stukadoor Bierbeek

Stukadoor Bierbeek

Wilt u de muren aan de binnenzijde van uw woning weer in goede staat brengen, maar vindt u een verflaag niet zo mooi? Het is ook mogelijk om de muren te stucen of te bepleisteren. Voor het uitvoeren van pleisterwerk of stucwerk kunt u het beste een erkend stukadoor uit Bierbeek inschakelen. De stukadoors uit ons netwerk hebben allen een ruime ervaring met de pleisterwerken en bezettingswerken en zijn u dan ook met alle plezier van dienst bij het uitvoeren van het stucwerk.

Hebt u een vraag over het verschil tussen bezetten, stucen en pleisteren of bent u benieuwd naar de kosten van een stukadoor? Vraag vrijblijvend offertes (max.5) aan. Vergelijk deze op prijs en aanbod en vind een stukadoorsbedrijf uit uw regio!

Uw pleisterwerk onze zorg

Het aanpakken van de pleisterwerken of bezettingswerken is een klus die veel nauwkeurigheid en een grote ervaring vraagt. Wij adviseren daarom altijd om een stukadoor in te schakelen voor het pleisterwerk. Elke stukadoor uit ons netwerk in Bierbeek heeft een ruime ervaring met de pleisterwerken in en om huis. Of het nu gaat om het aanbrengen van sierpleister, het toepassen van spachtelputz of het bepleisteren van de gevel. Onze experts draaien hier hun hand niet voor om. Wij garanderen dat uw plafonds, wanden en gevel in korte tijd een optimale aanblik krijgen. Of het nu gaat om bezettingswerken of pleisterwerk, wij helpen graag.


Wat doet een stukadoor?

pleisterwerken Bierbeek
Een stukadoor uit Bierbeek is in te zetten voor diverse pleisterwerken. Hiermee kunt u de uitstraling van uw woning verbeteren. Denk aan:

 • Het bezetten van de muren
 • Pleisterwerken aanbrengen op plafonds
 • Bepleisteren van gevels
 • Het herstellen van uw huidige pleisterwerken

Muren bezetten

bezettingswerken Bierbeek
De term ‘het bezetten van muren’ wordt binnen de pleisterwerken gebruikt voor het bewerken van bakstenen muren, zodat deze daarna kunnen worden geverfd of behangen. Onder de term bezettingswerken verstaan wij tevens het bezetten van de keldermuren. Dit bezetten kan met behulp van cement of met leem. Voor de bezettingswerken raden wij aan de hulp van een erkend stukadoor uit Bierbeek in te schakelen. Deze zal het oppervlak vakkundig bezetten, tegen aantrekkelijke prijzen.

Plafonds stucen

plafond stucen
Er is heel wat stucwerk dat in en om huis kan worden uitgevoerd. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de plafonds te stucen. Bij het stucen van de plafonds hebt u – net zoals bij het stucwerk aan de muur – de keuze uit glad en gestructureerd stucwerk. Daarnaast is het tevens een optie om de muur met een patroon te pleisteren. De stukadoor zal het stucwerk dan in golven of speciale rozetten aanbrengen. Dankzij het stucen verbetert vaak de sfeer in huis.

Gevel bepleisteren

gevel bepleisteren
Wilt u de aanblik van uw woning of bedrijfspand in Bierbeek verbeteren? Overweeg dan om de gevel te laten bepleisteren door een erkend stukadoor. Binnen de pleisterwerken zijn er verschillende opties voor het pleisteren van de muur, afhankelijk van uw wensen op het gebied van budget en uitstraling. Zo brengen wij bij de meeste woningen in Bierbeek een sierpleister als spachtelputz aan op de binnenmuren, en is voor de gevel siliconenpleister geschikt.

Pleisterwerk herstellen

pleisterwerk herstellen
Hoewel de meeste pleisterwerken een lange levensduur kennen, en goed bestand zijn tegen beschadigingen. Kan het voorkomen dat er scheurtjes ontstaan. Dit is met name het geval wanneer u de muur laat pleisteren wanneer het onderliggende materiaal (zoals beton) nog niet goed genoeg is uitgehard. Wilt u het pleisterwerk herstellen? Vraag dan bij de lokale bouwmarkt naar opvulmateriaal. Meestal is het stucwerk relatief eenvoudig zelf te herstellen.

Sierlijsten

sierlijsten
Het bepleisteren van de wanden bestaat niet alleen uit het smeren van een stuclaag, het kan tevens betrekking hebben op het creëren van sierlijsten of rozetten tegen het plafond. Dergelijke ornamenten vallen binnen het stucwerk, omdat dit de afscheiding vormt tussen wanden en plafonds. Met dergelijke sierlijsten creëert u een moderne of klassieke stijl in uw woning. De prijzen voor het bepleisteren van de sierlijsten hangen af van de complexiteit van het ontwerp.

Stukadoorsbedrijf uit Bierbeek gezocht voor uw pleisterwerk?

Bespaar eenvoudig tot 30% door de prijzen van diverse vakmannen met elkaar te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Soorten stucwerk

Als u overweegt een stukadoor uit Bierbeek in te schakelen voor uw pleisterwerken, dan heeft u de keuze uit diverse soorten stucwerk. Welke soort u kiest heeft een invloed op de uitstraling van uw binnen- of buitenmuur of plafond, daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken. Zo kunt u een bezetter onder meer inschakelen voor het realiseren van glad stucwerk, maar is het tevens mogelijk om de bezetter sierpleister aan te laten brengen. Sierpleister bevat een grove korrel, wat voor een unieke uitstraling zorgt. Bij een stukadoor uit Bierbeek kunt u onder meer kiezen uit de volgende pleisterwerken:

 • Glad stucwerk
 • Saus- of behangklaar pleisterwerk
 • Sierpleister
 • Betonstuc

Glad stucwerk

glad stucwerk
Regelmatig heeft sierpleister fijne korrels in het materiaal, om een structuur te creëren in het stucwerk. Hebt u geen behoefte aan een dergelijke structuur, dan kunt u ook kiezen voor glad stucwerk. U hebt dan de keuze uit bijvoorbeeld spuitpleister. De prijzen hiervoor liggen ongeveer tussen de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Een stukadoor van een stukadoorsbedrijf uit Bierbeek informeert u desgewenst over de verschillende mogelijkheden voor gladde en gestructureerde sierpleister.

Saus- of behangklaar stucen?

behangklaar en sausklaar stucwerk
Voordat u een buiten- of binnenmuur kunt afwerken, is het handig deze eerst goed voor te bereiden. Dit kan onder meer door het oppervlak te stucen. Het gaat dan in de meeste gevallen om raapwerk of een andere vorm van glad stucwerk. Hoewel het niet noodzakelijk is om alle binnenmuren eerst te stucen ,zal dit de duurzaamheid en kwaliteit van de verf of het behang bevorderen. U geniet lange tijd van een optimaal wooncomfort.

Sierpleister

stucwerk Bierbeek
De term sierpleister wordt in Vlaanderen soms vervangen door crepi. Beide termen staan voor afwerkingsmaterialen van buitenmuren. Voor het aanbrengen van sierpleisters door een stukadoor hebt u de keuze uit verschillende structuren: glad, fijn of grof. Naast dat het aanbrengen van pleisterwerk de muren en plafonds een prettige uitstraling geeft, beschermt het tevens het onderliggende oppervlak. Met name bij de pleisterwerken voor buiten wordt de gevel extra beschermd tegen de weersinvloeden.

Spachtelputz

spachtelputz Bierbeek
Spachtelputz is één van de soorten sierpleister die op de muren en plafonds kan worden aangebracht door een pleisterwerken expert. Spachtelputz heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld het spuiten van latex en ander pleisterwerk. Zo is de spachtelputz stoot- en boenvast, en is het in diverse kleuren te leveren. Daarnaast is spachtelputz geschikt voor zowel binnen als buiten. Dankzij spachtelputz krijgt uw woning in Bierbeek dan ook weer een optimale aanblik.

Spackspuitwerk

spackspuitwerk
Een soort sierpleister waar wij u nog niet over geïnformeerd hebben is het spackspuitwerk. De term spackspuitwerk staat voor een soort pleisterwerk dat een mooie afwerking is voor uw muur, mits het onderliggende oppervlak enigszins vlak is.

Het grote voordeel van spack is dat het de voordeligste vorm van stucwerk is.

Betonstuc

betonstuc
Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd is een soort pleister die menig stukadoor uit Bierbeek gebruikt voor een strakke afwerking van bijvoorbeeld de badkamer. Betonstuc geeft een stoere beton- of natuursteen look, en is dankzij de waterdichte elementen zeer geschikt als wandafwerking in doucheruimtes. Betonstuc is bovendien naadloos te plaatsen, wat betekent dat de kans op schimmel en vochtplekken relatief klein is. Betonstuc is zowel in standaard grijs als vele andere kleuren verkrijgbaar.

Kwalitatieve pleisterwerken in Bierbeek tegen de scherpste prijzen!

Vraag vrijblijvend een aantal offertes aan, vergelijk de prijzen en bespaar op uw pleisterwerk!

Gratis offertes aanvragen

Nat of droog pleisterwerk?

nat of droog pleisterwerk
Het bepleisteren van de gevel kan zowel met nat als droog pleisterwerk. Elke stukadoor uit ons netwerk krijgt daarom regelmatig de vraag voor welke soort pleister men moet kiezen. Het antwoord hierop is relatief eenvoudig: het gebruik van natte pleister is met name geschikt voor de nieuwbouw. Droog pleisterwerk is daarmee de meest optimale keuze voor oudere woningen. Dit komt doordat droge gipsplaten geen droogtijd vragen, en de woning gewoon in gebruik kan blijven.

Droogtijd van stucwerk

droogtijd van stucwerk
Pleisterwerken bestaan tot wel 60% uit water. Om scheuren te voorkomen is het belangrijk om uw pleisterwerk op natuurlijke wijze te laten drogen. Hoe lang dit drogingproces gaat duren is afhankelijk van onder meer de materiaaldikte, de temperatuur in uw woning in Bierbeek, de ventilatie en de luchtvochtigheid in huis. Gemiddeld genomen kunt u rekening houden met 1 dag droogtijd per millimeter stucwerk. U merkt dat het pleisterwerk droog is als het geheel één egale kleur heeft gekregen.

Gevelpleister

gevelpleister
Gevelpleister is pleisterwerk dat op uw buitenmuur wordt aangebracht. Dit heeft een aantal belangrijke functies. Allereerst verbetert het de uitstraling van de buitenmuur van het pand in Bierbeek, maar daarnaast dient het pleisterwerk tevens als beschermlaag voor uw buitenmuur en is het mogelijk om uw woning met behulp van gevelpleister goed te isoleren. Er zijn diverse soorten pleisterwerk die geschikt zijn als gevelpleister, een stukadoor of bezetter uit Bierbeek kan u hier verder over informeren.

Siliconenpleister of krabpleister?

Voor het bepleisteren van de gevel bestaan er zowel minerale als siliconenpleisters. Eén van de veel gebruikte minerale pleisters in Bierbeek is de zogeheten krabpleister. Dit is een wat dikkere minerale pleister die goed op een ongelijke gevel kan worden aangebracht. Een siliconenpleister heeft daarentegen altijd een gladde ondergrond nodig en is niet zelfreinigend. De meeste siliconenpleisters bieden echter wel een betere waterafstoting, wat natuurlijk de kans op doorslaand vocht vermindert.

Raapwerk

Naast het schuurwerk bestaat er ook raapwerk. Raapwerk is een techniek die zeer geschikt is voor ongelijke wanden en plafonds. Het raapwerk wordt namelijk in verschillende diktes, variërend van 7 millimeter tot 5 centimeter aangebracht, waardoor het een oppervlak zal egaliseren. Het raapwerk dient bovendien als goede basis voor diverse afwerkingen zoals behang, verf of een speciale sierpleister als spachtelputz. De kosten voor het raapwerk vallen op ongeveer €15,- tot €30,- per m2.

Schuurwerk

Naast het standaard pleisterwerk bestaan er nog vele andere pleisterwerken, die een geheel eigen uitstraling aan uw woning of bedrijfspand in Bierbeek zullen meegeven. Eén van deze pleisterwerken is het schuurwerk. Bij het schuurwerk brengen wij een dunne laag pleister aan, die wij vervolgens met een zachte ronddraaiende beweging in de ondergrond wrijven. Hierdoor ontstaat een soort geschuurd oppervlak, dat een zachte uitstraling geeft. Het schuurwerk is kleurvast, en kent een grote duurzaamheid.

Gyproc

U kunt een stukadoor uit ons netwerk in Bierbeek tevens inschakelen voor het uitvoeren van gyprocwerken. Gyproc platen zijn speciale gipsplaten die in Bierbeek veel gebruikt worden voor de binnenafbouw van woningen. Gyproc platen worden dan ook regelmatig gebruikt bij het verlagen van plafonds en het opzetten van tussenmuurtjes. Hebt u vragen over de verschillende mogelijkheden en materialen voor de gyprocwerken? Onze pleisterwerken experts uit Bierbeek informeren u met alle plezier.

gyproc

Wat kost een stukadoor?

De prijzen voor het laten uitvoeren van de pleisterwerken worden bepaald door een groot aantal factoren. Zo maakt het bijvoorbeeld verschilt voor welke vorm van de bezettingswerken u kiest, en welk materiaal hiervoor het meest geschikt is. Zo is het spuiten van glad stucwerk goedkoper dan het bezetten van de muur met spachtelputz. Daarnaast is het afhankelijk van de mate waarin een stukadoor uit Bierbeek de ondergrond moet voorbereiden, hoe hoog de uiteindelijke prijzen worden. In de tabel hieronder geven wij u een indicatie van de gemiddelde prijzen. Gemiddeld genomen kost het inschakelen van een stukadoor ongeveer €15,- per vierkante meter.

Prijsbepalers

Er zijn een aantal factoren die de totaalprijs van uw pleisterwerk bepalen. Zo is allereerst het type pleisterwerken van belang maar speelt ook het verschil tussen een muur, buitenmuur of plafond een rol. Doorgaans is het bepleisteren van een plafond duurder dan het stucen van een muur, omdat plafonds lastiger te bereiken zijn. Het te bezetten oppervlak speelt uiteraard ook een rol in de totale kosten, evenals de arbeidskosten van de stukadoor.

Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs.

Tabel: prijzen stukadoor en stucwerk

Type stucwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
Plafond stucen €5,- tot €23,-
Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Sierpleister €15,- tot €80,-
Betonstuc €65,- tot €85,-
Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gratis en vrijblijvend stucwerk offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen

Welk btw tarief?

Als u uw woning in Bierbeek gaat renoveren, dan betaalt u voor vele verschillende klussen een blijvend verlaagd BTW tarief van 6%. Dit verlaagde BTW tarief is ook van toepassing op de diverse pleisterwerken die u door een stukadoor uit Bierbeek kan laten uitvoeren. Voorwaarde hiervoor is wel dat de woning in Bierbeek minimaal 10 jaar oud is. Het verlaagde BTW tarief is bovendien alleen van toepassing op de arbeidskosten, voor het materiaal betaalt u de standaard 21% BTW. Tip: kijk op Belgium.be voor meer informatie over het verlaagde BTW tarief.

Pleisterwerken, doe-het-zelf of niet?

Als klanten willen besparen op het pleisterwerk, dan proberen zij het vaak zelf aan te brengen. Hoewel het zeker mogelijk is om pleisterwerken zelf aan te brengen, is het in de meeste gevallen toch aan te raden hier een bezetter voor in te schakelen. Als u geen ervaring heeft in het bepleisteren van de muren, dan is de kans groot dat u lange tijd bezig bent om een egaal oppervlak te creëren en is het resultaat waarschijnlijk niet wat u verwacht had.

Woonkamer stucen

Het aanbrengen van pleisterwerken in de woonkamer kan u vele voordelen opleveren. Allereerst zorgt de stukadoor ervoor dat de plafonds en muren in uw woonkamer weer volledig glad en egaal zijn. Hierna kunt u ze afwerken zoals u wenst: door te sausen, met het beplakken van behang of door een bezetter in te schakelen voor het aanbrengen van sierpleister. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een stukadoor om een persoonlijk advies.

Badkamer stucen

Het stucen van de badkamer is tevens een optie binnen het stucwerk. De prijzen voor het stucen van een badkamer zijn afhankelijk van diverse factoren en het materiaal dat u laat aanbrengen door de stukadoor. Kiest u voor Tadelakt? Dan worden de prijzen ongeveer €140,- per vierkante meter. Een andere opties is bijvoorbeeld Beton ciré (betonstuc). De kosten zijn dan ongeveer €65,- tot €85,-per m2. Wij garanderen aantrekkelijke prijzen voor een hoge kwaliteit stucwerk.

Video: stukadoor in actie (spachtelputz aanbrengen)

Waarom stucen?

Er zitten vele voordelen verbonden aan het inschakelen van een bezetter uit Bierbeek. Vraagt u zich nog steeds af welke meerwaarde de pleisterwerken met zich meebrengen?

 • Het is eenvoudig om oneffenheden weg te werken
 • U heeft de keuze uit diverse structuren
 • Het resultaat is volledig stootvast

Voordelen inschakelen stukadoor

Als u ervoor kiest om een erkend stukadoor in te schakelen dan bent u verzekerd van vakwerk. Hij beschikt over de juiste gereedschappen en kan uw klus in korte tijd afhandelen. Dit zijn de drie belangrijkste redenen om een ervaren stukadoor in te schakelen:

 • U bent gegarandeerd van kwalitatief vakwerk
 • U hoeft geen gereedschappen of materiaal aan te schaffen
 • De klus is in korte tijd afgerond
stucwerk offerte

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren stukadoor uit Bierbeek die u kan helpen bij één van de vele pleisterwerken? Dan bent u bij ons netwerk aan het juiste adres. De aan ons gelieerde stukadoors kunnen u niet alleen van dienst zijn bij het pleisterwerk, ook bij bezettingswerken ondersteunen zij u graag. Kies uit de vele soorten sierpleister zoals spachtelputz of betonstuc die zij kunnen aanbrengen, en zij zullen ervoor zorgen dat uw buitenmuur of plafonds er binnen korte tijd weer als nieuw uitzien. Ook voor het herstellen van pleisterwerk en al het schilderwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel diverse offertes aan. Vergelijk deze op prijs en voorwaarden en kies de stukadoor uit Bierbeek voor het stucwerk!