stukadoor Oost-Vlaanderen

Stukadoor Oost-Vlaanderen

Wilt u ervoor zorgen dat de aanblik van uw muren, plafonds of gevel altijd optimaal is? Kijk dan eens bij een lokale stukadoor. Of u nu op zoek bent naar een expert op het gebied van de bezettingswerken of pleisterwerken, bij ons netwerk zit u altijd goed. Wij werken samen met menig stukadoor uit Oost-Vlaanderen die zowel het standaard pleisterwerk, als het aanbrengen van sierpleister en andere soorten stucwerk snel voor u uitvoert. Bent u zelf begonnen met het pleisteren, bezetten of stucen van de wanden, maar wil het niet lukken? Schakel dan alsnog een specialist uit Oost-Vlaanderen in via het contactformulier en vraag vrijblijvend diverse offertes aan. De ontvangen offertes (max.5) vergelijkt u snel en eenvoudig op prijs en voorwaarden.

Uw pleisterwerk onze zorg

De pleisterwerken en bezettingswerken vereisen een grote handigheid, daarom adviseren wij altijd om hiervoor de hulp van een erkend stukadoor in te roepen. Elke stucadoor uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen maakt hiervoor gebruik van geavanceerde technieken en de juiste gereedschappen, zodat uw gevel of muur in korte tijd van een sierpleister of ander stucwerk voorzien is. Zo werken wij bijvoorbeeld graag met spachtelputz voor de binnenmuren, en kunnen wij ervoor zorgen dat er sierlijsten aan de plafonds verschijnen. Hebt u maar een beperkt budget? Ook daarvoor bestaan er diverse soorten stucwerk, denk bijvoorbeeld aan spackspuitwerk. Uw pleisterwerk is bij ons in goede handen!

Offertes aanvragenSoort stucwerk (*)


Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.


Wat is glad stucwerk?

muren pleisteren Oost-Vlaanderen
Zoals u waarschijnlijk wel weet is het mogelijk om stucwerk in vele varianten te bestellen bij een stukadoor uit Oost-Vlaanderen. Eén van de varianten stucwerk die wij relatief weinig plaatsen is het glad stucwerk. Bij glad stucwerk zit er geen korrel door het pleisterwerk, wat betekent dat uw muren eigenlijk een vergelijkbaar oppervlak krijgen met een geverfde variant. Het grote voordeel van glad stucwerk is de goede kleurvastheid in vergelijking met de verflaag.

Spachtelputz

stucwerk Oost-Vlaanderen
Wij gaven al aan dat wij regelmatig een sierpleister aanbrengen voor het verbeteren van de aanblik van een woon- of slaapkamer. Een speciale soort sierpleister is Spachtelputz. Spachtelputz heeft diverse positieve eigenschappen, waaronder een boen- en stootvastheid. Dit betekent dat u zelfs met kleine kinderen goed kunt kiezen voor Spachtelputz, omdat het materiaal lang blijft zitten. De prijzen voor het plaatsen van Spachtelputz door een stukadoor vallen rond de €17,- per vierkante meter.

Sierpleister

goedkoop stucwerk Oost-Vlaanderen
Naast spachtelputz bestaan er nog meer sierpleister varianten. Eén van de opties op het gebied van sierpleister is bijvoorbeeld granol. Granol staat bekend om de hoge structuur van het pleisterwerk en de blijvende duurzaamheid. Wilt u een sierpleister aanbrengen op de gevel? Ook dat is een optie. Het is bij een dergelijke sierpleister wel belangrijk dat u kiest voor een waterafstotende variant. De prijzen voor sierpleister variëren tussen de €10,- en €25,- per m2.

Gyproc

muren stucen Oost-Vlaanderen
Het pleisteren en bezetten van wanden kan met behulp van verscheidene materialen. Eén van de producten die een direct dekkende laag geeft is Gyproc. Gyproc is een product met een hoge dichtheid, die bovendien in een waterafstotende variant kan worden geleverd. Dit betekent dat het ook mogelijk is uw gevel te bepleisteren met Gyproc. Evenals bij de andere pleisterwerken adviseren wij om de Gyproc te laten aanbrengen door een ervaren stukadoor uit Oost-Vlaanderen.

Muren bezetten

pleisterwerken Oost-Vlaanderen
Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Oost-Vlaanderen de vraag wat het verschil is tussen het stucen, pleisteren en bezetten van een oppervlak. Het antwoord hierop is relatief simpel: de term stucen staat voor alles wat u op de muur laat aanbrengen (zowel pleisterwerken als bezettingswerken), waarbij bezetten staat voor het egaliseren van de wanden en pleisteren voor het afwerken van het oppervlak. Het bezetten van de muren is noodzakelijk wanneer deze oneffenheden hebben.

Plafonds stucen

plafond pleisteren Oost-Vlaanderen
Naast het bezetten en bepleisteren van muren, is het tevens een optie om een stukadoor in te zetten voor het stucen van de plafonds. Bij het stucen van de plafonds beginnen wij meestal met het pleisterwerk, omdat het niet nodig is de ondergrond te bezetten. Het stucwerk aan plafonds varieert van een standaard gipslaag tot het aanbrengen van rozetten en ornamenten. Dit betekent dat de prijzen voor het stucwerk dan ook sterk variëren.

Op zoek naar een erkend schilder of stukadoor uit Oost-Vlaanderen?

Wij zijn een netwerk van schilders en stukadoors werkzaam in heel Vlaanderen.

bezettingswerken Oost-Vlaanderen
spachtelputz Oost-Vlaanderen

Badkamer stucen

badkamer pleisteren Oost-Vlaanderen
Hebt u genoeg van het tegelwerk in de badkamer en overweegt u de muren en plafonds in plaats daarvan te laten stucen? Laat u dan goed informeren over de soorten sierpleister die hiervoor geschikt zijn. Het bepleisteren van de wanden in de badkamer is namelijk alleen mogelijk wanneer het gaat om een vochtwerend materiaal. Onder meer beton ciré is een geschikte keuze voor het pleisteren van de oppervlakken in een badkamer.

Gevel bepleisteren

buitenmuren bepleisteren Oost-Vlaanderen
Binnen de pleisterwerken en bezettingswerken wordt er meestal gewerkt aan de binnenmuren. Het is echter een optie om de gevel van een laag pleisterwerk te voorzien. Het bepleisteren van de gevel zorgt ervoor dat de aanblik van uw woning in Oost-Vlaanderen sterk verandert. Wij raden aan om altijd een stukadoor in te schakelen voor het stucwerk. Zo weet u zeker dat de gevel in goede staat blijft, en u geen last krijgt van vochtplekken.

Pleisterwerk herstellen

pleisterwerk Oost-Vlaanderen
Wie niet kiest voor bezettingswerken in combinatie met de pleisterwerken loopt het risico dat het pleisterwerk op een gegeven moment beschadigt. Het is gelukkig wel mogelijk om het pleisterwerk te herstellen. Dit betekent dat een stukadoor uit Oost-Vlaanderen eerst bij u langskomt om de schade aan de sierpleister te bekijken, en u vervolgens zal adviseren over de prijzen voor het herstellen van het pleisterwerk en de mogelijkheden voor het opnieuw bepleisteren van het oppervlak.

Sierlijsten

sierlijst stucwerk Oost-Vlaanderen
Wist u dat het binnen de pleisterwerken tevens een optie is om uw plafonds te versieren met sierlijsten. Sierlijsten vormen een overdekking tussen wand en plafond, en geven hiermee een kamer direct een luxueuze uitstraling. Onze stukadoors kunnen sierlijsten in diverse varianten aanbrengen. U hebt hierbij de keus uit een moderne en klassieke sfeer. De prijzen hangen af van de complexiteit van het ontwerp en de tijd die voor het pleisteren nodig is.

Nat of droog pleisterwerk?

spackspuiten Oost-Vlaanderen
Wie ervoor kiest zijn muren te bezetten en bepleisteren, moet tevens een keus maken tussen nat en droog pleisterwerk. Het verschil hiertussen is uiteindelijk niet heel groot. De keuze is vooral afhankelijk van het bouwwerk. Wij raden altijd aan om te kiezen voor natte pleisterwerken wanneer het gaat om een nieuwbouwwoning. Bij bestaande woningen is droog pleisterwerk gemakkelijker, omdat dan geen droogtijd nodig is. De kosten voor droog pleisteren vallen bovendien net iets lager.

Spackspuitwerk

nat pleisterwerk Oost-Vlaanderen
Nadat u de bezettingswerken hebt uitgevoerd, is het nodig de muren af te werken met een toplaag. Dit kan met sierpleister zoals Spachtelputz, maar ook met overige materialen. Bijvoorbeeld met een techniek genaamd spackspuitwerk. Bij het spackspuitwerk brengt een stukadoor uit Oost-Vlaanderen met een speciaal apparaat het pleisterwerk op de muur aan. Dankzij het spackspuitwerk ontstaat er snel een egale laag, in elke gewenste kleur. Spackspuitwerk is alleen op gladde ondergronden toepasbaar.

Muren pleisteren

Het bepleisteren van de muren is, zoals al gezegd, mogelijk met een groot aantal varianten stucwerk. Voorbeelden daarvan zijn Spachtelputz, granol, en rustiekputz. Omdat het pleisterwerk de muurafwerking vormt, is het van belang dat het bepleisteren vakkundig gebeurt. Wij raden daarom aan om alleen zelf de wanden te bepleisteren, wanneer u een ruime ervaring met dergelijk werk heeft. Zo niet, dan is de hulp van een stukadoor vrijwel noodzakelijk voor een goed resultaat.

Schuurwerk

Binnen de stuc- en bezettingswerken vallen diverse pleisterwerken, die allen een eigen uitstraling bieden. Eén van deze varianten is het schuurwerk. Het stucen van de muren in de stijl van schuurwerk levert een aangename aanblik op. Bij het schuurwerk brengt een stukadoor uit Oost-Vlaanderen de pleisterlaag in ronddraaiende bewegingen op de ondergrond aan. Hierdoor ontstaat een aanblik alsof de muur net geschuurd is. U hebt de keuze uit een egaal en ruw geschuurde uitstraling.

raapwerk Oost-Vlaanderen

Raapwerk

Eén van de bezettingswerken waar wij graag speciale aandacht aan willen geven is het raapwerk. De bezettingswerken dienen, zoals aangegeven, voor het voorbereiden en egaliseren van het te bepleisteren oppervlak. Het raapwerk is hierbij een uitermate geschikte oplossing voor muren met veel oneffenheden. Het bezetten van wanden met raapwerk, houdt in dat wij een pleisterlaag, variërend in dikte tussen de 7mm en 5cm plaatsen, om zo de muur of het plafond vlak te krijgen.

Betonstuc

Betonstuc, ook wel beton ciré genoemd, is een uitermate geschikt materiaal voor het stucen van vochtige ruimtes. Betonstuc heeft als groot voordeel dat het waterafstotend is, en naadloos is aan te brengen. Hierdoor is onder meer de kans op vochtproblemen zoals schimmel en houtrot aanzienlijk kleiner dan bij ander pleistermateriaal. Het enige nadeel van beton ciré is dat het een zeer robuuste uitstraling heeft, hierdoor is het niet voor elke stijl geschikt.

Saus- of behangklaar stucen?

Het stucen en dan vooral het bezetten van de muren vormt niet alleen een goede ondergrond voor het plaatsen van sierpleister, het is tevens een goede oplossing voor wie daarna wil behangen of verven. De bezettingswerken dienen dan ook als basis voor de vele vormen van afwerking die mogelijk zijn. Het bezetten is niet verplicht, het zorgt alleen wel voor het behoud van de behanglaag, en voorkomt dat verf in een betonnen onderlaag trekt.

Siliconenpleister of krabpleister?

Voor het bepleisteren van de gevel bestaan er verscheidene materialen, die wij in twee categorieën kunnen verdelen: siliconenpleisters en minerale pleisters. Voor welke variant u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan het materiaal stelt, en de staat van de gevel. Over het algemeen geldt dat siliconenpleisters een dunnere laag en gladdere afwerking geven. Krabpleister is een dikkere minerale pleister, die een goede oplossing vormt voor een oneffen gevel.

stukadoor kosten Oost-Vlaanderen

Wat kost een stukadoor?

Wilt u voor de pleisterwerken of bezettingswerken een stukadoor uit Oost-Vlaanderen inschakelen? Dan raden wij aan goed te kijken naar de prijzen die zij rekenen voor de verschillende klussen. Over het algemeen kunt u uitgaan van prijzen rond de €22,- voor de bezettingswerken. Voor het plaatsen van sierpleister en ander stucwerk is de prijs meer variabel. Zo is spackspuitwerk relatief goedkoop, terwijl het stucen met betonstuc een vrij hoge prijs kent. Vergelijk altijd het aanbod van meerdere specialisten uit Oost-Vlaanderen voor het beste aanbod. Door de offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% op de uiteindelijke kosten besparen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend stukadoor uit Oost-Vlaanderen, die u wil helpen bij het stucen, pleisteren of bezetten van de wanden of plafonds? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij werken samen met menig specialist uit de regio, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Of het nu gaat om de pleisterwerken of bezettingswerken, zij draaien hier hun hand niet voor om. Wij garanderen bovendien dat u bij ons profiteert van een hoge kwaliteit werk tegen aantrekkelijke prijzen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Ook voor het vergelijken van schilders!