schilder Oost-Vlaanderen

Schilder Oost-Vlaanderen

Wilt u uw woning eens goed onderhanden nemen door de muren en plafonds te schilderen? Bent u van plan om het interieur te wijzigen en moet daarvoor het schilderwerk eveneens worden aangepast? Dan bent u bij ons op de goede plek. De schilders uit ons netwerk hebben een ruime ervaring met de schilderwerken en zorgen er met alle plezier voor dat uw buitenmuur, plafond of ander woononderdeel binnen korte tijd er weer als nieuw uitziet. De schilders kunnen onder andere de trap, ramen of deuren voor u verven, maar ook voor de buitenschilderwerken in Oost-Vlaanderen kunt u bij ze terecht. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen we gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. U kiest zelf welke van de schilders bij u langskomt!

Uw schilderwerk onze zorg

Regelmatig horen wij van onze klanten dat zij ontzettend opzien tegen het schilderwerk, omdat dit veel tijd en moeite kost. Niet alleen het schilderen zelf, maar met name de voorbereiding en afwerking van de klus. Zo moet u voordat u één van de binnenschilderwerken uitvoert eerst het oppervlak voorbereiden. Daarnaast geldt voor de buitenschilderwerken dat een extra coating over de schilderlaag aan te raden is in verband met de invloed van weer en wind op de buitenmuur. Wanneer u een schilder uit Oost-Vlaanderen inschakelt voor het afhandelen van de schilderwerken, dan zal deze de gehele klus van begin tot einde voor u uitvoeren. Wij helpen u graag.

Offertes aanvragen

Aanvraag voor:
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.


Muur verven

muur schilderen Oost-Vlaanderen
Eén van de meest standaard schilderwerk klussen is het verven van de muren. De schilders uit ons netwerk kunnen zowel de binnen- als buitenmuur voor u verven. Het schilderen van de muren binnenshuis is daarvan de meest eenvoudige klus. In dit geval zal onze schilder de muren eerst ontvetten en reinigen, en indien nodig oud behang verwijderen. Daarna wordt het schilderwerk afgehandeld door de schilder. Het enige wat u hoeft te doen is het uitzoeken van een nieuwe verfkleur voor uw muur.

Plafonds

plafond schilderen
Het verven van plafonds valt eveneens onder de categorie binnenschilderwerken. Het bijwerken van de verflaag op een plafond hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar vergt wel enige organisatie. Zo is het belangrijk dat u bij dit verfwerk de vloer en meubels in de ruimte goed beschermd. Hebt u geen tijd of zin om het plafond te witten? Een schilder uit ons netwerk in Oost-Vlaanderen is u met alle plezier van dienst. Neem daarom contact met ons op.

Deuren

schilderwerk deur Oost-Vlaanderen
Door deuren te verven voor blijven ze in een mooie staat en beschermt u het hout tegen oppervlakkige beschadigingen. De schilders uit ons netwerk gaan uit van de regel dat de buitenschilderwerken minimaal eens in de vijf jaar moeten worden uitgevoerd, en dat de binnenschilderwerken eens in de zeven jaar noodzakelijk zijn. Het schilderwerk op het gebied van de deuren is relatief eenvoudig. Hebt u glasplaten in de deur zitten? Zorg dan dat u deze goed afplakt als u zelf aan de slag gaat.

Trap

trap schilderen
Onder de schilderwerken vallen ook klussen waar u misschien in eerste instantie niet aan dacht. Veel van onze klanten uit Oost-Vlaanderen vergeten bijvoorbeeld dat het ook noodzakelijk is om de trap eens in de zoveel tijd te laten schilderen. Schakelt u één van de schilders uit Oost-Vlaanderen in voor het verven van de trap? Als hij de treden om en om verft dan kunt u nog steeds naar boven lopen.

Keuken

schilderwerk keuken Oost-Vlaanderen
Bij een renovatie van de keuken komt meestal heel wat schilderwerk kijken. Onze schilderwerken professionals uit Oost-Vlaanderen helpen u dan ook met alle plezier bij het verven van de keukenkastjes en andere onderdelen van de keuken. Bij binnenschilderwerken aan uw keuken is het verstandig om spatvrije verf te gebruiken. Een muur met een spatvrije verflaag maakt u eenvoudig schoon met een natte doek. Ideaal in de keuken, waar knoeien onvermijdelijk is.

Gevel

gevel schilderen
De grootste verfklus die onder de buitenschilderwerken valt is het bijwerken van de gevel. Voor het schilderen van de gevel kunt u het beste de hulp van een erkend schilder inschakelen. Onze schilders hebben een ruime ervaring met de schilderwerken en zorgen er dan ook voor dat de gevel binnen korte tijd weer een optimale aanblik heeft. Het enige wat u hoeft te doen is het uitzoeken van de verfkleur voor uw buitenmuur.

Houten plafond

houten plafond schilderen
Woont u in een prachtig oud pand, maar vindt u dat het plafond iets te hoog zit waardoor uw woning ongezellig groot lijkt? Laat uw houten plafond in een donkere kleur schilderen door een schilder uit Oost-Vlaanderen. Hierdoor lijkt de ruimte kleiner. Een schilder zal het houten plafond eerst ontvetten, schoonmaken en schuren voordat hij begint met het echte schilderwerk. Voor het meest egale resultaat schildert hij per 2 à 3 latten.

Houten vloer

houten vloer verven Oost-Vlaanderen
Een houten vloer is prachtig en een groot voordeel hiervan is dat een schilder deze in elke gewenste kleur kan schilderen. Ook bij een houten vloer is het belangrijk dat de schilder eerst ontvet, schoonmaakt en schuurt. Na één of twee weken is het aangebrachte schilderwerk pas volledig hard. De eerste dagen na het schilderen is het daarom belangrijk dat u extra voorzichtig bent. Wacht minimaal een week met het terugplaatsen van zware meubels.

Betonvloer

betonvloer schilderen
Hebt u geen houten vloer maar een betonvloer? Ook dan zijn schilderwerken mogelijk! Het is verstandig om het schilderen van een betonvloer over te laten aan een schilder uit Oost-Vlaanderen. Er moet namelijk rekening worden gehouden met een aantal factoren. Als u vloerverwarming hebt dan moet deze uitstaan omdat de verf anders te snel droogt. Het is bovendien belangrijk dat de vloer stof- en vetvrij is en niet poreus, te ruw of te glad is.

Hulp nodig bij het pleister- of schilderwerk in en om uw huis?

Ons netwerk van stukadoors en schilders uit Oost-Vlaanderen helpen u tegen een scherpe prijs!

contact met schilders Oost-Vlaanderen
schilderwerk Oost-Vlaanderen

Schutting

schutting verven Oost-Vlaanderen
Het verven van de schutting valt eveneens onder de buitenschilderwerk. Regelmatig krijgen onze schilders van klanten uit Oost-Vlaanderen te horen dat de schutting zo kaal en lelijk is. Door een mooi kleurtje op de schutting aan te brengen zorgt u ervoor dat de sfeer in de tuin terugkeert. Een schilder uit ons bedrijf helpt u hierbij graag. Wilt u een soort muurschildering op de schutting? Vraag dan naar de mogelijkheden en prijzen, wij helpen u graag.

Ramen

ramen schilderen
Eén van de meest voorkomende klussen binnen de schilderwerken is het herstellen van de verflaag van ramen. Wanneer deze laag niet op tijd wordt bijgewerkt dan ontstaat het risico op houtrot en daarmee op lekkage. Door zowel aan de buiten- als binnenzijde de ramen te verven worden dergelijke problemen voorkomen. Als u een verflaag laat aanbrengen door één van de schilders uit Oost-Vlaanderen dan zijn uw ramen hier tegen beschermd.

Schoorsteen

schoorsteen verven Oost-Vlaanderen
Het bijwerken van het schilderwerk van de schoorsteen kan een risicovolle onderneming zijn. Niet alleen vanwege de plaats van de schoorsteen, maar ook vanwege de mogelijke vochtigheid van de stenen. Wanneer de stenen te vochtig zijn, dan zal de verf snel afbladderen, en is het mogelijk dat zelfs delen van de (poreuze) steen meekomen. Raadpleeg altijd een schilder als u niet weet of het een optie is de schoorsteen te verven.

Woonkamer

woonkamer schilderen
Als u een schilder uit Oost-Vlaanderen inhuurt voor het uitvoeren van schilderwerken in uw woonkamer, dan kan dit een groter effect hebben dan u in eerste instantie dacht. Een andere kleur op de muur, of muren, kan de ruimte heel anders doen lijken. Door donkere kleuren aan te brengen op de muur lijkt de woonkamer namelijk kleiner terwijl lichte kleuren een ruimte groter doen lijken. Houd er echter wel rekening mee dat lichte kleuren op muren gevoelig zijn voor vuil.

Slaapkamer

slaapkamer verven
Komt een schilder de muren van uw slaapkamer schilderen? Als u een accentwand wilt laten aanbrengen dan is het verstandig om dit op de muur achter het bed te doen. Op deze manier is de accentwand niet te dominant aanwezig. Als u donkere kleuren kiest voor op de muren van uw slaapkamer, dan zal deze luxe uitstralen. Opvallende kleuren op de muur zoals geel en rood creëren een energieke ruimte terwijl blauwtinten juist rust uitstralen.

Badkamer

badkamer schilderwerk
U had er wellicht niet bij stilgestaan maar het is ook mogelijk om schilderwerken uit te laten voeren in uw badkamer. Omdat uw badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk om een verfsoort te kiezen die hiertegen bestand is. Het is daarnaast belangrijk om goed te ventileren. Zet daarom altijd een raam of de ventilator aan tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken.

Dakgoot

dakgoot schilderwerken
Wilt u schilderwerk aan uw dakgoot uitvoeren? Bij buitenschilderwerken is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Het is tijdens het verven namelijk belangrijk dat het niet te warm of te koud is. De ideale temperatuur wanneer u buiten schilderwerken gaat uitvoeren is ongeveer 20 graden. U hebt daarnaast bij het schilderen van een dakgoot altijd te maken met vocht. Zijdeglans of hoogglans verf zal hierdoor afbladderen. Gebruik daarom een buitenbeits of een vochtregulerende verf.

Dakkapel

dakkapel schilderwerk
Ook bij een dakkapel is het gebruik van een vochtregulerende verfsoort erg belangrijk. Deze verfsoort heeft ademende eigenschappen waardoor vocht op een natuurlijke manier uit het hout van de dakkapel kan verdampen. Gebruik ook altijd een primer. Het is verstandig om een donkere primer te gebruiken bij donkere verfkleuren en een lichte bij lichte verfkleuren. De eerste verflaag dekt hierdoor beter waardoor minder lagen nodig zijn.

Tuinhuis

tuinhuis verven
Wilt u uw tuinhuis een nieuwe look geven? Het is verstandig om een tuinhuis van hout een verflaag te geven, omdat deze hierdoor bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is mogelijk om een tuinhuis te lakken met een dekkende lakverf. Vindt u dit zonde van de mooie uitstraling van het hout? Als u het tuinhuis beitst met een half-dekkende beits dan blijven de nerven en de houtstructuur zichtbaar.

Buitenmuur schilderen

Het schilderen van een buitenmuur is iets lastiger. Het is daarom verstandig om hiervoor een schilder in te huren. Voor een perfect resultaat moet u de buitenmuur verven bij gunstige weersomstandigheden. Een schilder houdt rekening met de temperatuur, het tijdstip en de luchtvochtigheid. Er moet bovendien altijd een primer aangebracht worden op de buitenmuur voordat de schilder begint. Eventueel is het nodig om kieren in de gevel te kitten. Als u een vakman inhuurt dan geniet u vele jaren van uw nieuwe gevel.

buitenmuur schilderen
schilderwerken Oost-Vlaanderen

Wat kost een schilder?

De kosten voor het inschakelen van een schilder zijn afhankelijk van een groot aantal zaken. Zo is het ten eerste bepalend welke van de schilderwerken u uit laat voeren. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe hoger de prijzen. Daarnaast worden de prijzen bepaald door het soort verf waar u voor kiest. Verf voor de buitenschilderwerken is vaak duurder dan de verf die wij gebruiken voor de binnenschilderwerken. Wilt u graag een exact overzicht van de prijzen voor een schilderklus naar uw wensen? Neem dan vandaag nog contact met ons op via de offertepagina zodat wij u offertes van verschillende schilders uit ons netwerk kunnen toesturen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u ervaren schilders die u van dienst kunnen zijn bij het schilderen van de gevel, muur of het raam? Wilt u meer weten over het verschil in onderhoud bij de buiten- en binnenschilderwerken? Of hebt u een vraag over de prijzen voor het uitvoeren van een keukenrenovatie? Dan bent u bij ons op de goede plek terecht gekomen. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen wij u meerdere, vrijblijvende offertes toe. Vergelijk ze met elkaar en kies zelf welke schilder bij u langskomt. Onze schilders hebben een ruime ervaring met de schilderwerken en helpen u graag. Ook voor contact met een stukadoor uit Oost-Vlaanderen kunnen wij u helpen.