om uw plafonds te versieren met sierlijsten. Sierlijsten vormen een overdekking tussen wand en plafond, en geven hiermee een kamer direct een luxueuze uitstraling. Onze stukadoors kunnen sierlijsten in diverse varianten aanbrengen. U hebt hierbij de keus uit een moderne en klassieke sfeer. De prijzen hangen af van de complexiteit van het ontwerp en de tijd die voor het pleisteren nodig is.

Bespaar tot 30% op uw pleisterwerken!

Vraag eenvoudig een aantal offertes aan en vergelijk op prijs en aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Soorten stucwerk

De meeste klanten uit Boom denken bij een stukadoor aan enkel glad stucwerk. Hoewel dit een populaire keuze is, is er in Boom daarnaast de keuze uit diverse soorten pleisterwerk. Zo kiest u eenvoudig voor een structuur die bij uw inrichting past, of dat nou met een fijne of grove korrel is, of juist volledig egaal. U heeft onder meer de keuze uit de volgende soorten pleisterwerk:

 • Glad stucwerk
 • Sierpleister, zoals spachtelputz of spackspuitwerk
 • Saus- of behangklare pleisterwerken
 • Betonstuc

Glad stucwerk

glad pleisterwerk
Zoals u waarschijnlijk wel weet is het mogelijk om stucwerk in vele varianten te bestellen bij een stukadoor uit Boom. Eén van de varianten stucwerk die wij relatief weinig plaatsen is het glad stucwerk. Bij glad stucwerk zit er geen korrel door het pleisterwerk, wat betekent dat uw muren eigenlijk een vergelijkbaar oppervlak krijgen met een geverfde variant. Het grote voordeel van glad stucwerk is de goede kleurvastheid in vergelijking met de verflaag.

Saus- of behangklaar stucen?

behangklaar en sausklaar stucwerk
Het stucen en dan vooral het bezetten van de muren vormt niet alleen een goede ondergrond voor het plaatsen van sierpleister, het is tevens een goede oplossing voor wie daarna wil behangen of verven. De bezettingswerken dienen dan ook als basis voor de vele vormen van afwerking die mogelijk zijn. Het bezetten is niet verplicht, het zorgt alleen wel voor het behoud van de behanglaag, en voorkomt dat verf in een betonnen onderlaag trekt.

Sierpleister

sierpleister
Naast spachtelputz bestaan er nog meer sierpleister varianten. Eén van de opties op het gebied van sierpleister is bijvoorbeeld granol. Granol staat bekend om de hoge structuur van het pleisterwerk en de blijvende duurzaamheid. Wilt u een sierpleister aanbrengen op de gevel? Ook dat is een optie. Het is bij een dergelijke sierpleister wel belangrijk dat u kiest voor een waterafstotende variant. De prijzen voor sierpleister variëren tussen de €15,- tot €80,- per m2, inclusief de arbeidskosten.

Spachtelputz

spachtelputz Boom
Wij gaven al aan dat wij regelmatig een sierpleister aanbrengen voor het verbeteren van de aanblik van een woon- of slaapkamer. Een speciale soort sierpleister is Spachtelputz. Spachtelputz heeft diverse positieve eigenschappen, waaronder een boen- en stootvastheid. Dit betekent dat u zelfs met kleine kinderen goed kunt kiezen voor Spachtelputz, omdat het materiaal lang blijft zitten. De prijzen voor het plaatsen van Spachtelputz door een stukadoor vallen rond de €17,- per vierkante meter.

Spackspuitwerk

spackspuitwerk
Nadat u de bezettingswerken hebt uitgevoerd, is het nodig de muren af te werken met een toplaag. Dit kan met sierpleister zoals Spachtelputz, maar ook met overige materialen. Bijvoorbeeld met een techniek genaamd spackspuitwerk. Bij het spackspuitwerk brengt een stukadoor uit Boom met een speciaal apparaat het pleisterwerk op de muur aan. Dankzij het spackspuitwerk ontstaat er snel een egale laag, in elke gewenste kleur. Spackspuitwerk is alleen op gladde ondergronden toepasbaar.

Betonstuc

betonstuc
Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is een uitermate geschikt materiaal voor het stucen van vochtige ruimtes. Betonstuc heeft als groot voordeel dat het waterafstotend is, en naadloos is aan te brengen. Hierdoor is onder meer de kans op vochtproblemen zoals schimmel en houtrot aanzienlijk kleiner dan bij ander pleistermateriaal. Het enige nadeel van beton ciré is dat het een zeer robuuste uitstraling heeft, hierdoor is het niet voor elke stijl geschikt.

Kwalitatief pleisterwerk tegen lage tarieven!

Vergelijk de stukadoors uit ons netwerk zodat u verzekerd bent van de scherpste prijs.

Gratis offertes aanvragen

Nat of droog pleisterwerk?

nat en droog pleisterwerk
Wie ervoor kiest zijn muren te bezetten en bepleisteren, moet tevens een keus maken tussen nat en droog pleisterwerk. Het verschil hiertussen is uiteindelijk niet heel groot. De keuze is vooral afhankelijk van het bouwwerk. Wij raden altijd aan om te kiezen voor natte pleisterwerken wanneer het gaat om een nieuwbouwwoning. Bij bestaande woningen is droog pleisterwerk gemakkelijker, omdat dan geen droogtijd nodig is. De kosten voor droog pleisteren vallen bovendien net iets lager.

Droogtijd van stucwerk

droogtijd van stucwerk
In nieuwbouwwoningen in Boom maakt de stukadoor veelal gebruik van nat stucwerk. De pleisterwerken bestaan in dat geval voor zo’n 60% uit water. Het is dus niet gek dat u even geduld moet hebben voor dit gedroogd is. U kunt rekening houden met ongeveer 1 droogdag per millimeter pleisterwerk. De enige manier om dit proces te bevorderen is te zorgen voor een constante temperatuur van ongeveer 20 graden en te zorgen voor voldoende ventilatie in huis.

Gevelpleister

gevelpleister Boom
Naast de binnenmuur kunt u ook de buitenmuur laten bepleisteren. Dit houdt in dat de buitenmuur voorzien wordt van een egale laag pleister. Hierbij heeft u de keuze uit onder meer kunstharspleister en minerale gevelpleister. In de praktijk blijkt dat kunstharspleister met name wordt gebruikt bij nieuwbouwwoningen en dat de minerale gevelpleister juist meer geschikt is voor bestaande woningen en oudere gebouwen. Hiermee geeft u het uiterlijk van uw huis in Boom een volledige transformatie!

Siliconenpleister of krabpleister?

Voor het bepleisteren van de gevel bestaan er verscheidene materialen, die wij in twee categorieën kunnen verdelen: siliconenpleisters en minerale pleisters. Voor welke variant u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan het materiaal stelt, en de staat van de gevel. Over het algemeen geldt dat siliconenpleisters een dunnere laag en gladdere afwerking geven. Krabpleister is een dikkere minerale pleister, die een goede oplossing vormt voor een oneffen gevel.

Raapwerk

Eén van de bezettingswerken waar wij graag speciale aandacht aan willen geven is het raapwerk. De bezettingswerken dienen, zoals aangegeven, voor het voorbereiden en egaliseren van het te bepleisteren oppervlak. Het raapwerk is hierbij een uitermate geschikte oplossing voor muren met veel oneffenheden. Het bezetten van wanden met raapwerk, houdt in dat wij een pleisterlaag, variërend in dikte tussen de 7mm en 5cm plaatsen, om zo de muur of het plafond vlak te krijgen.

Schuurwerk

Binnen de stuc- en bezettingswerken vallen diverse pleisterwerken, die allen een eigen uitstraling bieden. Eén van deze varianten is het schuurwerk. Het stucen van de muren in de stijl van schuurwerk levert een aangename aanblik op. Bij het schuurwerk brengt een stukadoor uit Boom de pleisterlaag in ronddraaiende bewegingen op de ondergrond aan. Hierdoor ontstaat een aanblik alsof de muur net geschuurd is. U hebt de keuze uit een egaal en ruw geschuurde uitstraling.

Gyproc

In de meeste gevallen maakt de stukadoor gebruik van natte pleisterwerken. Soms zijn droge pleisterwerken echter de beste keuze. Een voorbeeld hiervan is gyproc. Gyproc zijn kunststof platen die in Boom voornamelijk gebruikt worden voor de binnenafwerking. Met gyproc is het mogelijk om gladde oppervlaktes te creëren zonder dat hier vocht aan te pas komt. U kunt al uw gyprocwerken met een gerust hart overlaten aan één van de stukadoors uit ons netwerk in Boom.

gyprocwerken door stukadoor

Wat kost een stukadoor?

Als u geïnteresseerd bent in pleisterwerken bent u uiteraard benieuwd naar de kosten. Overweegt u een stukadoor uit Boom in te schakelen? Dan raden wij u aan goed te kijken naar de prijzen die de bezetter rekent voor de verschillende klussen. Over het algemeen kunt u uitgaan van ongeveer €15,- per vierkante meter voor de pleisterwerken. Voor het plaatsen van sierpleister en ander stucwerk is de prijs meer variabel. Zo is spackspuitwerk relatief goedkoop, terwijl het stucen met betonstuc een vrij hoge prijs kent. Vergelijk altijd het aanbod van meerdere specialisten uit Boom. Door offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot wel 30% op de uiteindelijke kosten besparen!

Prijsbepalers

De prijs van de pleisterwerken wordt beïnvloed door een groot aantal factoren. Het oppervlak en de bereikbaarheid hiervan speelt een rol, evenals de keuze voor het soort stucwerk. Ook de arbeidskosten van de bezetter zijn een grote invloed op de totale kosten.

Elk stukadoorsbedrijf bepaalt z’n eigen uurtarief, daarom zit er per stukadoor enorm veel verschil in. Het is altijd verstandig de tarieven van diverse aanbieders naast elkaar te leggen.

Tabel: prijzen stukadoor en stucwerk

Type stucwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €65,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend stucwerk offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welk btw tarief?

Is uw woning ouder dan 10 jaar en overweegt u het aanbrengen van pleisterwerken? Goed nieuws! U betaalt in dat geval slechts 6% BTW op de pleisterwerken! Voorwaarde hiervan is wel dat het gaat om een vast woonadres: voor het stucen van een vakantiewoning komt u niet in aanmerking voor het verlaagde BTW tarief. Dankzij de 6% BTW bespaart u eenvoudig tot wel honderden euro’s op de totale kosten! Tip: kijk op Belgium.be voor actuele informatie over het verlaagde BTW tarief.

Pleisterwerken, doe-het-zelf of niet?

Veel handige klussers zien de pleisterwerken als een leuke doe-het-zelf klus. In de meeste bouwmarkten kunt u terecht voor pleisterwerken die u volgens een handleiding dan zelf op de muur smeert. In de praktijk is dit echter lang zo makkelijk niet. Het is erg moeilijk om een egaal oppervlak te creëren. Zonder ervaring is de kans groot dat u de muren alleen maar minder egaal maakt. Daarom is het raadzaam een erkend bezetter uit Boom in te schakelen voor al uw pleisterwerk.

Woonkamer stucen

De woonkamer is bij uitstek de ruimte die het stukadoors uit Boom het vaakst stucen. Dat is niet gek, want de woonkamer is een belangrijk deel van uw woning. Hier zit u dagelijks, ontvangt u uw gasten en hier speelt dan ook een groot deel van uw leven af. Door een bezetter in te schakelen voor het bepleisteren van de muren of het plafond weet u zeker dat u de woonkamer met veel plezier blijft gebruiken.

Badkamer stucen

Hebt u genoeg van het tegelwerk in de badkamer en overweegt u de muren en plafonds in plaats daarvan te laten stucen? Laat u dan goed informeren over de soorten sierpleister die hiervoor geschikt zijn. Het bepleisteren van de wanden in de badkamer is namelijk alleen mogelijk wanneer het gaat om een vochtwerend materiaal. Onder meer beton ciré is een geschikte keuze voor het pleisteren van de oppervlakken in een badkamer.

Video: stukadoor in actie (spachtelputz aanbrengen)

Waarom stucen?

Er wordt ons regelmatig gevraagd wat de meerwaarde van pleisterwerk is. Schilderwerk is doorgaans een stuk goedkoper, en daarom vragen klanten zich af waarom zij er toch voor zouden moeten kiezen om het geheel te laten stucen.

Toch bieden de egale wanden een aantal belangrijke voordelen. Zo is de isolatiewaarde een stuk hoger dan standaard geschilderde muren en profiteert u van een hogere woningwaarde.

 • Verhoogd wooncomfort
 • Hogere woningwaarde
 • Verbeterde isolatie

Voordelen inschakelen stukadoor

Bent u inmiddels overtuigd van de voordelen van stucwerk? Hier zult u zeker geen spijt van krijgen. Voor een optimaal resultaat is het bovendien verstandig om een erkend stukadoor uit Boom in te schakelen. U profiteert in dat geval van de kennis en ervaring van de bezetter en krijgt in de meeste gevallen ook nog eens een garantie op het werk dat de stukadoor aflevert. Gaat u zelf aan de slag en gaat er iets fout? Dan draait u zelf op voor de onkosten, zonde! Wij zetten de belangrijkste voordelen van een stukadoor graag voor u op een rijtje:

 • U krijgt een professioneel advies op maat
 • U ontvangt garantie op het geleverde werk
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie
offerte stukadoor Boom

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend stukadoor uit Boom, die u wil helpen bij het stucen, pleisteren of bezetten van de wanden of plafonds? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij werken samen met menig specialist uit de regio, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Of het nu gaat om de pleisterwerken of bezettingswerken, zij draaien hier hun hand niet voor om. Wij garanderen bovendien dat u bij ons profiteert van een hoge kwaliteit werk tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van het stucen van de binnen- of buitenmuren? Aarzel dan niet om ons offerteformulier in te vullen. Ook voor het vergelijken van schilders!