schilder Vilvoorde

Schilder Vilvoorde

Door het uitvoeren van schilderwerken ziet uw woning in Vilvoorde er weer als nieuw uit! Laat bijvoorbeeld buitenschilderwerken doen. Denk hierbij aan een frisse kleur op uw tuinhuis of op de buitenmuur van uw woning. Een schilder uit Vilvoorde voert ook binnenschilderwerken uit, zoals het verven van een muur of meerdere muren in uw woonkamer.

Zoekt u één of meerdere schilders voor uw binnenschilderwerken of buitenschilderwerken? Wij zijn een netwerk van schilders in heel Vlaanderen. Als u het offerteformulier invult, dan ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt hiervan de voorwaarden en prijzen, vervolgens kiest u zelf welke van de schilders bij u langskomt.

Voordelen van onze dienstverlening

  • Deze service is gratis en helemaal vrijblijvend.
  • U krijgt een duidelijk inzicht in de prijzen van meerdere schilders.
  • U kiest gemakkelijk de schilder uit Vilvoorde met de scherpste prijs.
  • U bespaart tot wel 40% op de kostprijs!

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Veel inwoners van Vilvoorde zien verven als doe-het-zelf klus. Toch loont het om een ervaren schildersbedrijf in te schakelen.

Allereerst bespaart u uzelf hiermee een hoop tijd en energie en daarnaast bent u dankzij de hulp van ervaren schilders verzekerd van het beste resultaat.

De schilder geeft indien gewenst een persoonlijk kleuradvies zodat u zeker weet dat u de juiste kleur kiest. Daarnaast brengen de schilders het schilderwerk op uw binnenmuur, tuinhuis of trap strak aan.

Voor al uw schilderwerk in Vilvoorde

U kunt een schildersbedrijf inhuren voor het verven van uw binnenmuur, maar is daarnaast nog veel meer schilderwerk dat u kunt uitbesteden. Het schilderwerk van de deuren of van uw keuken, raamkozijnen of trap. In Vilvoorde zijn dit een aantal veelvoorkomende schilderwerken:

  • Binnnen & buitenmuren
  • Plafonds & dakkappelen
  • Trappen & keukens
  • Ramen & binnen- en buitendeuren

Wat kost een schilder?

Denkt u erover na om één van de schilders uit ons netwerk in te huren voor uw schilderwerken? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van verschillende factoren. De oppervlakte en het type schilderwerk zijn hier bijvoorbeeld van invloed op. De totale prijzen voor schilderwerk aan een gevel liggen hoger dan de prijzen voor schilderwerk aan een raam. Het uurloon van schilders ligt tussen de €35,- en €40,- bij binnenschilderwerken en tussen de €40,- en €45,- bij buitenschilderwerken. In sommige gevallen rekent het schildersbedrijf een vaste prijs per m². Voor binnenschilderwerk ligt de prijs per m² rond de €30,- tot €35,- en voor buitenschilderwerk ligt de prijs per m² ongeveer tussen de €35,- tot €40,-. Bij het vergelijken van prijzen is het belangrijk om te letten op extra kosten zoals voorrijkosten en materiaalkosten.

Prijstabel: kosten schilder

Soort schilder Prijs per m², incl. verf, materiaal en btw* Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw*
Binnenschilder €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Buitenschilder €30,- tot €35,- €40,- tot €50,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van een schildersbedrijf. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uurloon of prijs per vierkante meter?

Bij relatief eenvoudig schilderwerk, zoals het verven van muren, rekent het schildersbedrijf vaak een vaste prijs per m². In sommige gevallen gaat het echter om een complexere klus, zoals het lakken van de trap. In dit geval rekent een schildersbedrijf daarom vaker een vast uurloon.

Wanneer u hele grote schilderwerken uitbesteedt aan schilders dan kan het verstandig zijn om vooraf een vaste totaalprijs af te spreken. In dat geval staan beide partijen niet voor ongewenste verrassingen.

Prijs schilderwerken

In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van de verschillende soorten schilderwerken. Als u schilders inschakelt voor het verven van de binnenmuur dan betaalt u doorgaans €15,- tot €20,- per m². Voor het lakken van de deuren betaalt u een totaalprijs van ongeveer €70,- tot €110,- per deur. Hierbij is de prijs onder meer afhankelijk van de lak die de schilder uit Vilvoorde gebruikt. Buitenschilderwerk kost vaak iets meer. Het lakken van de buitenramen kost gemiddeld €15,- tot €25,- per raam en voor een dakkapel ligt de kostprijs tussen de €500,- en €1.000,- per dakkapel.

Prijstabel: prijzen binnenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Plafond Latexverf, 2 lagen €12,- tot €20,- per m²
Muur Afhankelijk van type verf en methode van aanbrengen €15,- tot €20,- per m²
Deuren Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Trap 2 keer in de grondverf en een eindlaag €15,- tot €20,- per traptrede
Vloer Houten vloer of betonvloer Prijs op aanvraag
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Goedkope schilder uit Vilvoorde gezocht voor uw binnenschilderwerk?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op uw schilderwerken.

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel: prijzen buitenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Gevel Eén laag primer en twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Ramen 3 dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Dakkapel Inclusief arbeidskosten, verf, materiaal en btw €500,- tot €1.000,- per dakkapel
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerken?

Wist u dat u schilders en op het schilderwerk een vast verlaagd btw-tarief betaalt? Wanneer uw huis in Vilvoorde ouder is dan 10 jaar dan betaalt u slechts 6% btw op zowel het materiaal als de arbeidskosten. Voorwaarde is wel dat u een erkend schildersbedrijf uit Vilvoorde inhuurt en dat de woning dient als privéwoning. Ook is het belangrijk dat u de rekening van de werken zelf betaalt. Een schilder uit Vilvoorde vertelt u graag meer over deze verlaagde btw-regeling. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financien vindt u een lijst van renovatiewerken, waarop het verlaagde btw-tarief van toepassing is.

Binnenschilderwerken, strakke afwerking

Voor een strakke afwerking van uw binnenschilderwerk, is de inzet van ervaren schilders uit Vilvoorde enorm aan te raden. Binnenschilderwerk neemt flink wat tijd in beslag en bovendien is verven zonder ervaring lang zo makkelijk niet als het lijkt. Door een verkeerde voorbereiding, verfsoort of laksoort is het eindresultaat vaak niet wat u ervan verwacht had. Een schilder is bekend met het behandelen van verschillende ondergronden en weet welke verfsoort het meest geschikt is. Ook besteedt hij veel tijd en aandacht aan de voorbereiding zodat de verflaag goed hecht aan het oppervlak.

Plafonds schilderen

plafond schilderen Vilvoorde
Als u de juiste techniek gebruikt dan kunt u een plafond vlot en snel verven. Voordat u of de schilder begint met de schilderwerken, is het cruciaal dat het plafond schoon en egaal is. Het is daarom verstandig om deze schoon te maken, te schuren en bij te plamuren. Breng één grondlaag aan en vervolgens 1 tot 2 eindlagen. Het werkt het makkelijkste als u het plafond verdeelt in denkbeeldige stukken van 1m².

Houten plafond

houten plafond schilderen
Vroeger werden er veelal houten planchetten op een plafond aangebracht. Deze geven een ruimte vaak een ongezellige, donkere indruk. Het is gelukkig mogelijk om deze te laten schilderen door een schilder uit Vilvoorde. Als de planchetten nog nooit geschilderd zijn, is het erg belangrijk dat ze eerst worden gereinigd voordat de schilder begint met verven. Het aanbrengen van een primer is ook noodzakelijk. Vervolgens brengt de schilder de gewenste kleur aan.

Muur schilderen

muur schilderen
Bij schilderwerken aan muren geldt: goed begonnen is half gewonnen. Voordat u een muur gaat schilderen is het belangrijk dat de temperatuur in de ruimte tussen de 10 °C en 20 °C zit. Vergeet ook niet te stofzuigen voordat u begint met het schilderen van een muur.

Zo voorkomt u dat stof opwaait en aan de muur blijft plakken. Gaat u naast de binnen- of buitenmuur ook buiten- of binnendeuren verven? Begin hier dan mee.

Deuren schilderen

schilderwerk deur in Vilvoorde
Eén van de meest voorkomende klussen op het gebied van schilderwerk is het verven van binnen- en buitendeuren. Een likje verf is een relatief kleine aanpassing, maar hiermee verandert u het aanzicht van uw woning in Vilvoorde enorm. De manier waarop schilders binnen- en buitendeuren behandelen verschilt. Immers: deuren buiten moeten goed beschermd zijn tegen neerslag terwijl er aan het binnenschilderwerk minder eisen worden gesteld. Om de binnen- en buitendeuren goed te kunnen lakken verwijdert de schilder deze uit het raamkozijn. Zo kan hij alle hoeken goed bereiken.

Wilt u uw huis opnieuw laten schilderen?

Vul het offerteformulier in en vind goedkope buitenschilders uit Vilvoorde.

Schilder offertes

Trap schilderen

Een trap wordt veel gebruikt. Een gevolg hiervan is slijtage. Schilderwerk aan de trap is dus onvermijdelijk. Het opdrogen van de verflaag neemt flink wat tijd in beslag. Omdat u de trap toch moet gebruiken, is het verstandig om de treden om en om te schilderen. Hierdoor kunt u toch nog naar boven en beneden lopen zonder dat u de verflaag vernield. Zoals u zich kunt voorstellen neemt het verfwerk van de trap dan ook meerdere werkdagen in beslag.

Vloer schilderen

Heeft u een houten vloer in huis die u graag een andere kleur geeft? Of wilt u de betonvloer in de voorraadkast opknappen door deze te verven? Ook dit kan een schildersbedrijf uit Vilvoorde voor u doen! Het schilderwerk van vloeren moet zorgvuldig gedaan worden. Zeker als het om een ruimte gaat die u dagelijks gebruikt. Geef het oppervlak de tijd om goed te drogen voordat u het oppervlak weer betreedt en het meubilair terugplaatst.

Houten vloer

houten vloer verven
Heeft uw houten vloer veel oneffenheden en is deze op verscheidene plaatsen verkleurd? U hoeft deze niet te vervangen, want overschilderen is ook heel goed mogelijk! Als u een lichte kleur aanbrengt dan lijkt de ruimte groter, donkere vloeren zijn daarentegen erg stijlvol. U kunt de houten vloer in een egale kleur laten verven maar het is tevens een optie om uw creativiteit de vrije loop te laten nemen. Wellicht is een ruitenpatroon wel iets voor u?

Betonvloer

betonvloer in Vilvoorde schilderen
Hebt u een betonnen vloeroppervlak? Het is verstandig om deze te laten verven door een huisschilder uit Vilvoorde. Het voordeel van een geschilderde betonvloer is dat deze er netjes uitziet. Bovendien kunt u een geschilderde betonvloer eenvoudiger schoonmaken dan een kale betonvloer. Welke verfsoort u gaat gebruiken hangt af van de manier waarop uw vloer wordt belast. Een betonvloer in de garage wordt zwaar belast door autobanden.

Buitenschilderwerken, optimale bescherming

Buitenschilderwerken zijn over het algemeen iets kostbaarder dan binnenschilderwerken. Waarom? Aan buitenschilderwerk zitten meerdere eisen verbonden dan aan binnenschilderwerk. Zo zorgt de verf voor een goede bescherming van het hout. Om dit resultaat te behalen is er een uitgebreidere voorbereiding nodig en gebruiken de aannemers uit Vilvoorde vaak een kwalitatief betere verfsoort die duurder in aanschaf is. Wilt u het hout van uw dakkapel, tuinhuis of tuinhek optimaal beschermen tegen neerslag? Laat het buitenschilderwerk dan over aan een erkend schilder uit Vilvoorde.

Gevel schilderen

Elke gevel kan in principe geschilderd worden. Bij het schilderen van een gevel moet u echter met een hoop factoren rekening houden. Uit welk materiaal bestaat de buitenmuur? Zitten er barsten in de gevel of is deze erg vervuild? Zit er vocht in de buitenmuur of is deze poreus?

Schilderwerk aan de buitenmuur is vakwerk. Het is daarom verstandig om één van de erkende en ervaren schilders uit Vilvoorde in te schakelen als u de gevel wilt verven.

Buitenmuur schilderen

Het verven van muren buitenshuis is een stuk lastiger dan een muur in uw woonkamer. U moet namelijk rekening houden met vele verschillende factoren.

Denk hierbij aan kitten van de buitenmuur, aansluitingen en kieren moeten dicht zijn. Een primer is onmisbaar voor een duurzaam en optimaal resultaat. Bij schilderwerk aan de gevel is het bovendien belangrijk om rekening te houden met weersomstandigheden.

Door te veel wind droogt verf bijvoorbeeld te snel en bij temperaturen onder de 10°C droogt de verf niet of niet goed.

Werkwijze schilder bij schilderen buitenmuur

Ramen schilderen

ramen schilderen
Uw ramen krijgen elk jaar veel te verduren. Zon, regen en andere weersomstandigheden kunnen het hout aantasten. Als er geen goede bescherming is, dan is het denkbaar dat er ongemakken zoals houtrot ontstaan. Het is daarom verstandig om eens in de vijf jaar uw ramen te schilderen. Schilderwerk aan de buitenramen is geen eenvoudige klus. Het is een goed idee om hiervoor een schilder uit Vilvoorde in te huren.

Dakkapel

dakkapel in Vilvoorde schilderen
Een dakkapel met een verse laag verf ziet er verzorgd uit en is beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Als uw dakkapel toe is aan een nieuwe laag verf dan is het belangrijk om de schilderwerken zo spoedig mogelijk uit te voeren. Controleer hierbij altijd de conditie van het hout. Zit er houtrot? Haal dit weg, vul het gat op en breng een nieuwe verflaag aan. Voordat u het weet ziet uw dakkapel er weer als nieuw uit.

Tuinhuis

tuinhuis schildewerk
Als u lang van uw tuinhuis wilt genieten, is het belangrijk dat u regelmatig schilderwerken laat uitvoeren. Een schilder behandelt een tuinhuis veelal met beits. U hebt de keuze uit een transparante of een dekkende beits. Bij een transparante beits blijven de structuur en tekening van het hout zichtbaar. Het kleurresultaat wordt beïnvloed door de houtsoort en de absorptie. Bij dekkende beits blijft de houtstructuur zichtbaar, maar de houttekening niet.

Dakgoot

dakgoot in Vilvoorde verven
Wilt u zelf schilderwerken aan uw dakgoot uitvoeren? Zorg er dan voor dat de dakgoot goed schoon is. Reinigen, schuren en ontvetten is erg belangrijk omdat de kwaliteit van de ondergrond het uiteindelijke schilderresultaat voor zo’n 75% bepaald. Het schilderen van een dakgoot is niet ongevaarlijk. Voer de schilderwerken niet uit zonder een stabiele ladder. Hebt u hoogtevrees? Laat de schilderwerken dan over aan één van de schilders uit Vilvoorde.

Schoorsteen

schoorsteen verven
Het schilderen van de schoorsteen is één van de meest lastige klussen op het gebied van schilderwerk. Een schoorsteen is namelijk moeilijker te bereiken dan bijvoorbeeld een gevel. Het is hierdoor erg moeilijk om vochtmetingen te doen. Vanwege deze reden is het cruciaal om een ademende verfsoort te gebruiken. In verband met hitte uit de schoorsteen is het bovendien een goed idee om een primer te gebruiken om afbladderen van de verf te voorkomen.

Schutting

schutting schilderen Vilvoorde
Een onbehandelde schutting van hout zal snel verkleuren en aangetast worden door insecten, houtrot en schimmels. Als u uw schutting wilt behandelen dan hebt u de keuze uit verschillende opties. U kunt een lakverf laten aanbrengen door een schilder. De nerf is niet meer zichtbaar maar de structuur nog wel. Vindt u dit zonde van de houtlook? Breng in dat geval een (half) transparante houtolie of beits aan.

Zoekt u iemand voor schilderwerken in Vilvoorde?

Vraag vrijblijvend offertes aan via ons offerteformulier! De schilders uit ons netwerk helpen u graag!

Vrijblijvende offertes

Welk vertrek in huis schilderen?

In principe kunt u elk vertrek in huis door een schilder laten verven. De meeste mensen kiezen er echter voor om het schilderwerk in de keuken, living of hal uit te besteden. Waarom? Omdat dit de ruimtes zijn die bezoekers voornamelijk te zien krijgen. Mensen vinden het dus belangrijk dat deze vertrekken er netjes en verzorgd uitzien. Natuurlijk is het ook een optie om het schilderwerk in de slaapkamer, op zolder of zelfs in de badkamer uit te besteden.

Keuken verven

schilderwerk keuken in Vilvoorde
Het schilderen van de keuken tijdens een renovatie is een grote klus. Het is verstandig om hiervoor een schilder in te huren. Deze zorgt ervoor dat de kastjes in uw keuken er weer als nieuw uitzien. Wilt u ook de muren in uw keuken van een nieuw kleurtje voorzien? De keuken is een ruimte waarin muren gauw vies worden. Gebruik daarom in ieder geval op de muur achter de keuken een reinigbare verfsoort.

Badkamer schilderen

badkamer in Vilvoorde schilderen
U had er misschien niet zo bij stil gestaan, maar het is ook een optie om een schilder uit Vilvoorde aan het werk te zetten in uw badkamer. De badkamer is een vochtige ruimte en daarom moet u letten op de verf die u gebruikt. Deze moet ondoordringbaar zijn voor condens en water, zodat u geen problemen krijgt met schimmels. Heeft u al schimmel op de wanden of het plafond? U kunt dit overschilderen met een speciale verfsoort.

Slaapkamer verven

slaapkamer verven in Vilvoorde
Het verven van een ruimte in bepaalde kleuren kan van grote invloed zijn op de sfeer. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer u schilderwerken laat doen in de slaapkamer. Men kiest er meestal voor om lichte, rustige verfkleuren aan te laten brengen door een schilder uit Vilvoorde. Hebt u elke ochtend moeite met opstaan? Wellicht passen vrolijke, opgewekte kleuren zoals oranje en rood beter bij u.

Woonkamer verven

woonkamer schilderen
Bij schilderwerken in de woonkamer kiest men meestal voor de kleur wit. Deze kleur doet de woonkamer groter lijken, deze kleur past bovendien bij vele meubels. Een nadeel van wit is echter dat het gauw kil kan gaan lijken. Het is daarom een goed idee om deze kleur te combineren met bijvoorbeeld warme, houten meubels. Erg populair tegenwoordig is de accentmuur: één muur of twee muren worden in een kleur geverfd waardoor deze kant extra opvalt.

Verfsoorten

Voor verschillende ondergronden heeft u verschillende verfsoorten nodig. Wanneer u schilders inhuurt, dan adviseren de schilders u over de beschikbare verfsoorten en zorgen zij ervoor dat de ondergrond behandeld wordt met de juiste verfsoort. Zo is een goede grondverf onmisbaar. Voor binnenschilderwerk heeft u daarna de keuze uit acryl- en latexverf. Latex is geschikt voor zowel de binnenmuur als het plafond en is erg gemakkelijk in gebruik. Voor ramen en trappen kun je daarnaast ook kiezen voor een dekkende of doorzichtige lakverf.

Schildersbedrijf voor onderhoud

Vooral bij buitenschilderwerk is het belangrijk dat u dit goed onderhoud. Doet u dit niet, dan laat het schilderwerk na verloop van tijd los. Dit betekent dat het houtwerk wordt blootgesteld aan neerslag. Het gevolg zijn beschadigde ramen door bijvoorbeeld houtrot.

U kunt een schilder uit Vilvoorde dan ook inschakelen voor het onderhoud aan al uw buitenschilderwerk. Eens in de 5 tot 7 jaar komen ze bij u langs om de ramen opnieuw te lakken.

schilders in Vilvoorde

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is uw woning in Vilvoorde aan een opfrisser toe? Door binnenschilderwerken en buitenschilderwerken uit te laten voeren ziet uw woning er al gauw weer als nieuw uit. Uw plafond, binnendeuren, tuinhuis, of buitenmuur, waar u ook schilderwerken wilt laten uitvoeren, u zit hier goed. Wij zijn een netwerk van schilders in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd een schilder bij u in Vilvoorde of in de buurt van Vilvoorde. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes (max. 5). U kiest vervolgens zelf welke schilder bij u langskomt. Naast schilderwerken bent u ook voor pleisterwerken bij ons aan het juiste adres.