schilder Halen

Schilder Halen

Door het uitvoeren van schilderwerken ziet uw woning in Halen er weer als nieuw uit! Laat bijvoorbeeld buitenschilderwerken doen. Denk hierbij aan een frisse kleur op uw tuinhuis of op de buitenmuur van uw woning. Een schilder uit Halen kan ook binnenschilderwerken uitvoeren, zoals het verven van een muur of meerdere muren in uw woonkamer. Zoekt u één of meerdere schilders voor uw binnenschilderwerken of buitenschilderwerken? Wij zijn een netwerk van schilders in heel Vlaanderen. Als u het contactformulier invult dan sturen we u gratis en vrijblijvend meerdere offertes toe. U vergelijkt hiervan de voorwaarden en prijzen, vervolgens kiest u zelf welke van de schilders bij u langskomt.

Uw schilderwerk onze zorg

Binnenschilderwerken of buitenschilderwerken, voor elke klus bent u bij ons netwerk van schilders aan het juiste adres. Alle schilders die bij ons zijn aangesloten hebben de juiste diploma’s en vele jaren ervaring. Als u een schilder uit Halen inhuurt via ons netwerk, dan bent u verzekerd van vakwerk. Wij zijn namelijk pas tevreden als u dat ook bent. Wilt u buitenschilderwerken laten uitvoeren, zoals het verven van de buitenmuur en het tuinhuis? Of wilt u de muren in uw slaapkamer of de muur achter uw keuken van een nieuw kleurtje voorzien? Ook binnenschilderwerken voert één van de schilders uit ons netwerk graag voor u uit.

Offertes aanvragen

Aanvraag voor:
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.


Muur verven

schilderwerk Halen
Bij schilderwerken aan muren geldt: goed begonnen is half gewonnen. Voordat u een muur gaat schilderen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de temperatuur in de ruimte tussen de 10 °C en 20 °C zit. Vergeet ook niet te stofzuigen voordat u begint met het schilderen van een muur. Zo voorkomt u dat stof opwaait en aan de muur blijft plakken. Gaat u naast de binnen- of buitenmuur ook deuren en ramen verven? Begin hier dan mee.

Plafonds

schilderwerken Halen
Als u de juiste techniek gebruikt dan kunt u een plafond vlot en snel verven. Voordat u of de schilder begint met de schilderwerken, is het cruciaal dat het plafond schoon en egaal is. Het is daarom verstandig om deze schoon te maken, te schuren en bij te plamuren. Breng één grondlaag aan en vervolgens 1 tot 2 eindlagen. Het werkt het makkelijkste als u het plafond verdeelt in denkbeeldige stukken van 1m².

Deuren

deuren schilderen Halen
Eén van de meest voorkomende klussen op het gebied van schilderwerk is het verven van deuren. Dankzij een likje verf verandert u het aanzicht namelijk helemaal. Bij het schilderen van deuren is het verstandig om deze te verwijderen zodat u overal goed bij kunt. Vergeet de deuren ook zeker niet te ontstoffen en ontvetten voordat u begint met het schilderwerk. Oneffenheden kunt u eventueel wegwerken met behulp van plamuursel.

Trap

trap verven Halen
Een trap wordt veel gebruikt. Een gevolg hiervan is slijtage. Schilderwerk aan de trap is dus onvermijdelijk. Het uitharden van verf duurt gemiddeld 1 tot 2 weken. Na het schilderen van de trap is het daarom cruciaal dat u deze zo weinig mogelijk gebruikt. Eventueel is het een optie om de traptreden om en om te schilderen, zodat u gewoon naar boven kunt lopen terwijl de trap helemaal droogt.

Keuken

keuken schilderen in Halen
Het schilderen van de keuken tijdens een renovatie is een grote klus. Het is verstandig om hiervoor een schilder in te huren. Deze zorgt ervoor dat de kastjes in uw keuken er weer als nieuw uitzien. Wilt u ook de muren in uw keuken van een nieuw kleurtje voorzien? De keuken is een ruimte waarin muren gauw vies worden. Gebruik daarom in ieder geval op de muur achter de keuken een reinigbare verfsoort.

Gevel

gevel schilderen Halen
Elke gevel kan in principe geschilderd worden. Bij het schilderen van een gevel moet u echter met een hoop factoren rekening houden. Uit welk materiaal bestaat de buitenmuur? Zitten er barsten in de gevel of is deze erg vervuild? Zit er vocht in de buitenmuur of is deze poreus? Schilderwerk aan de buitenmuur is vakwerk. Het is daarom verstandig om één van de erkende en ervaren schilders uit Halen in te schakelen als u de gevel wilt verven.

Houten plafond

plafond verven Halen
Vroeger werden er veelal houten planchetten op een plafond aangebracht. Deze geven een ruimte vaak een ongezellige, donkere indruk. Het is gelukkig mogelijk om deze te laten schilderen door een schilder uit Halen. Als de houten planchetten nog nooit geschilderd zijn, dan is het erg belangrijk dat ze eerst worden gereinigd voordat de schilder begint met verven. Het aanbrengen van een primer is ook noodzakelijk. Vervolgens brengt de schilder de gewenste verfkleur aan.

Houten vloer

schilders voor houten vloer
Heeft uw houten vloer veel oneffenheden en is deze op verscheidene plaatsen verkleurd? U hoeft deze niet te vervangen, want overschilderen is ook heel goed mogelijk! Als u een lichte kleur aanbrengt dan lijkt de ruimte groter, een donkere vloer is daarentegen erg stijlvol. U kunt de houten vloer in een egale kleur laten verven maar het is tevens een optie om uw creativiteit de vrije loop te laten nemen. Wellicht is een ruitenpatroon wel iets voor u?

Betonvloer

betonvloer verven
Hebt u een betonnen vloer? Het is verstandig om deze te laten verven door een schilder uit Halen. Het voordeel van een geschilderde betonvloer is dat deze er netjes uitziet. Bovendien kunt u een geschilderde betonvloer eenvoudiger schoonmaken dan een kale betonvloer. Welke verfsoort u gaat gebruiken hangt af van de manier waarop uw vloer wordt belast. Een betonvloer in de garage wordt bijvoorbeeld zwaar belast door autobanden.

Zoekt u iemand voor schilderwerken of pleisterwerken?

Vraag vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier! Onze stukadoors en schilders helpen u graag.

schilders Halen
contact stukadoor

Schutting

buitenschilderwerken Halen
Een onbehandelde schutting van hout zal snel verkleuren en aangetast worden door insecten, houtrot en schimmels. Als u uw schutting wilt behandelen dan hebt u de keuze uit verschillende opties. U kunt een lakverf laten aanbrengen door een schilder. De nerf is niet meer zichtbaar maar de structuur nog wel. Vindt u dit zonde van de houtlook? Breng in dat geval een (half) transparante houtolie of beits aan.

Ramen

ramen schilderen Halen
Uw ramen krijgen elk jaar veel te verduren. Zon, regen en andere weersomstandigheden kunnen de ramen aantasten. Als er geen goede bescherming is, dan is het denkbaar dat er ongemakken zoals houtrot ontstaan. Het is daarom verstandig om eens in de vijf jaar uw ramen te schilderen. Schilderwerk aan ramen is geen eenvoudige klus. Het is een goed idee om hiervoor een schilder uit Halen in te huren.

Schoorsteen

schilderwerk schoorsteen
Het schilderen van de schoorsteen is één van de meest lastige klussen op het gebied van schilderwerk. Een schoorsteen is namelijk moeilijker te bereiken dan bijvoorbeeld een gevel. Het is hierdoor erg moeilijk of zelfs onmogelijk om vochtmetingen te doen. Vanwege deze reden is het cruciaal om een ademende verfsoort te gebruiken. In verband met hitte uit de schoorsteen is het bovendien een goed idee om een primer te gebruiken om afbladderen van de verf te voorkomen.

Woonkamer

muren van de woonkamer schilderen
Bij schilderwerken in de woonkamer kiest men meestal voor de kleur wit. Deze kleur doet de woonkamer groter lijken, deze kleur past bovendien bij vele meubels. Een nadeel van wit is echter dat het gauw kil kan gaan lijken. Het is daarom een goed idee om deze kleur te combineren met bijvoorbeeld warme, houten meubels. Erg populair tegenwoordig is de accentmuur: één muur of twee muren worden in een kleur geverfd waardoor deze kant extra opvalt.

Slaapkamer

slaapkamer muur verven
Het verven van een ruimte in bepaalde kleuren kan van grote invloed zijn op de sfeer. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u schilderwerken laat doen in de slaapkamer. Men kiest er meestal voor om lichte, rustige verfkleuren aan te laten brengen door een schilder uit Halen. Hebt u elke ochtend moeite met opstaan? Wellicht passen vrolijke, opgewekte kleuren zoals oranje en rood beter bij u.

Badkamer

binnenschilderwerken badkamer
U had er misschien niet zo bij stil gestaan, maar het is ook een optie om een schilder uit Halen aan het werk te zetten in uw badkamer. De badkamer is een vochtige ruimte en daarom moet u letten op de verf die u gebruikt. Deze moet ondoordringbaar zijn voor condens en water, zodat u geen problemen krijgt met schimmels. Heeft u al schimmel op de wanden of het plafond? U kunt dit overschilderen met een speciale verfsoort.

Dakgoot

schilderwerken dakgoot Halen
Wilt u zelf schilderwerken aan uw dakgoot uitvoeren? Zorg er dan voor dat de dakgoot goed schoon is. Reinigen, schuren en ontvetten is erg belangrijk omdat de kwaliteit van de ondergrond het uiteindelijke schilderresultaat voor zo’n 75% bepaald. Het schilderen van een dakgoot is niet ongevaarlijk. Voer de schilderwerken niet uit zonder een stabiele ladder. Hebt u hoogtevrees? Laat de schilderwerken dan over aan één van de schilders uit Halen.

Dakkapel

dakkapel schilderen in Halen
Een dakkapel met een verse laag verf ziet er verzorgd uit en is beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Als uw dakkapel toe is aan een nieuwe laag verf dan is het belangrijk om de schilderwerken zo spoedig mogelijk uit te voeren. Controleer hierbij altijd de conditie van het hout. Zit er houtrot? Haal dit weg, vul het gat op en breng een nieuwe verflaag aan. Voordat u het weet ziet uw dakkapel er weer als nieuw uit.

Tuinhuis

prijzen tuinhuis verven
Als u zo lang mogelijk van uw tuinhuis wilt genieten dan is het belangrijk dat u regelmatig schilderwerken laat uitvoeren. Een schilder behandelt een tuinhuis veelal met een beits. U hebt hierbij de keuze uit een transparante of een dekkende beits. Bij een transparante beits blijven de structuur en tekening van het hout zichtbaar. Het kleurresultaat wordt beïnvloed door o.a. de houtsoort en de absorptie. Bij dekkende beits blijft de houtstructuur zichtbaar maar de houttekening niet.

Buitenmuur schilderen

Het verven van muren buitenshuis is een stuk lastiger dan een muur in bijvoorbeeld uw woonkamer. U moet namelijk rekening houden met vele verschillende factoren. Denk hierbij aan kitten van de buitenmuur, aansluitingen en kieren moeten dicht zijn. Een primer is onmisbaar voor een duurzaam en optimaal resultaat. Bij schilderwerk aan de gevel is het bovendien belangrijk om rekening te houden met weersomstandigheden. Door teveel wind droogt verf bijvoorbeeld te snel en bij temperaturen onder de 10°C droogt de verf niet of niet goed.

buitenmuur schilderen Halen
prijzen schilders Halen

Wat kost een schilder?

Denkt u erover na om één van de schilders uit ons netwerk in te huren voor uw schilderwerken? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van verschillende factoren. De oppervlakte en het type schilderwerk zijn hier bijvoorbeeld van invloed op. De totale prijzen voor schilderwerk aan een gevel liggen bijvoorbeeld hoger dan de prijzen voor schilderwerk aan een raam. Het uurloon van schilders ligt tussen de €35,- en €40,- bij binnenschilderwerken en tussen de €40,- en €45,- bij buitenschilderwerken. Bij het vergelijken van prijzen is het belangrijk om te letten op extra kosten zoals voorrijkosten, materiaalkosten en steigerhuur.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is uw woning in Halen aan een opfrisser toe? Door binnenschilderwerken en buitenschilderwerken uit te laten voeren ziet uw woning er al gauw weer als nieuw uit. Uw plafond, deuren, tuinhuis, of buitenmuur, waar u ook schilderwerken wilt laten uitvoeren, u zit hier goed. Wij zijn een netwerk van schilders in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd een schilder bij u in Halen of in de buurt van Halen. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen wij gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. U kiest vervolgens zelf welke schilder bij u langskomt. Naast schilderwerken bent u ook voor pleisterwerken bij ons aan het juiste adres.