schilder Gent

Schilder Gent

Voor al uw schilderwerken bent u bij ons aan het juiste adres! Eén muur of meerdere muren in uw woonkamer aan een nieuwe lik verf toe? Uitgekeken op de kleur van uw tuinhuis? Of kan de buitenmuur van uw woning in Gent wel een opfrisser gebruiken? Bij ons netwerk zijn meerdere schilders uit heel Vlaanderen aangesloten. Als u het contactformulier invult dan sturen wij u meerdere offertes van een aantal schilders uit Gent toe. U vergelijkt deze met elkaar en kiest zelf welke schilder bij u langskomt voor het uitvoeren van het schilderwerk. Het aanvragen van schilderwerk offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Uw schilderwerk onze zorg

Als u via ons netwerk een schilder inhuurt voor uw schilderwerk, dan bent u verzekerd van vakwerk. Alle schilders zijn namelijk in het bezit van diploma’s op het gebied van schilderwerken. De erkende schilders hebben bovendien vele jaren ervaring. Zo weten we zeker dat u tevreden zult zijn met het schilderwerk. Een muur in de woonkamer of schilderwerk aan de buitenmuur, het is allemaal mogelijk! Elke schilder kan u bij zowel binnen- als buitenschilderwerken van dienst zijn. Waar wacht u nog op? Vul het contactformulier in en wie weet staat er binnenkort een schilder bij u op de stoep in Gent.

Offertes aanvragen

Aanvraag voor:
Let op: 1 keer klikken is genoeg. Uw gegevens zijn veilig bij ons.


Muur verven

schilderwerken Gent
Binnenschilderwerken aan muren komt het meeste voor. Een ander kleurtje kan een groot verschil maken. Een voordeel van muren verven is dan ook dat u uw woon-, slaap- of werkkamer eenvoudig een nieuwe look geeft. U kunt ervoor kiezen om binnenschilderwerken zelf uit te voeren. Als u geen fan bent van verven dan is het echter beter om een schilder uit Gent in te huren. Als u een erkende schilder inhuurt bent u verzekerd van een netjes en strak resultaat.

Plafonds

schilderwerk plafond Gent
Het schilderen van een plafond is iets lastiger dan het schilderen van muren. Het is namelijk belangrijk dat u een stevige ladder of een steiger hebt. Als u het plafond in een ander kleurtje gaat verven, dan heeft dit veelal een groot effect. Als u voor de binnenschilderwerken aan uw plafond voor een witte verfkleur gaat, dan zorgt dit ervoor dat deze hoger lijkt. Een donkere kleur doet het plafond juist lager lijken.

Deuren

deuren verven Gent
Bij binnenschilderwerken hoort ook het verven van deuren. Het verven van deuren is voor een beginnende doe-het-zelver goed te doen. Als u deuren gaat schilderen dan is het verstandig om deze eerst los te halen. Zo behaalt u het mooiste resultaat. Omdat deuren veel worden gebruikt is het belangrijk dat u deze eerst ontvet voordat u begint met het schilderwerk. Zorg ervoor dat er geen verfdruppels aan de onderkant blijven hangen om het klemmen van de deur te voorkomen.

Trap

trap schilderen in Gent
De kans is groot dat de trap in uw woning in Gent elke dag meerdere keren wordt gebruikt. Het is dan ook niet vreemd dat de trap in de loop der jaren slijt en een nieuwe verflaag nodig heeft. Het uitharden van de verflaag duurt gemiddeld één tot twee weken. Binnen die tijd moet de trap zo min mogelijk gebruikt worden. Men kiest er daarom vaak voor om de treden om en om te verven.

Keuken

schilderwerk aan de keuken Gent
Als u uw keuken een opknapbeurt wilt geven dan hoeft u niet per se alle kastjes te vervangen. U geeft de keuken eenvoudig een nieuwe look door de keukenkastjes te verven. Dankzij een lik verf ziet uw keuken er weer als nieuw uit. Wilt u ook de muur achter de keuken van een nieuw kleurtje voorzien? Deze muur wordt gauw vuil, het is daarom verstandig om bij de schilderwerken een afwasbare verfsoort te gebruiken.

Gevel

gevel schilderen Gent
Voor een nette uitstraling is het belangrijk om de gevel van uw woning geregeld te schilderen. Bij buitenschilderwerken aan uw buitenmuur moet u een ademende verf gebruiken. Als u dit niet doet dan sluit u vocht op in de gevel. Uiteindelijk kan de buitenmuur hierdoor ernstig beschadigen. Vocht in de gevel kan bovendien ook resulteren in vochtproblemen in de woning. Buitenschilderwerken uitvoeren aan een gevel is een lastige klus. Het is verstandig om hiervoor een schilder in te huren.

Houten plafond

binnenschilderwerken houten plafond
Hebt u een woning gekocht waarvan het plafond voorzien is van houten planchetten? Dit geeft veelal een ouderwetse uitstraling. Gelukkig is het mogelijk om deze te laten verven door één van de schilders uit Gent. Voordat u begint met schilderen moet u de planchetten eerst schoonmaken en ontvetten. Hierna brengt u een primer aan en vervolgens de gewenste kleur. U kunt het beste per 2 tot 3 latten werken om overlappingen te voorkomen en om een egaal resultaat te behalen.

Houten vloer

vloer van hout verven
Naast plafonds en muren is het uiteraard ook mogelijk om uw houten vloer te schilderen door een schilder. Ook hierbij is schoonmaken, ontvetten en het aanbrengen van een primer onmisbaar. Een vloer wordt veel gebruikt, het is daarom belangrijk om een kwalitatieve verfsoort te gebruiken welke niet snel slijt. Net als bij een trap duurt het uitharden van de verflaag op een vloer één tot twee weken. Wacht daarom in ieder geval een week voordat u zware meubels terugplaatst.

Betonvloer

betonvloer schilderen
U hebt er misschien nooit zo bij stilgestaan, maar het is een optie om uw betonnen vloer te schilderen. Het verven van een betonvloer geeft een nette uitstraling. Daarnaast is een geverfde betonvloer een stuk makkelijk schoon te maken dan een ongeverfde betonvloer. Hebt u vloerverwarming? Zet deze altijd uit tijdens de schilderwerken. Zorg er daarnaast voor dat de vloer vet- en stofvrij is en controleer of deze niet te poreus, te glad of te ruw is.

Zoekt u iemand voor schilderwerken of pleisterwerken?

Vraag vrijblijvend offertes aan via ons contactformulier! Onze stukadoors en schilders helpen u graag.

schilders Gent
contact stukadoor

Schutting

buitenschilderwerken aan de schutting
Een schutting heeft veel te verduren. Denk maar eens aan alle weersomstandigheden, insecten en schimmels waar een schutting mee te maken krijgt. Schilderwerken aan een schutting kunt u uitvoeren met een lak. De nerf van het hout is hierbij onzichtbaar, maar de structuur is wel zichtbaar. U hebt de keuze uit een matte, half-glanzende of glanzende lak. Een andere optie is het aanbrengen van olie of beits op de schutting.

Ramen

ramen schilderen Gent
Een laag verf op de ramen zorgt ervoor dat deze beschermd zijn tegen wind, regen, UV-licht en temperatuurverschillen. Is de verf verkleurd, beschadigd of geeft deze af? Of zitten er lichte scheurtjes in het houtwerk van de ramen? Dan is het tijd om deze opnieuw te laten schilderen door een schilder uit Gent. Eventuele beschadigingen in de ramen vult een schilder op met houtvulmiddel. Schilderwerk aan ramen bestaat uit vier stappen. U begint met opschuren, gevolgd door grondlakken, voorlakken en aflakken.

Schoorsteen

schoorsteen verven
Voor schilderwerk aan uw schoorsteen kunt u het beste één van de schilders uit Gent inhuren. Het verven van een schoorsteen is geen eenvoudige klus. Een schilder kan een schoorsteen namelijk moeilijker bereiken dan een gevel. Het doen van vochtmetingen is hierdoor erg lastig of zelfs onmogelijk. Een schilder uit Gent zal daarom meestal een ademende verfsoort gebruiken. Een goede primer is daarnaast ontzettend belangrijk, omdat een schoorsteen te maken heeft met temperatuurverschillen wanneer de open haard aan is.

Woonkamer

muren schilderen Gent
Door het uitvoeren van binnenschilderwerken geeft u uw woonkamer eenvoudig een nieuwe look. Men kiest er vaak voor om een gehele muur of alle muren een andere kleur te geven. Wist u echter dat er vele, creatieve opties zijn? Erg populair tegenwoordig is een lambrisering van verf. Hierbij schildert u alleen de onderste helft van een muur. Dit brengt een speels effect en erg veel sfeer aan uw woonkamer.

Slaapkamer

slaapkamer muur schilderen
Laat u schilderwerken door een schilder uit Gent uitvoeren in uw slaapkamer? Het is verstandig om rekening te houden met de effecten van bepaalde kleuren. Lichte kleuren zoals beige, pasteltinten en blauwtinten geven een rustgevend gevoel. U kunt dit erg goed combineren met een donkerdere accentmuur. Als u een accentmuur wilt aanbrengen in de slaapkamer, dan kunt u dit het beste achter het bed doen. Zo is de kleur niet te dominant maar nog wel aanwezig.

Badkamer

schilderwerk aan de badkamer
Men kiest er meestal voor om tegels te laten aanbrengen in de badkamer. Hebben tegels niet de voorkeur? Dan is het goed mogelijk om schilderwerken in uw badkamer uit te laten voeren door één van de schilders uit Gent. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk dat tijdens schilderwerk het juiste materiaal wordt gebruikt om schimmel en afbladderen van de verf te voorkomen. Een goed ventilatiesysteem is erg belangrijk in de badkamer.

Dakgoot

dakgoot schilderen Gent
Gaat u de dakgoot van uw woning in Gent schilderen? Om zeker te weten dat u zo lang mogelijk van het schilderresultaat zult genieten is het belangrijk dat de dakgoot niet lekt. Controleer deze daarom eerst op scheurtjes en gaatjes. Reinig de dakgoot altijd met ammonia en water. Schuur de dakgoot hierna licht op en breng een hechtprimer aan van goede kwaliteit. Breng vervolgens twee verflagen aan op de dakgoot.

Dakkapel

dakkapel verven Gent
Bij buitenschilderwerken hoort ook het onderhoud aan een dakkapel. Een houten dakkapel moet geschilderd worden met een ademende verf of een lak van goede kwaliteit. Het is daarnaast belangrijk om eventueel houtrot te verwijderen. Als u zelf de dakkapel gaat schilderen dan is het verstandig om een steiger te huren. Met een steiger kunt u overal goed bij en is het niet nodig om steeds uw ladder te verplaatsen. Dit is veiliger en scheelt veel tijd tijdens de schilderwerken.

Tuinhuis

tuinhuis verven prijzen
Schilderwerken aan uw tuinhuis zijn belangrijk om deze te beschermen. Als u buitenschilderwerken aan uw tuinhuis gaat uitvoeren dan hebt u de keuze uit verschillende opties. Als u wilt dat de nerven en houtstructuur zichtbaar blijven, dan kunt u het beste een half-dekkende beits aanbrengen. De kleur van het hout wordt hierbij enigszins behouden. De andere optie voor het schilderwerk is een dekkende lakverf, hiermee geeft u het tuinhuis welke kleur u maar wilt.

Buitenmuur schilderen

Het verven van muren binnenshuis kunt u eenvoudig zelf doen. Het verven van een gevel is echter vakwerk. De gevel moet schoongemaakt worden en kieren vult u op met kit. Om zeker te weten dat u lang van uw pas geverfde muren zult genieten is het belangrijk om een primer aan te brengen. Een schilder houdt bovendien rekening met het weer wanneer hij uw muur gaat aanpakken. De buitentemperatuur moet tussen de 10 en 20°C liggen, het mag niet regenen of mistig zijn en ook teveel wind is niet goed.

buitenmuur schilderen in Gent
schilder Gent offerte

Wat kost een schilder?

Voordat u schilderwerken uitbesteedt wilt u natuurlijk de prijzen van schilders weten. De prijzen hangen af van verschillende factoren zoals de soort klus en de grootte hiervan. De prijzen voor het schilderen dan deuren of een buitenmuur liggen bijvoorbeeld hoger dan de prijzen voor het schilderen van een muur in huis. Bij een grotere klus bespaart u daarnaast veelal op het uurloon van de schilder. Voor binnenschilderwerken rekenen schilders gemiddeld tussen de €35,- en €40,- per uur. Bij buitenschilderwerken moet u rekening houden met prijzen tussen de €40,- en €45,- per uur. Sommige schilders rekenen daarnaast extra kosten. Denk hierbij aan kosten voor materiaal, voorrijkosten en steigerhuur.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Is het tijd om schilderwerk in en om uw woning uit te voeren? Of het nou gaat om uw buitenmuur, trap, ramen, keuken of tuinhuis, één van de schilders uit ons netwerk helpt u graag. Schilders uit heel Vlaanderen, dus ook uit Gent, zijn bij ons aangesloten. Vul vandaag nog het contactformulier in, dan sturen wij u gratis en helemaal vrijblijvend meerdere offertes (max. 5) toe. U vergelijkt hiervan de prijzen en voorwaarden en vervolgens kiest u zelf welke schilder bij u langskomt in Gent. Voordat u het weet is uw buitenmuur of woonkamer weer als nieuw. Naast schilderwerken bent u bij ons ook aan het juiste adres voor pleisterwerken.