stukadoor Evergem

Stukadoor Evergem

Een stukadoor is een specialist op het gebied van stucwerk, pleisterwerk en de bezettingswerken. Zoekt u een pleisterwerken expert die u kan helpen bij het pleisteren, bezetten of stucen van uw muren of plafonds? Dan bent u bij ons op de goede plek. Elke stukadoor uit ons netwerk in Evergem heeft een ruime ervaring met de vele mogelijke pleisterwerken. Zo kunnen zij onder andere de keldermuren bezetten, de gevel bepleisteren of een plafond van sierpleister voorzien. Hebt u vragen over de mogelijkheden voor pleisterwerk bij u thuis? Aarzel dan niet om via het contactformulier vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen. Deze kunt u zelf vergelijken op prijs om zo een bedrijf voor de klus te vinden.

Uw pleisterwerk onze zorg

Het aanbrengen van pleisterwerk is een klus die het beste door een stukadoor kan worden uitgevoerd. Met name het stucen van muren en plafonds vereist een grote vakkundigheid en ervaring. Elke stukadoor uit Evergem die zich bij ons heeft aangesloten is zeer ervaren en beschikt over een goede opleiding. Dit betekent dat zij standaard stucwerk, maar ook de diverse bezettingswerken vakkundig zullen uitvoeren. Wilt u sierpleister laten plaatsen op uw binnenmuren? Is het tijd om de gevel te pleisteren? Of wilt u één van de andere pleisterwerken laten toepassen? Wij garanderen dat een aan ons gelieerde stukadoor het werk spoedig en vakkundig zal afhandelen.

Offertes aanvragenSoort stucwerk (*)


Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.


Wat is glad stucwerk?

pleisterwerken Evergem
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Evergem de vraag wat er wordt bedoeld met glad stucwerk. Dit is zeer eenvoudig: binnen de bezettingswerken bestaan er verschillende pleistersoorten die u op de muur kunt laten aanbrengen. Zo werken wij met spachtelputz maar ook met materialen waarin geen korrel is verwerkt. Glad stucwerk kan onder andere met behulp van een spuittechniek worden aangebracht. De kosten voor dit stucwerk komen op €5,- tot €12,-.

Spachtelputz

pleisterwerk Evergem
Spachtelputz is één van de vele soorten sierpleister waarmee wij de pleisterwerken kunnen uitvoeren. Dit materiaal wordt geleverd in verschillende varianten; zo is het mogelijk om spachtelputz met een grove of fijne korrel te bestellen. Een stukadoor kan de spachtelputz op zowel de buiten- als binnenmuren aanbrengen. De spachtelputz is stoot- en boenvast, en is in diverse kleuren te leveren. Uw woning krijgt dankzij spachtelputz weer een optimaal aanzicht.

Sierpleister

stucwerk Evergem
Sierpleister, in Vlaanderen ook wel Crepi genoemd, is één van de verschillende materialen waarmee wij het stucwerk kunnen voltooien. De meeste van onze klanten uit Evergem kiezen voor sierpleister vanwege de structuren die in het pleisterwerk ontstaan. Wilt u liever gladde muren? Laat u dan informeren door één van onze pleisterwerken professionals. Deze kijken samen met u naar de mogelijkheden. Zo kiest u altijd voor de sierpleister die bij uw wensen aansluit.

Gyproc

stucen Evergem
Een ander materiaal dat geschikt is voor de pleister- en bezettingswerken is Gyproc. Dit is een stucmateriaal op basis van gipspleister dat zeer veer voordelen heeft zoals een hoge dichtheid. Dankzij de unieke eigenschappen is het plaatsen van de Gyproc bovendien zeer licht en eenvoudig voor de stukadoor. Het bepleisteren van de gevel bij uw pand in Evergem is tevens een optie met behulp van Gyproc. Kies dan wel voor een waterafstotende laag.

Muren bezetten

bezettingswerken Evergem
Naast de pleisterwerken en stucwerken ondersteunt onze stukadoor uit Evergem u ook graag bij de bezettingswerken. De term bezettingswerken wordt gebruikt wanneer u (bakstenen) muren laat bezetten. Dit betekent dat een stukadoor een voorbereidende laag aanbrengt, die u later nog kunt verven of behangen. Het bezetten kan zowel met cement (cementeren) als met leem, en heeft relatief lage prijzen. De prijzen voor de bezettingswerken hangen met name af van de kwaliteit van de ondergrond.

Plafonds stucen

plafond stucen
Vindt u een schilderlaag als plafondafwerking niet mooi, maar wilt u wel een vakkundige afwerking? Overweeg dan om het plafond te laten stucen. Bij het stucen van plafonds kan er gekozen worden voor een gladde afwerking, een structuur in het materiaal, maar ook voor een sierpleister waarbij het materiaal in golven, rozetten of een ander patroon worden aangebracht. Laat het stucen van plafonds altijd over aan een erkend stukadoor uit Evergem.

Op zoek naar een erkend schilder of stukadoor uit Evergem?

Onze professionals hebben veel ervaring met het schilderen, pleisteren, bezetten en stucen van muren.

kosten stukadoor Evergem
offerte schilderwerken Evergem

Badkamer stucen

badkamer stucen
Ook de badkamer kan worden gestuced. Het gaat dan om de muren, het plafond en de vloer. Het pleisteren van de badkamer kan met behulp van verscheidene materialen. Voor een badkamer gelden andere materialen dan voor plafonds en muren in de woonkamer, vanwege de bestendigheid tegen vocht die nodig is. De kosten voor het pleisteren zijn dan ook aanzienlijk hoger. U moet rekening houden met prijzen rond de €125,- per vierkante meter.

Gevel bepleisteren

pleisterwerk gevel Evergem
Het bepleisteren van een gevel is een grote, lastige taak die heel wat tijd en moeite kost. Wij adviseren dan ook om altijd een stukadoor uit Evergem in te schakelen voor het bepleisteren. Het voordeel van het bepleisteren van de gevel is dat u de aanblik van uw huis of bedrijf verbetert, maar ook dat de onderliggende stenen beter beschermd zijn tegen de weersinvloeden. Wij zijn u met alle plezier van dienst bij de gevelbepleistering, of bij ander stucwerk.

Pleisterwerk herstellen

pleisterwerk vervangen
Onder de pleisterwerken vallen niet alleen de plaatsing van diverse soorten pleister, maar ook het herstellen van het pleisterwerk. Het herstellen van pleister- en stucwerk is niet heel ingewikkeld, en kan dan ook eenvoudig door u zelf worden uitgevoerd. Hebt u toch liever hulp bij het herstellen van een muur of plafond? Vraag dan een pleisterwerken professional om advies of praktische ondersteuning. Onze specialisten uit Evergem helpen u gegarandeerd snel en vakkundig.

Sierlijsten

betonstuc Evergem
Binnen de bezettingswerken en pleisterwerken vallen verschillende klussen. Eén daarvan is het aanbrengen van sierlijsten op de scheiding van wanden en plafonds. Dergelijke sierlijsten – ook wel ornamenten genoemd – bieden uw woon- of slaapkamer een klassieke aanblik, die vaak de prijswaarde van uw pand in Evergem zal doen stijgen. De prijzen voor het plaatsen van de sierlijsten hangen af van de complexiteit van het ontwerp. Over het algemeen kost het bepleisteren van sierlijsten enkele dagen.

Nat of droog pleisterwerk?

spackspuitwerk Evergem
Regelmatig krijgen wij van klanten uit Evergem of zij moeten kiezen voor droog of nat pleisterwerk. Het antwoord hierop is afhankelijk van het bouwproject: gaat het om het bepleisteren van een nieuwbouwwoning? Dan raden wij aan te pleisteren met nat pleisterwerk. Dit moet langer drogen, maar heeft een hoge duurzaamheid. Laat u uw bestaande woningen pleisteren? Kies dan voor bepleisteren met droog pleisterwerk. De gipsplaten zijn gemakkelijk te plaatsen en hoeven niet te drogen.

Spackspuitwerk

spackspuitwerk
Wij gaven hierboven al de mogelijkheden aan voor spachtelputz als sierpleister. Er bestaan echter nog vele andere soorten sierpleister, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Eén van de vormen van pleisteren die wij steeds vaker toepassen is spackspuitwerk. Spackspuitwerk bestaat uit een dunne laag pleister die wij over de binnenmuur aanbrengen. Het voordeel hiervan is dat u per vierkante meter gemiddeld maar €7,- betaalt. Gekleurd spackspuitwerk is iets duurder.

Muren pleisteren

Het pleisteren, bezetten of stucen van de muren is niet een klus die u eenvoudig zelf kunt afhandelen. Dit komt doordat het pleisteren van oppervlakten een grote nauwkeurigheid vraagt. Elke oneffenheid is namelijk terug te zien in het uiteindelijke resultaat. Wilt u toch zelf uw wanden of plafonds bepleisteren? Lees dan altijd goed de aanwijzingen op de producten. Sommige materialen voor het pleisteren, stucen en bezetten van de muren hebben bijvoorbeeld een korte verhardingstijd.

Schuurwerk

Naast de standaard pleisterwerken bestaan er nog vele andere varianten die elk een eigen uitstraling aan een gevel of plafond geven. Eén van de pleisterwerken die wij steeds vaker toepassen is het schuurwerk. Het schuurwerk bestaat uit een standaard laag pleisterwerk met een fijne zandkorrel, die wij met een ronddraaiende beweging in de muur wrijven. Hierdoor ontstaat een soort geschuurd effect dat een rustieke aanblik biedt. Wij bieden u desgewenst graag enkele voorbeelden aan.

raapwerk Evergem

Raapwerk

Het raapwerk is een vorm van pleisterwerk die wij regelmatig bij woningen in Evergem toepassen voordat een verdere afwerking plaatsvindt. Het raapwerk is dan ook een manier om de wand of gevel te egaliseren. Doordat het raapwerk in variërende diktes (van 7mm tot 5cm) kan worden aangebracht, is het mogelijk om zeer scheve plafonds en muren recht te trekken. Het raapwerk vormt een goede basis voor vele afwerkingen, waaronder sierpleister, verf en behang.

Betonstuc

Een vorm van stucwerk die nog vrij onbekend is, is betonstuc. Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is een waterafstotende laag beton die een zeer robuuste sfeer biedt. Door de waterafstotende kwaliteit biedt beton ciré een goed alternatief voor het betegelen van badkamers en keukens. Het grote voordeel van betonstuc is dat het naadloos aan te brengen is. Hierdoor verkleint u de kans op schimmel en andere vochtplekken. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen.

Saus- of behangklaar stucen?

Eén van de redenen om de wanden of gevel bij uw woning in Evergem te stucen is de goede ondergrond dat het biedt voor het afwerken van de oppervlakken. Zowel het bezetten als het bepleisteren en stucen van de oppervlakten vormen een goede keuze ter voorbereiding van de ondergrond. Dankzij het stucwerk zal behang niet scheuren en trekt verf niet in de binnenmuur. De prijzen voor het stucen hangen af van het soort stucwerk.

Siliconenpleister of krabpleister?

Elke stukadoor uit ons netwerk krijgt regelmatig de vraag wat het verschil is tussen siliconenpleister en krabpleister voor op de gevel. Het antwoord hierop is eenvoudig: siliconenpleister is een dunne laag pleisterwerk die waterafstotend is, en de muur tegen weersinvloeden beschermt. Krabpleister is een soort minerale pleister met zelfreinigende eigenschappen. De krabpleister is bovendien dikker, waardoor het beter toepasbaar is op een gevel met een ongelijk oppervlak. Wij informeren u graag verder.

stukadoor prijzen Evergem

Wat kost een stukadoor?

De prijzen voor het laten uitvoeren van de bezettingswerken, pleisterwerken of stucwerken zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. De belangrijkste invloedsfactor is het materiaal waar u voor kiest. Een tweede invloedsfactor is de manier waarop u het basismateriaal laat plaatsen. Even een voorbeeldje: het spuiten van gladde sierpleister is goedkoper dan het bezetten van een muur met spachtelputz. Wanneer u offertes aanvraagt, dan moet u er aan denken dat een aantal specialisten rekenen met een uurtarief in plaats van een bedrag per vierkante meter. Het is daarom ook verstandig niet alleen de eindprijzen met elkaar te vergelijken, maar goed te kijken naar eventuele extra kosten en voorwaarden.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wie benieuwd is naar de prijs voor één van de bezettingswerken, stucwerken of pleisterwerken kan bij ons via het contactformulier meerdere prijsopgaven aanvragen van experts uit de regio Evergem. Wij zullen deze op basis van uw wensen op maat maken, waarna het vervolgens aan u is om de offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Voor welke stukadoor of schilder uit ons netwerk u echter ook kiest, wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen, tegen aantrekkelijke tarieven.