schilder Dendermonde

Schilder Dendermonde

Wilt u uw huis eens goed onderhanden laten nemen door een schilder uit Dendermonde? Laat dan de muren en plafonds schilderen. Bent u van plan om het interieur te wijzigen en moet daarvoor het schilderwerk eveneens worden aangepast? Dan bent hier op de juiste plek. De schilders uit ons netwerk hebben ruime ervaring met allerlei schilderwerken en zorgen er met alle plezier voor dat uw binnendeuren, plafond of muren in korte tijd er weer als nieuw uitzien. De schilders verven onder andere de trap, ramen of deuren voor u, maar ook voor de badkamer, keuken of buitenschilderwerken in Dendermonde schakelt u een schildersbedrijf in.

Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes. U kiest zelf welke van de schilders bij u langskomt!

Voordelen van onze dienstverlening

  • Naast buitenshuis ook schilderwerken binnenshuis
  • Complete dienstverlening van voorbereiding tot schilderwerken
  • Vakkundig schilderwerk voor scherpe prijzen
  • Het onderling vergelijken van offertes bespaart op de kosten

Waarom een professionele schilder inschakelen?

U wilt uw ramen, binnenmuur of gehele huis in Dendermonde een opknapbeurt geven door te schilderen. Schakel een goedkope schilder in die het schilderwerk voor u doet. Het inhuren van een schilder heeft namelijk een aantal voordelen.

Zo heeft de vakman kennis van kleuren en kan hij u hierover adviseren. Bovendien beschikt de schilder over de beste materialen, zodat u deze niet zelf hoeft aan te schaffen.

Een schilder heeft jarenlang kennis en ervaring opgedaan, waardoor de klus snel gebeurt en het u geen tijd kost. Daarbij zorgt een schilder voor een goede voorbereiding en een uitstekend en professioneel eindresultaat.

Voor al uw schilderwerk in Dendermonde

Laat uw schilderwerken doen door een professioneel schildersbedrijf uit Dendermonde. Onder schilderwerken vallen verschillende werkzaamheden: van het verven van een binnenmuur tot uw gehele huis. Welke schilderwerk is veelvoorkomend?

  • Buitenschilderwerk, zoals de gevel of ramen
  • Binnenschilderwerk, zoals de trap of badkamer
  • Plafond witten
  • Muren verven
  • Binnendeuren schilderen

Wat kost een schilder?

De kosten voor het inschakelen van een schilder zijn afhankelijk van een groot aantal zaken. Zo is het ten eerste bepalend welke van de schilderwerken u uit laat voeren. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe hoger de prijzen. Daarnaast worden de prijzen bepaald door het soort verf waar u voor kiest. Verf voor de buitenschilderwerken is vaak duurder dan de verf die wij gebruiken voor de binnenschilderwerken.

Wilt u graag een overzicht van de prijzen voor een schilderklus naar uw wensen? Neem dan contact met op via de offertepagina zodat wij u offertes van verschillende schilders uit ons netwerk kunnen toesturen.

Prijstabel: kosten schilder

Soort schilder Prijs per m², incl. verf, materiaal en btw* Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw*
Binnenschilder €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Buitenschilder €30,- tot €35,- €40,- tot €50,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van een schildersbedrijf. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uurloon of prijs per vierkante meter?

Schilders uit Dendermonde hanteren 2 soorten tarieven: per m² of een uurloon. Is het een grote klus, zoals het sauzen van uw plafond of gevel? Dan wordt per m² gerekend.

Als het om een arbeidsintensieve klus gaat, zoals het schilderen van een trap of ramen, dan werkt een schildersbedrijf met een uurloon. Wanneer er sprake is van beide, dus een grote klus en gedetailleerd schilderwerk, zal er een combinatie gemaakt worden van het uurloon en de prijs per m².

Prijs schilderwerken

De prijs van schilderwerken hangt af van het soort schilderwerk, dus of het gaat om schilderwerk voor binnen of buiten. Bovendien is de prijs ook afhankelijk van wat er geschilderd wordt en wat de ervaring van de schilder is. Het verven van een plafond of muur is namelijk, met een gemiddelde prijs van €12,- tot €20,- per m², een stuk goedkoper dan wanneer u uw dakkapel wilt laten verven. Dan moet u uitgaan van €500 tot €1.000,- per dakkapel. De kosten van schilderwerken zijn vaak inclusief btw, verf en materiaal. Voor meer informatie over de prijzen van schilderwerk in Dendermonde, kijkt u in onderstaande tabel.

Prijstabel: prijzen binnenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Plafond Latexverf, 2 lagen €12,- tot €20,- per m²
Muur Afhankelijk van type verf en methode van aanbrengen €15,- tot €20,- per m²
Deuren Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Trap 2 keer in de grondverf en een eindlaag €15,- tot €20,- per traptrede
Vloer Houten vloer of betonvloer Prijs op aanvraag
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Schilderwerk laten doen door schilders uit Dendermonde?

Schilders verven uw deuren, binnenmuur, plafond en living. Vraag gratis offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel: prijzen buitenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Gevel Eén laag primer en twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Ramen 3 dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Dakkapel Inclusief arbeidskosten, verf, materiaal en btw €500,- tot €1.000,- per dakkapel
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerken?

Wanneer u schilders of aannemers inschakelt om uw huis in Dendermonde te laten opknappen, wilt u het liefst de kosten laag houden. Er geldt een gunstig btw-tarief op schilderklussen, dit zorgt ervoor dat de prijs een stuk lager ligt. Sinds 2009 geldt er een laag btw-tarief voor schilderwerk. Dit betekent dat u slechts 6% btw betaalt, in plaats van de gebruikelijke 21%. Dit verlaagde tarief geldt op het voorbereiden van schilderwerken, de voorbehandeling, binnen- en buitenschilderwerk en arbeidsuren en materialen. Kijk op de website van de Federale Overheidsdienst Financien voor de lijst van renovatiewerken, waarop het verlaagde btw-tarief van toepassing is.

Binnenschilderwerken, strakke afwerking

Zonder binnenschilderwerken en een strakke afwerking is uw interieur niet af. Beschadigingen of verkleuring zijn niet mooi. Een strak afgewerkt interieur, zoals geschilderde kozijnen, binnendeuren en muren, laten uw woning stralen. Naast een mooie uitstraling zorgt het ook voor bescherming.

Goed schilderwerk beschermt tegen slijtage, vochtplekken en schimmels. Is uw interieur toe aan een nieuw likje verf, maar wilt u dit liever niet zelf doen? Schakel dan een huisschilder uit Dendermonde in die de klus voor u doet.

Plafonds schilderen

plafond schilderen
Het verven van plafonds valt eveneens onder de categorie binnenschilderwerken. Het bijwerken van de verflaag op een plafond hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar vergt wel enige organisatie. Zo is het aan te raden om eerst eventuele verkleuringen weg te werken door het plafond te witten. Verven of sauzen kan met een verfroller of een spuiter. Bovendien is het belangrijk dat de vloer en meubels in de ruimte goed beschermd zijn, omdat er vaak sprake is van spatten. Laat het plafond schilderen door schilders uit Dendermonde. Zij hebben de kennis en materialen om het schilderwerk snel af te ronden.

Houten plafond

houten plafond schilderen
Woont u in een prachtig oud pand, maar vindt u dat het plafond iets te hoog zit waardoor uw woning ongezellig groot lijkt? Laat uw houten plafond in een donkere kleur schilderen door een schilder uit Dendermonde. Hierdoor lijkt de ruimte kleiner.

Een schilder zal het houten plafond eerst ontvetten, schoonmaken en schuren voordat hij begint met het echte schilderwerk. Voor het meest egale resultaat schildert hij per 2 à 3 latten.

Muur schilderen

muur schilderen Dendermonde
Eén van de meest standaard schilderwerk klussen is het verven van de binnenmuren. De schilders uit ons netwerk kunnen zowel de binnen- als buitenmuur voor u verven.

Het schilderen van de muren binnenshuis is daarvan de meest eenvoudige klus. In dit geval zal onze schilder de muur eerst ontvetten en reinigen, en indien nodig oud behang verwijderen. Daarna wordt het schilderwerk afgehandeld door de schilder. Heeft u gyproc wanden? Dan is het ook mogelijk om het gyproc te verven. Dit gebeurt met speciale verf voor gyproc.

Deuren schilderen

schilderwerk deur Dendermonde
Door deuren te verven blijven ze in een mooie staat en beschermt u het hout tegen oppervlakkige beschadigingen. Er wordt vanuit gegaan dat het opknappen van binnendeuren minimaal eens in de vijf jaar moeten gebeuren en dat de buitendeur eens in de zeven jaar noodzakelijk zijn. Deuren zijn een blikvanger in huis, dus wilt u dat deze er goed uitzien. Onder het schilderen van deuren valt het reinigen, schuren en plamuren van de deur, maar ook het aanbrengen van de grondlaag en de eindlaag. De gemiddelde prijs voor het laten schilderen van een deur is €270,-. Hierbij geldt wel: hoe meer deuren in uw woning in Dendermonde geschilderd worden, hoe lager de prijs per deur wordt.

Hulp nodig bij het verven van muren of plafond in uw huis?

De schilders in ons netwerk in Dendermonde helpen u tegen een scherpe prijs.

Schilder offertes

Trap schilderen

Een trap is een echte blikvanger en geeft een mooie uitstraling aan uw woning. U hebt er dus baat bij dat uw trap geschilderd is. Niet alleen omdat het een mooie uitstraling geeft, maar ook omdat het een stuk veiligheid en comfort biedt. U kunt dit zelf doen, maar een trap schilderen is behoorlijk specialistisch werk en laat u dus het beste over aan een professionele schilder uit Dendermonde. Wat u betaalt voor het verven van de trap, hangt voornamelijk af van het type trap, de moeilijkheidsgraad en wat de schilder voor uurloon hanteert. De gemiddelde kosten voor het verven van een trap liggen op €490,- per trap.

Vloer schilderen

Wilt u uw vloer laten schilderen? Dan is het van belang dat het met een slijtvaste en watergedragen vloerverf gebeurt. 1-componenten verf is van goede kwaliteit. Gaat het om een vloer die zwaar belast wordt? Dan is een 2-componentenverf nodig, dit bestaat uit verf en harder. Naast deze verfsoort heeft u ook een primer nodig. Dit geldt voor alle vloeren, dus zowel voor een houten of een betonvloer. Omdat deze vloeren vaak glad zijn, hecht de verf niet en is het belangrijk om een hechtprimer aan te brengen. Bij het schilderen van de vloer is het belangrijk dat het oppervlak schoon is, zodat al het vuil weg is.

Houten vloer

houten vloer verven Dendermonde
Een houten vloer is prachtig en een groot voordeel hiervan is dat een schilder deze in elke gewenste kleur kan schilderen. Ook bij een houten vloer is het belangrijk dat de schilder eerst ontvet, schoonmaakt en schuurt. Zo worden oneffenheden weggewerkt. Vervolgens kan de vloer geschilderd worden. Vaak brengt de schilder eerst een primer aan, zodat de verf goed blijft zitten.

Na één of twee weken is het aangebrachte schilderwerk pas volledig hard. De eerste dagen na het schilderen is het daarom belangrijk dat u extra voorzichtig bent. Wacht minimaal een week met het terugplaatsen van zware meubels.

Betonvloer

betonvloer schilderen
Hebt u geen houten vloer maar een betonvloer? Ook dan zijn schilderwerken mogelijk! Dit geeft uw vloer een nette uitstraling. Bovendien is een geverfde betonvloer eenvoudiger te reinigen. Het is verstandig om het schilderen van een betonvloer over te laten aan een schilder uit Dendermonde. Er moet rekening worden gehouden met een aantal factoren. Als u vloerverwarming hebt dan moet deze uitstaan omdat de verf anders te snel droogt. Het is belangrijk dat de vloer stof- en vetvrij is en niet poreus, te ruw of te glad is. Voordat de schilders de betonvloer gaan verven, moet er eerst primer aangebracht worden. Op die manier hecht de verf beter. Een betonvloer is vaak na 12 uren al droog. Echter kan het wel 7 dagen duren voordat de betonvloer belast mag worden.

Buitenschilderwerken, optimale bescherming

Buitenschilderwerken zijn belangrijk voor het optimaal onderhouden van uw huis in Dendermonde. Het draagt namelijk niet alleen bij aan een mooie uitstraling, het zorgt ook voor de nodige bescherming. Advies is dan ook om dit om de 5 jaar te laten doen. Houten ramen beschermen uw huis tegen slechte weersomstandigheden.

De kosten voor het laten schilderen van het buitenwerk verschilt nogal en hangt af van het type woning. Als u een flat of tussenwoning heeft is dit een stuk goedkoper dan een vrijstaande woning.

Gevel schilderen

De grootste verfklus die onder de buitenschilderwerken valt, is het bijwerken van de gevel. Een gevel is het visitekaartje van uw huis. Het is dus belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Bovendien biedt een geverfde gevel ook bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Voor het schilderen van de gevel schakelt u het beste een erkend schildersbedrijf in. Onze schilders hebben een ruime ervaring met de schilderwerken en zorgen er dan ook voor dat de gevel binnen korte tijd weer een optimale aanblik heeft. De kosten voor het schilderwerk van een gevel verschillen vaak per schilder. Een gemiddelde prijs voor een gevel van 60m² is zo’n €2.250,-.

Buitenmuur schilderen

Het schilderen van een buitenmuur is geen eenvoudige klus. Dit komt omdat de buitenmuur met allerlei weersomstandigheden te maken krijgt: van hitte in de zomer, tot hagel in de herfst en sneeuw in de winter. Het is daarom verstandig om hiervoor een schilder of schildersbedrijf in te huren. Voor een perfect resultaat moet u de buitenmuur verven bij gunstige weersomstandigheden.

Een schilder houdt rekening met de temperatuur, het tijdstip en de luchtvochtigheid. Voor het schilderen moeten de schilders de buitenmuur schoonmaken. Ook moet er altijd een primer aangebracht worden op de buitenmuur. Deze zorgt ervoor dat het eindresultaat van het schilderwerk optimaal is. Bovendien is het soms nodig om kieren in de muur te kitten. Vervolgens kan de buitenmuur geverfd worden. De kosten voor het schilderwerk van een buitenmuur liggen rond de €20,- per m².

Werkwijze schilder bij schilderen buitenmuur

Ramen schilderen

ramen schilderen
Eén van de meest voorkomende klussen binnen de schilderwerken is het herstellen van de verflaag van ramen. Wanneer deze laag niet op tijd wordt bijgewerkt dan ontstaat het risico op houtrot en daarmee op lekkage. Door zowel aan de buiten- als binnenzijde de ramen te verven worden dergelijke problemen voorkomen. Als u een verflaag laat aanbrengen door één van de schilders uit Dendermonde dan zijn uw ramen hier tegen beschermd.

Dakkapel

dakkapel schilderen
Ook bij een dakkapel is het gebruik van een vochtregulerende verfsoort erg belangrijk. Deze verfsoort heeft ademende eigenschappen waardoor vocht op een natuurlijke manier uit het hout van de dakkapel kan verdampen. Gebruik ook altijd een primer. Het is verstandig om een donkere primer te gebruiken bij donkere verfkleuren en een lichte bij lichte verfkleuren. De eerste verflaag dekt hierdoor beter waardoor minder lagen nodig zijn.

Tuinhuis

tuinhuis schildewerk
Wilt u uw tuinhuis een nieuwe look geven? Het is verstandig om een tuinhuis van hout een verflaag te geven, omdat deze hierdoor bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het is mogelijk om een tuinhuis te lakken met een dekkende lakverf. Vindt u dit zonde van de mooie uitstraling van het hout? Als u het tuinhuis beitst met een half-dekkende beits dan blijven de nerven en de houtstructuur zichtbaar.

Dakgoot

dakgoot verven
Wilt u schilderwerk aan uw dakgoot uitvoeren? Bij buitenschilderwerken is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Het is tijdens het verven namelijk belangrijk dat het niet te warm of te koud is. De ideale temperatuur wanneer u buiten schilderwerken gaat uitvoeren is ongeveer 20 graden. U hebt daarnaast bij het schilderen van een dakgoot altijd te maken met vocht. Zijdeglans of hoogglans verf zal hierdoor afbladderen. Gebruik daarom een buitenbeits of een vochtregulerende verf.

Schoorsteen

schoorsteen verven Dendermonde
Het bijwerken van het schilderwerk van de schoorsteen kan een risicovolle onderneming zijn. Niet alleen vanwege de plaats van de schoorsteen, maar ook vanwege de mogelijke vochtigheid van de stenen. Wanneer de stenen te vochtig zijn, dan zal de verf snel afbladderen, en is het mogelijk dat zelfs delen van de (poreuze) steen meekomen. Raadpleeg altijd een schilder als u niet weet of het een optie is de schoorsteen te verven.

Schutting

schutting in Dendermonde schilderen
Het verven van de schutting valt eveneens onder de buitenschilderwerk. Regelmatig krijgen onze schilders van klanten uit Dendermonde te horen dat de schutting zo kaal en lelijk is. Door een mooi kleurtje op de schutting aan te brengen zorgt u ervoor dat de sfeer in de tuin terugkeert. Een schilder uit ons bedrijf helpt u hierbij graag. Wilt u een soort muurschildering op de schutting? Vraag dan naar de mogelijkheden en prijzen, wij helpen u graag.

Benieuwd naar de prijzen voor buitenschilderwerken?

Vraag verschillende prijsopgaven aan en vind de juiste huisschilder uit Dendermonde.

Vrijblijvende offertes

Welk vertrek in huis schilderen?

Om optimaal woongenot te creëren, zijn binnenschilderwerken van groot belang. Zo maakt u van uw huis in Dendermonde echt uw thuis. Maar welke vertrekken schildert u? Naast het schilderen van de binnenmuur, binnendeuren en plafond is het ook belangrijk om te denken aan de verschillende ruimtes. Zoals de keuken, badkamer, slaapkamer en living. Hieronder leest u meer over het schilderen van deze verschillende vertrekken.

Keuken verven

schilderwerk keuken Dendermonde
Bij een renovatie van de keuken komt meestal heel wat schilderwerk kijken. Een schildersbedrijf uit Dendermonde helpt u dan ook met alle plezier bij het verven van de keukenkastjes, de muur en andere onderdelen van de keuken. Bij binnenschilderwerken aan uw keuken is het verstandig om spatvrije verf te gebruiken. Een muur met een spatvrije verflaag maakt u eenvoudig schoon met een natte doek. Ideaal in de keuken, waar knoeien onvermijdelijk is.

Badkamer schilderen

badkamer schilderwerk
U had er wellicht niet bij stilgestaan maar het is ook mogelijk om schilderwerken uit te laten voeren in uw badkamer. Omdat uw badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk om een verfsoort te kiezen die hiertegen bestand is. Het is daarnaast belangrijk om goed te ventileren. Zet daarom altijd een raam of de ventilator aan tijdens en na het uitvoeren van de schilderwerken.

Slaapkamer verven

slaapkamer verven
Komt een schildersbedrijf uit Dendermonde de muren van uw slaapkamer schilderen? Als u een accentwand wilt laten aanbrengen, dan is het verstandig om dit op de muur achter het bed te doen. Op deze manier is de accentwand niet te dominant aanwezig. Als u donkere kleuren kiest voor op de muren van uw slaapkamer, dan zal deze luxe uitstralen. Opvallende kleuren op de muur zoals geel en rood creëren een energieke ruimte terwijl blauw- en groentinten juist rust uitstralen.

Woonkamer verven

woonkamer schilderen
Als u een schildersbedrijf uit Dendermonde inhuurt voor het uitvoeren van schilderwerken in uw woonkamer of living, dan kan dit een groter effect hebben dan u in eerste instantie dacht. Een andere kleur op de muur, of muren, kan de ruimte heel anders doen lijken. Door donkere kleuren aan te brengen op de muur lijkt de woonkamer namelijk kleiner terwijl lichte kleuren een ruimte groter doen lijken. Houd er echter wel rekening mee dat lichte kleuren op muren gevoelig zijn voor vuil.

Verfsoorten

Er zijn een aantal verfsoorten te onderscheiden, namelijk grondverf, verf voor binnen en verf voor buiten. Elke verfsoort gebruikt u voor bepaalde doeleinden. Verfsoorten met veel pigment zijn vaak duurder dan andere verfsoorten. De soorten verf zijn grondverf, beits, dekkende acrylverf, dekkende alkydverf, latex voor de binnenmuur en latex voor de gevel. Latex is hier de goedkoopste optie en acryl en alkyd de duurste. Dit komt omdat er in acryl en alkydverf veel pigment zit.

Schildersbedrijf voor onderhoud

Wanneer uw huis in Dendermonde geschilderd is, is het belangrijk om het schilderwerk regelmatig te onderhouden. Gebeurt dit niet, dan verliest de verflaag zijn uitstraling en beschermende laag. Als u dit onderhoud niet zelf wilt doen, kunt u een onderhoudscontract nemen bij een schildersbedrijf. Dit kunt u zien als een soort abonnement, waarbij er bijvoorbeeld ieder jaar een schilder langskomt om de boel te onderhouden. Onder onderhoud valt niet alleen de uitvoer van schilderwerken, maar ook inspecties en herschilderen.

schilders in Dendermonde

Vrijblijvend offertes aanvragen

Zoekt u ervaren schilders die u van dienst zijn bij het schilderen van de gevel, deuren, muur of de ramen? Wilt u meer weten over het verschil in onderhoud bij de buiten- en binnenschilderwerken? Of heeft u een vraag over de prijzen voor het uitvoeren van schilderwerk door een schildersbedrijf? Dan bent u bij ons op de goede plek terecht gekomen. Vul vandaag nog het offerteformulier in, dan zorgen wij ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toegestuurd krijgt, van vakmannen uit uw omgeving. Vergelijk ze met elkaar en kies zelf welke schilder bij u langskomt. De schilders uit ons netwerk hebben ruime ervaring met schilderwerken. Maar ook als u een stukadoor uit Dendermonde zoekt, helpen wij u graag.