stukadoor in Zaventem

Stukadoor Zaventem

Een stukadoor is een specialist op het gebied van stucwerk, pleisterwerk en de bezettingswerken. Zoekt u een bezetter die u kan helpen bij het pleisteren, bezetten of stucen van uw muren of plafonds? Dan bent u bij ons op de goede plek. Elke stukadoor uit ons netwerk in Zaventem heeft een ruime ervaring met de vele mogelijke pleisterwerken. Zo kunnen zij onder andere de keldermuren bezetten, de gevel bepleisteren of een plafond van sierpleister voorzien.

Hebt u vragen over de mogelijkheden voor pleisterwerk bij u thuis? Aarzel dan niet om via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. Deze kunt u zelf vergelijken op prijs om zo een bedrijf voor de klus te vinden.

Uw pleisterwerk onze zorg

Het aanbrengen van pleisterwerk is een klus die het beste door een stukadoor kan worden uitgevoerd. Met name het stucen van muren en plafonds vereist een grote vakkundigheid en ervaring. Elke stukadoor uit Zaventem die zich bij ons heeft aangesloten is zeer ervaren en beschikt over een goede opleiding. Dit betekent dat zij standaard stucwerk, maar ook de diverse bezettingswerken vakkundig zullen uitvoeren. Wilt u sierpleister laten plaatsen op uw binnenmuren? Is het tijd om de gevel te pleisteren? Of wilt u één van de andere pleisterwerken laten toepassen? Wij garanderen dat een aan ons gelieerde stukadoor het werk spoedig en vakkundig zal afhandelen.

  Gratis offertes vergelijken  Soort stucwerk (*)


  Wat doet een stukadoor?

  pleisterwerken in Zaventem
  Vele klanten uit Zaventem denken dat een stukadoor enkel stucwerk verzorgt. Een stukadoor of bezetter heeft daarnaast echter nog vele andere taken, zoals het aanbrengen van sierpleister of zelfs het bezetten van de buitenmuur. U kunt een stukadoorsbedrijf uit Zaventem inschakelen voor onder andere:

  • Het bezetten van uw binnenmuren en plafonds
  • Het bepleisteren van de buitenmuur
  • Het herstellen van uw bestaande pleisterwerken

  Muren bezetten

  muren bezetten Zaventem
  Naast de pleisterwerken en stucwerken ondersteunt onze stukadoor uit Zaventem u ook graag bij de bezettingswerken. De term bezettingswerken wordt gebruikt wanneer u (bakstenen) muren laat bezetten. Dit betekent dat een stukadoor een voorbereidende laag aanbrengt, die u later nog kunt verven of behangen. Het bezetten kan zowel met cement (cementeren) als met leem, en heeft relatief lage prijzen. De prijzen voor de bezettingswerken hangen met name af van de kwaliteit van de ondergrond.

  Plafonds stucen

  plafonds stucen
  Vindt u een schilderlaag als plafondafwerking niet mooi, maar wilt u wel een vakkundige afwerking? Overweeg dan om het plafond te laten stucen. Bij het stucen van plafonds kan er gekozen worden voor een gladde afwerking, een structuur in het materiaal, maar ook voor een sierpleister waarbij het materiaal in golven, rozetten of een ander patroon worden aangebracht. Laat het stucen van plafonds altijd over aan een erkend stukadoor uit Zaventem.

  Gevel bepleisteren

  pleisterwerk gevel
  Het bepleisteren van een gevel is een grote, lastige taak die heel wat tijd en moeite kost. Wij adviseren dan ook om altijd een stukadoor uit Zaventem in te schakelen voor het bepleisteren. Het voordeel van het bepleisteren van de gevel is dat u de aanblik van uw huis of bedrijf verbetert, maar ook dat de onderliggende stenen beter beschermd zijn tegen de weersinvloeden. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij de gevelbepleistering, of bij ander stucwerk.

  Pleisterwerk herstellen

  pleisterwerk herstellen
  Onder de pleisterwerken vallen niet alleen de plaatsing van diverse soorten pleister, maar ook het herstellen van het pleisterwerk. Het herstellen van pleister- en stucwerk is niet heel ingewikkeld, en kan dan ook eenvoudig door u zelf worden uitgevoerd. Hebt u toch liever hulp bij het herstellen van een muur of plafond? Vraag dan een pleisterwerken professional om advies of praktische ondersteuning. Onze specialisten uit Zaventem helpen u gegarandeerd snel en vakkundig.

  Sierlijsten

  sierlijsten stukadoor
  Binnen de bezettingswerken en pleisterwerken vallen verschillende klussen. Eén daarvan is het aanbrengen van sierlijsten op de scheiding van wanden en plafonds. Dergelijke sierlijsten – ook wel ornamenten genoemd – bieden uw woon- of slaapkamer een klassieke aanblik, die vaak de prijswaarde van uw pand in Zaventem zal doen stijgen. De prijzen voor het plaatsen van de sierlijsten hangen af van de complexiteit van het ontwerp. Over het algemeen kost het bepleisteren van sierlijsten enkele dagen.

  Zoekt u een erkend stukadoor uit Zaventem?

  Wij zijn een netwerk van stukadoors uit heel Vlaanderen, vergelijk offertes en bespaar!

  Gratis offertes aanvragen

  Soorten stucwerk

  Wanneer u pleisterwerken in uw woning wilt laten aanbrengen, dan hoeft u zeker niet perse te kiezen voor standaard glad pleisterwerk. Tegenwoordig heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan pleisterwerken. Hiermee geeft de bezetter uw woning in Zaventem de uitstraling die u wenst! In Zaventem zijn dit de meest gebruikte bezettingswerken:

  • Glad stucwerk
  • Sausklaar of behangklaar pleisterwerk
  • Sierpleister of spackspuitwerk
  • Spachtelputz of betonstucwerk

  Glad stucwerk

  glad pleisterwerk
  Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Zaventem de vraag wat er wordt bedoeld met glad stucwerk. Dit is zeer eenvoudig: binnen de bezettingswerken bestaan er verschillende pleistersoorten die u op de muur kunt laten aanbrengen. Zo werken wij met spachtelputz maar ook met materialen waarin geen korrel is verwerkt. Glad stucwerk kan onder andere met behulp van een spuittechniek worden aangebracht. De kosten voor dit stucwerk komen op €5,- tot €15,- per m2.

  Saus- of behangklaar stucen?

  behangklaar en sausklaar stucwerk
  Eén van de redenen om de wanden of gevel bij uw woning in Zaventem te stucen is de goede ondergrond dat het biedt voor het afwerken van de oppervlakken. Zowel het bezetten als het bepleisteren en stucen van de oppervlakten vormen een goede keuze ter voorbereiding van de ondergrond. Dankzij het stucwerk zal behang niet scheuren en trekt verf niet in de binnenmuur. De prijzen voor het stucen hangen af van het soort stucwerk.

  Sierpleister

  stucwerk Zaventem
  Sierpleister, in Vlaanderen ook wel Crepi genoemd, is één van de verschillende materialen waarmee wij het stucwerk kunnen voltooien. De meeste van onze klanten uit Zaventem kiezen voor sierpleister vanwege de structuren die in het pleisterwerk ontstaan. Wilt u liever gladde muren? Laat u dan informeren door één van onze pleisterwerken professionals. Deze kijken samen met u naar de mogelijkheden. Zo kiest u altijd voor de sierpleister die bij uw wensen aansluit.

  Spachtelputz

  spachtelputz Zaventem
  Spachtelputz is één van de vele soorten sierpleister waarmee wij de pleisterwerken kunnen uitvoeren. Dit materiaal wordt geleverd in verschillende varianten; zo is het mogelijk om spachtelputz met een grove of fijne korrel te bestellen. Een stukadoor kan de spachtelputz op zowel de buiten- als binnenmuren aanbrengen. De spachtelputz is stoot- en boenvast, en is in diverse kleuren te leveren. Uw woning krijgt dankzij spachtelputz weer een optimaal aanzicht.

  Spackspuitwerk

  spackspuitwerk
  Wij gaven hierboven al de mogelijkheden aan voor spachtelputz als sierpleister. Er bestaan echter nog vele andere soorten sierpleister, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Eén van de vormen van pleisteren die wij steeds vaker toepassen is spackspuitwerk. Spackspuitwerk bestaat uit een dunne laag pleister die wij over de binnenmuur aanbrengen. Het voordeel van spackspuitwerk is dat u per vierkante meter gemiddeld maar €7,- betaalt. Gekleurd spackspuitwerk is iets duurder.

  Betonstuc

  betonstuc
  Een vorm van stucwerk die nog vrij onbekend is, is betonstuc. Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is een waterafstotende laag beton die een zeer robuuste sfeer biedt. Door de waterafstotende kwaliteit biedt beton ciré een goed alternatief voor het betegelen van badkamers en keukens. Het grote voordeel van betonstuc is dat het naadloos aan te brengen is. Hierdoor verkleint u de kans op schimmel en andere vochtplekken. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen.

  Kwalitatieve pleisterwerken tegen de laagste prijzen!

  Wij garanderen u de scherpste prijzen voor uw pleisterwerken, bespaar tot 30%!

  Gratis offertes aanvragen

  Nat of droog pleisterwerk?

  nat en droog pleisterwerk
  Regelmatig krijgen wij van klanten uit Zaventem of zij moeten kiezen voor droog of nat pleisterwerk. Het antwoord hierop is afhankelijk van het bouwproject: gaat het om het bepleisteren van een nieuwbouwwoning? Dan raden wij aan te pleisteren met nat pleisterwerk. Dit moet langer drogen, maar heeft een hoge duurzaamheid. Laat u uw bestaande woningen pleisteren? Kies dan voor bepleisteren met droog pleisterwerk. De gipsplaten zijn gemakkelijk te plaatsen en hoeven niet te drogen.

  Droogtijd van stucwerk

  stucwerk droogtijd
  Wist u dat pleisterwerk voor ongeveer 60% uit water bestaat? Al dit vocht moet na het bepleisteren natuurlijk nog uit het pleisterwerk verdampen en dit kost tijd. De droogtijd verschilt per situatie, maar u kunt doorgaans rekening houden met één dag droogtijd per elke millimeter dikte. Hiervoor is het verstandig om geduld te hebben, het natuurlijke drogingproces neemt nou eenmaal wat tijd in beslag. Houd een temperatuur van 20 graden aan en zorg voor voldoende ventilatie in huis voor een optimaal drogingsproces.

  Gevelpleister

  gevelpleister
  Behalve de binnenzijde van uw woning is het tevens mogelijk om de buitenzijde te bezetten. Door gevelpleister aan te brengen aan uw buitenmuur geeft u het uiterlijk van uw woning in Zaventem een volledige transformatie. Maar wist u dat dit tevens een positief effect heeft op de isolatiewaarde van uw huis? Hiermee is het aanbrengen van gevelpleister een investering die zichzelf op de lange termijn weer volledig terugverdient! Vraag een stukadoor uit Zaventem naar de kosten en mogelijkheden.

  Siliconenpleister of krabpleister?

  Elke stukadoor uit ons netwerk krijgt regelmatig de vraag wat het verschil is tussen siliconenpleister en krabpleister voor op de gevel. Het antwoord hierop is eenvoudig: siliconenpleister is een dunne laag pleisterwerk die waterafstotend is, en de muur tegen weersinvloeden beschermt. Krabpleister is een soort minerale pleister met zelfreinigende eigenschappen. De krabpleister is bovendien dikker, waardoor het beter toepasbaar is op een gevel met een ongelijk oppervlak. Wij informeren u graag verder.

  Raapwerk

  Het raapwerk is een vorm van pleisterwerk die wij regelmatig bij woningen in Zaventem toepassen voordat een verdere afwerking plaatsvindt. Het raapwerk is dan ook een manier om de wand of gevel te egaliseren. Doordat het raapwerk in variërende diktes (van 7mm tot 5cm) kan worden aangebracht, is het mogelijk om zeer scheve plafonds en muren recht te trekken. Het raapwerk vormt een goede basis voor vele afwerkingen, waaronder sierpleister, verf en behang.

  Schuurwerk

  Naast de standaard pleisterwerken bestaan er nog vele andere varianten die elk een eigen uitstraling aan een gevel of plafond geven. Eén van de pleisterwerken die wij steeds vaker toepassen is het schuurwerk. Het schuurwerk bestaat uit een standaard laag pleisterwerk met een fijne zandkorrel, die wij met een ronddraaiende beweging in de muur wrijven. Hierdoor ontstaat een soort geschuurd effect dat een rustieke aanblik biedt. Wij bieden u desgewenst graag enkele voorbeelden aan.

  Gyproc

  Naast pleisterwerken is het tevens mogelijk een stukadoorsbedrijf uit Zaventem in te schakelen voor diverse gyprocwerken. Gyproc wordt in Zaventem voornamelijk gebruikt voor de afwerking van de binnenzijde van huizen. Hierbij kunt u denken aan het verlagen van plafonds en zelfs het optrekken van een tussenmuur. Gyproc is namelijk een soort gipsplaat die het erg gemakkelijk maakt om strakke oppervlakten te creëren. Dankzij de unieke eigenschappen is het plaatsen van de gyproc platen bovendien zeer licht en eenvoudig voor de stukadoor.

  gyprocwerken

  Wat kost een stukadoor?

  De prijzen voor het laten uitvoeren van de bezettingswerken, pleisterwerken of stucwerken zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Een grote invloed is het arbeidsloon. Gemiddeld ligt dit in Zaventem rond de €15,- per vierkante meter. Wist u dat elke stukadoor in Zaventem z’n eigen uurtarief mag hanteren? Hierdoor kunnen er per stukadoorsbedrijf grote verschillen in de prijzen zitten. Door een aantal offertes met elkaar te vergelijken is het erg eenvoudig om hier flink op te besparen. Ook het type stucwerk dat u door een bezetter laat aanbrengen is van invloed op de totaalprijs. Spuitpleister kost gemiddeld €5,- tot €15,- per vierkante meter terwijl het stucen van plafonds ongeveer €5,- tot €23,- per vierkante meter kost.

  Prijsbepalers

  Zoals gezegd zijn er, naast de arbeidskosten, een aantal belangrijke factoren die van invloed zijn op de totaalprijs. Eén van deze factoren is het soort stucwerk. Als u de muren behangklaar bepleisterd wilt hebben, dan bent u vaak voordeliger uit dan wanneer u sierpleister aan laat brengen.

  Ook als u een wand laat bezetten bent u goedkoper uit. Pleisterwerken op plafonds en lastig te bereiken oppervlaktes kosten doorgaans meer, omdat dit de stukadoor meer moeite kost.

  Tabel: prijzen stukadoor en stucwerk

  Type stucwerk Gemiddelde prijzen per m² (incl. materiaal, arbeidskosten en btw)
  Spuitpleister €5,- tot €15,-
  Behangklaar stucwerk €8,- tot €17,-
  Plafond stucen €5,- tot €23,-
  Sausklaar stucwerk €9,- tot €24,-
  Schuurwerk €14,- tot €26,-
  Raapwerk €15,- tot €30,-
  Sierpleister €15,- tot €80,-
  Betonstuc €65,- tot €85,-
  Gevelpleister zonder isolatie €65,- tot €85,-
  Gevelpleister met isolatie €95,- tot €125,-

  Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

  Vraag gratis en vrijblijvend stucwerk offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

  Gratis offertes aanvragen

  Welk btw tarief?

  Is uw huis in Zaventem ouder dan 10 jaar? Dan betaalt u over het arbeidsloon van de stukadoor slechts 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Hoewel u wel de gebruikelijke 21% BTW betaalt over alle materiaalkosten, bent u op deze manier toch een stuk voordeliger uit. Wilt u gebruik maken van dit lage BTW tarief? Wees er dan snel bij, vanaf 2019 wordt het BTW tarief op pleisterwerk verhoogd naar 9%. Tip: kijk op Belgium.be voor meer informatie over het verlaagde BTW tarief.

  Pleisterwerken, doe-het-zelf of niet?

  Het aanbrengen van pleisterwerken is over het algemeen geen doe-het-zelf klus. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om dit eerst zelf te proberen, maar onze ervaring leert dat dit niet het gewenste resultaat oplevert. Het vereist namelijk voldoende kennis en ervaring om het pleisterwerk glad af te werken. Als u verzekerd wilt zijn van kwalitatieve stucwerken, dan is het verstandig om hiervoor een erkend stukadoor uit Zaventem in te schakelen.

  Woonkamer stucen

  In principe kunt u elke ruimte in huis laten bepleisteren: ook de woonkamer. Vraag uzelf eerst af welke onderdelen u wilt laten bezetten. Mocht u ervoor kiezen om zowel het plafond als de binnenmuren te behandelen, dan betaalt u over het algemeen een lagere prijs per vierkante meter, omdat het om een groot oppervlakte gaat. U kunt er tevens voor kiezen om in de woonkamer sausklaar pleisterwerk aan te brengen, zodat u het zelf kunt afwerken.

  Badkamer stucen

  Ook de badkamer kan worden gestuced. Het gaat dan om de muren, het plafond en de vloer. Het pleisteren van de badkamer kan met behulp van verscheidene materialen. Voor een badkamer gelden andere materialen dan voor plafonds en muren in de woonkamer, vanwege de bestendigheid tegen vocht die nodig is. De kosten voor het pleisteren zijn dan ook aanzienlijk hoger. U moet rekening houden met prijzen rond de €65,- tot €85,- per vierkante meter.

  Video: stukadoor in actie (spachtelputz aanbrengen)

  Waarom stucen?

  Als u een huis koopt dan zult u een manier moeten kiezen om de binnenmuren af te werken. Stucen is hiervoor een goede optie! Hierbij zorgt een stukadoor voor een egaal oppervlak waar u geen putjes in ziet. Hierdoor oogt de ruimte rustiger en een stuk groter. Bovendien is het pleisterwerk in tegenstelling tot traditioneel schilderwerk kleur- en stootvast, waardoor er geen kans op beschadigingen is. Twijfelt u nog over het stucen? Dit zijn de grootste voordelen:

  • U vergroot uw woongenot
  • Pleisterwerk draagt bij aan het verhogen van de isolatiewaarde
  • Het is vaak kleur- en stootvast, dus geen kans op beschadigingen

  Voordelen inschakelen stukadoor

  Overweegt u om zelf uw stucwerken uit te voeren? Wij zullen u te allen tijde aanraden om hier een erkend stukadoor voor in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van vakwerk dat jarenlang meegaat. Bovendien is het inhuren van een stukadoorsbedrijf of bezetter niet veel duurder dan wanneer u zelf aan de slag gaat. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een erkend stukadoor:

  • U bent gegarandeerd van kwalitatief vakwerk
  • De stukadoor is pas klaar als u tevreden bent
  • Het scheelt u een hoop tijd en energie
  • De klus is in korte tijd afgerond
  stucwerk offerte Zaventem

  Vrijblijvend offertes aanvragen

  Wie benieuwd is naar de prijs voor één van de bezettingswerken, stucwerken of pleisterwerken kan bij ons via het contactformulier meerdere prijsopgaven aanvragen van experts uit de regio Zaventem. Wij zullen deze op basis van uw wensen op maat maken, waarna het vervolgens aan u is om de offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod.

  Voor welke stukadoor of schilder uit ons netwerk u echter ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen, tegen aantrekkelijke tarieven.