schilder Wevelgem

Schilder Wevelgem

Bent u op zoek naar een schilder uit Wevelgem die u helpt bij een van de vele schilderwerken, zoals het verven van de ramen of schilderen van de muren? Dan bent u hier aan het juiste adres. De schilders uit ons netwerk hebben ruime ervaring met de schilderwerken en kunnen u zowel bij de binnenschilderwerken als buitenschilderwerken van dienst zijn.

Of het nu gaat om het verven van de schoorsteen, het tuinhuis of het bijwerken van de trap of keuken: de schilders helpen u snel en vakkundig. Wij zijn een netwerk van schilders. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Vergelijk deze met elkaar en vind het schildersbedrijf die voor u het schilderwerk gaat doen.

Voordelen van onze dienstverlening

  • Voor binnen- en buitenschilderwerken
  • Zeer complete dienstverlening van A tot Z: van voorbereiding tot het schilderen van de eindlaag
  • Scherpe prijzen voor vakkundig schilderwerk
  • Bespaar op de prijs door onderling offertes te vergelijken

Waarom een professionele schilder inschakelen?

Wanneer u van plan bent om uw binnenmuur, keuken of hele huis in Wevelgem te laten schilderen door een professioneel schildersbedrijf, brengt dit verschillende voordelen met zich mee.

Een dergelijke schilder heeft jarenlang kennis en ervaring opgedaan, hierdoor gebeurt de klus snel en scheelt het u ontzettend veel tijd. Bovendien adviseert hij u over kleuren en beschikt hij over de beste materialen.

Professionele schilders zorgen voor de juiste voorbereiding en leveren een perfect eindresultaat.

Voor al uw schilderwerk in Wevelgem

Schilders zijn er niet alleen voor de schilderwerken aan een binnenmuur of buitenmuur in Wevelgem. Wat wordt er allemaal verstaan onder schilderwerken?

  • Binnenschilderwerken, waaronder de living, badkamer, trap en keuken
  • Buitenschilderwerken, waaronder de ramen, deuren en de gevel
  • Verven van muren
  • Witten van plafonds
  • Schilderen van vloeren

Wat kost een schilder?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Wevelgem de vraag wat het kost om een schilder uit ons netwerk in te zetten voor één van de vele schilderwerken binnen- en buitenshuis. Het antwoord op deze vraag is echter afhankelijk van vele factoren. Zo wordt de prijs voor het schilderwerk hoger zodra er een groter oppervlak moet worden bewerkt: het verven van een muur is goedkoper dan het bijwerken van de gevel. Daarnaast is ook de gebruikte verfsoort van invloed op de prijzen. Een schilder die vooral binnen werkt, hanteert een gemiddeld uurloon van €30,- tot €40,-. Schakelt u een schilder in die buiten aan de slag gaat? Reken dan op €40,- tot €50,- per uur. In onderstaande tabel staan de gemiddelde prijzen per m² en per uur.

Prijstabel: kosten schilder

Soort schilder Prijs per m², incl. verf, materiaal en btw* Prijs per uur, incl. verf, materiaal en btw*
Binnenschilder €30,- tot €35,- €35,- tot €40,-
Buitenschilder €30,- tot €35,- €40,- tot €50,-
* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van een schildersbedrijf. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Uurloon of prijs per vierkante meter?

De prijs voor het inschakelen van een schildersbedrijf uit Wevelgem hangt vaak af van de klus die gedaan moet worden. Veel schilders hanteren hun prijs aan de hand van 2 verschillende tarieven: een uurloon of een prijs per m².

Wanneer er een schilderklus gedaan moet worden die erg arbeidsintensief is, zoals het verven van ramen of het lakken van een trap, wordt de prijs vaak met een uurloon berekend.

Gaat het om een grote klus, zoals het sauzen van uw plafond? Dan wordt de prijs per m² berekend.

Prijs schilderwerken

De prijs van schilderwerken wordt bepaald door een aantal factoren. Onder andere of het om binnenschilderwerken of buitenschilderwerken gaat. Ook worden de kosten beïnvloed door wat er geschilderd moet worden in uw huis in Wevelgem, dus of het gaat om een plafond, binnenmuur of een vloer. Daarbij hanteert iedere schilder een eigen uurloon. Het laten schilderen van een plafond of muur is relatief goedkoop en kost tussen de €12,- en €15,- per m². Schilderwerken voor buiten zijn vaak prijziger. Bij het verven van een gevel denkt u al gauw aan €20,- tot €50,- per m². De prijs is altijd inclusief materiaal en btw. In onderstaande tabel staan meer gemiddelde prijzen die een schildersbedrijf hanteert.

Prijstabel: prijzen binnenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Plafond Latexverf, 2 lagen €12,- tot €20,- per m²
Muur Afhankelijk van type verf en methode van aanbrengen €15,- tot €20,- per m²
Deuren Voorlakken en aflakken €70,- tot €110,- per deur
Trap 2 keer in de grondverf en een eindlaag €15,- tot €20,- per traptrede
Vloer Houten vloer of betonvloer Prijs op aanvraag
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Wilt u uw schilderwerken uitbesteden?

Schakel een schildersbedrijf uit Wevelgem in door verschillende prijsopgaven aan te vragen!

Gratis offertes aanvragen

Prijstabel: prijzen buitenschilderwerken

Type schilderwerk Omschrijving Gemiddelde prijs*
Gevel Eén laag primer en twee lagen afwerking €20,- tot €40,- per m²
Ramen 3 dikteranden tot 100mm breed €15,- tot €25,- per raam
Dakkapel Inclusief arbeidskosten, verf, materiaal en btw €500,- tot €1.000,- per dakkapel
* Let op: dit zijn uitsluitend gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan vrijblijvende offertes aan.

Verlaagd btw-tarief op schilderwerken?

U wilt graag de prijs zo laag mogelijk houden bij het laten uitvoeren van schilderwerk. Sinds 2009 geldt er een verlaagd btw-tarief voor schilderwerken. Hierdoor ligt de gemiddelde prijs een stuk lager. U betaalt voor schilderwerken slechts 6% btw in plaats van 21%. Het tarief geldt bij voorbereidende werkzaamheden, voorbehandeling, zowel binnen- als buitenschilderwerk en bij arbeidsuren en materialen. Kortom: dit scheelt u een hoop geld. Kijk op de website van de Federale Overheidsdienst Financien voor de lijst van renovatiewerken, waarop het verlaagde btw-tarief van toepassing is.

Binnenschilderwerken, strakke afwerking

Een interieur is pas af als er een strakke afwerking is bij de binnenschilderwerken. Als er sprake is van beschadigingen of verkleuring dan verzwakt dit de woning. Een strakke afwerking van uw schilderwerk is dus van belang voor de bescherming tegen slijtage, vochtplekken en schimmels.

Naast een beschermende werking, zorgt een mooie afwerking ook voor een betere uitstraling. Schakel een schilder in uit Wevelgem als u het schilderwerk graag uitbesteed.

Plafonds schilderen

plafond schilderen
Waar een muur nog relatief eenvoudig zelf te behandelen is, is het verven van plafonds een stuk lastiger. Er moet met een aantal dingen rekening gehouden worden. Het is aan te raden om eerst eventuele verkleuringen weg te werken alvorens het plafond geschilderd wordt. Bij het witten van een plafond met een roller komen er vaak verfspetters los. U dient dus uw meubels af te dekken met plastic zeil of een laken. Het witten van het plafond valt onder de binnenschilderwerken en wordt over het algemeen uitgevoerd door erkende schilders uit Wevelgem.

Houten plafond

houten plafond in Wevelgem schilderen
Oudere woningen zijn veelal voorzien van bruin gebeitste of geverniste plafonds van hout. Deze plafonds staan ook wel bekend als planchetten. Een voordeel van een houten plafond is dat een schilder uit Wevelgem deze eenvoudig van een nieuwe kleur voorziet, die helemaal bij uw interieur past. Het is belangrijk dat het houten plafond eerst ontvet en schoongemaakt wordt. Vervolgens moet het geschuurd worden voor een goede hechting. De schilder brengt tot slot een grondlaag en lakverf aan.

Muur schilderen

muur schilderen Wevelgem
Het schilderen van de muren is geen lastige klus binnen de schilderwerken, maar kan wel veel tijd kosten. Het is belangrijk dat het goed wordt gedaan door een schilder en dat de lak strak op de muren zit. Er zijn daarnaast meerdere aspecten waar u rekening mee moet houden, waar u wellicht niet aan had gedacht.

Denk bijvoorbeeld aan het egaliseren, herstellen en afplakken van de muur. Heeft u gyproc wanden? Dan is er speciale verf nodig om dit te sauzen. Om zeker te weten dat u lang van uw geverfde muren geniet, is het daarom verstandig om hiervoor schilders uit Wevelgem in te huren.

Deuren schilderen

schilderwerk deur
Net als alle andere houten woononderdelen moeten ook deuren eens in de zoveel jaar opnieuw geschilderd worden. Wij gaan uit van de regel dat de binnenschilderwerken, dus ook de binnendeuren, minimaal eens in de 5 jaar uitgevoerd moeten worden. Bij buitenschilderwerken gaat dit om eens in de 7 jaar. Deuren zijn vaak blikvangers in uw huis in Wevelgem, dus wilt u dat deze er netjes en strak uitzien. Eerst worden de binnendeuren schoongemaakt, geschuurd en geplamuurd. Vervolgens brengen de schilders een grondlaag en een eindlaag aan. Het laten lakken van uw deuren kost al snel zo’n €270,- per deur. Hoe meer deuren u laat doen, hoe lager de kosten per deur zijn.

Schilderwerk laten doen door een schilder uit Wevelgem?

Schilders verven binnendeuren, uw binnenmuur en de keuken: vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Schilder offertes

Trap schilderen

Een netjes geschilderde trap geeft de hal of woonkamer van uw huis in Wevelgem een mooie uitstraling en zorgt voor een stukje comfort en veiligheid. Een trap krijgt op den duur namelijk te maken met slijtage, wat het risico op valpartijen vergroot. Het is mogelijk om zelf het schilderwerk van uw trap te doen, echter is dit een behoorlijk arbeidsintensieve klus die u beter door een schildersbedrijf uit Wevelgem laat doen. De kosten voor het schilderen van een trap zijn gemiddeld €490,- per trap. Echter hangt de prijs af van het type trap, wat voor uurloon de schilders hanteren en wat de moeilijkheidsgraad van de trap is.

Vloer schilderen

Als u de vloer laat schilderen, dan is het belangrijk dat dit met slijtvaste en watergedragen verf gebeurt dat speciaal gemaakt is voor vloeren. Over het algemeen volstaat een 1-componentenverf voor de meeste vloeren. Wanneer de vloer echter zwaar belast gaat worden, heeft u 2-componentenverf nodig. Deze bestaat uit lak en een harder, dat zorgt voor stevigheid. Bovendien is er bij alle vloeren, dus zowel bij een houten vloer als een betonvloer, een primer nodig. Een primer zorgt ervoor dat de lak beter hecht aan het oppervlak. Het is hierbij ontzettend belangrijk dat de vloer glad en vuilvrij is.

Houten vloer

houten vloer verven
Hebt u er wel eens over nagedacht om uw vloer van hout te laten schilderen door een schilder uit Wevelgem? Als u uw vloer in een fris wit kleurtje laat verven, dan geeft dit uw woning een hele andere uitstraling. Een witte vloer doet de ruimte bijvoorbeeld veel groter lijken. Het verven van een houten vloer heeft enige voorbereiding nodig. De vloer moet eerst goed schoongemaakt, ontvet en stofvrij gemaakt worden. Vervolgens is het zaak de vloer goed te schuren, waarna de schilder een grondlaag aanbrengt. Tot slot wordt de gewenste kleur aangebracht. Na een dag drogen brengt de schilder een tweede laag en soms zelfs een derde laag aan. Er wordt gebruik gemaakt van speciale lak, ook wel floorpaint genoemd.

Betonvloer

betonvloer schilderen Wevelgem
Dacht u dat het alleen mogelijk was om houten vloeren te verven? Het schilderen van een betonvloer is ook een optie. Bij het schilderen van een betonvloer moet u met een aantal dingen rekening houden. De ondergrond moet namelijk altijd volledig stof- en vetvrij zijn. Een grondige schoonmaakbeurt is dus gewenst. Controleer of de ondergrond niet te poreus, te ruw of te glad is en houd rekening met vloerverwarming.

Voor een betonvloer is het handig om betonverf te kiezen die in 2 lagen aangebracht wordt. Voor het schilderen van een betonvloer schakelt u het beste een professionele schilder uit Wevelgem in.

Buitenschilderwerken, optimale bescherming

Om uw huis optimaal te onderhouden is het belangrijk om de buitenschilderwerken bij te houden. Deze zorgen namelijk voor een optimale bescherming van uw woning. Houten ramen beschermen bijvoorbeeld tegen slechte weersomstandigheden, zoals regen en hagel.

Bovendien zorgt een goed geschilderd huis voor een mooi uiterlijk. De kosten voor buitenschilderwerken variëren en hangen vooral af van het type woning en het oppervlak dat geschilderd moet worden. Een flat is bijvoorbeeld een stuk goedkoper om te laten verven dan een 2-onder-1-kap woning. Laat de buitenschilderwerken door een schilder uit Wevelgem doen.

Gevel schilderen

Het schilderen van de gevel is daar één van de klussen die onder schilderwerken voor buiten vallen. Door de gevel van een schilderlaag te voorzien, zorgt u ervoor dat uw huis of bedrijfspand in Wevelgem een betere aanblik krijgt. Daarbij biedt een geschilderde gevel ook de nodige bescherming tegen slechte weersomstandigheden. Een geschilderde gevel zorgt ook voor een waardestijging van uw woning in Wevelgem. Bij het lakken van de gevel zorgen schilders met hun ervaring ervoor dat de klus snel gebeurt en dat uw huis weer een mooi uiterlijk krijgt. Om te voorkomen dat het verfwerk snel slijt, brengt de schilder een extra beschermlaag aan op de buitenmuur. Wat de prijs voor het verven van een gevel is, verschilt per huisschilder. Gemiddeld betaalt u zo’n €2.250,- voor een gevel van 60m².

Buitenmuur schilderen

Wanneer u de buitenmuur van uw woning in Wevelgem wilt aanpakken, moet u rekening houden met een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Een buitenmuur heeft dankzij de verschillende weersomstandigheden in ons land veel te verduren. Het is daarom belangrijk dat het verven van de buitenmuur op de juiste manier wordt gedaan. Schakel een schilder uit Wevelgem in die ervaren is en die bij de juiste weersomstandigheden de buitenmuur schildert.

Alvorens de muren geschilderd worden, is het zaak om alles grondig te reinigen. Bovendien moet er altijd een primer aangebracht worden met hechtmiddel. Op die manier blijft de verflaag beter zitten.

De gemiddelde kosten voor het schilderen van een buitenmuur is zo’n €20 tot €25,- per m².

Werkwijze schilder bij schilderen buitenmuur

Ramen schilderen

ramen schilderen
Om ervoor te zorgen dat er geen houtrot bij de ramen ontstaat, is het van belang om regelmatig het nodige schilderwerk uit te voeren. Bij dit schilderwerk hoort niet alleen het verven van de ramen, maar ook de controle op beschadigingen aan het hout. Zo voorkomt u dat er lekkage ontstaat, en profiteert u het langst van de kwaliteit van de ramen. Een schilder uit Wevelgem kan u van praktische ondersteuning of professioneel advies voorzien.

Dakkapel

dakkapel in Wevelgem schilderen
Het schilderen van uw houten dakkapel geeft uw woning een nette uitstraling. Als u schilderwerk aan uw dakkapel gaat uitvoeren dan gebruikt u een éénpot-systeem zoals beits of een kwaliteit lak. Beits is een primer en aflak in één. Een voordeel hiervan is dat een primer niet nodig is en dat deze versie vochtregulerend is. Een voordeel van lak is dat het sterker is dan beits, hoogglans is mogelijk en onderhoud is minder vaak nodig.

Tuinhuis

tuinhuis schildewerk
Een tuinhuis heeft het hele jaar te maken met regen, zon en andere weersomstandigheden. Het is daarom verstandig om met verf een beschermlaag aan te brengen op uw tuinhuis. Gebruik bijvoorbeeld een half-dekkende beits. Uw tuinhuis krijgt een andere kleur maar de houtstructuur is nog wel zichtbaar. Heeft het tuinhuis geen geïmpregneerd hout? Schuur deze eerst en breng vervolgens een primer aan. Daarna kun u een dekkende lak aanbrengen. Dankzij de primer dekt deze sneller.

Dakgoot

dakgoot in Wevelgem verven
Als uw geschilderde dakgoot afbladdert, dan is de dakgoot toe aan schilderbeurt. Het is belangrijk om geen afsluitende verf te gebruiken. De betimmering die om een dakgoot zit is altijd vochtig. Als u een zijdeglans of een hoogglans gebruikt dan gaat deze bladderen. Het is daarom belangrijk om altijd een goede buitenbeits of een vochtregulerende verf te gebruiken wanneer u aan de slag gaat met de dakgoot. Vraag gratis offertes aan als u toch liever het schilderwerk voor de dakgoot uitbestedd aan een schilder uit Wevelgem.

Schoorsteen

schoorsteen verven Wevelgem
Eén van de laatste schilderwerken die wij onder uw aandacht willen brengen is het schilderen van de schoorsteen. Omdat het om vakwerk gaat kunt u deze vorm van schilderwerk het beste overlaten aan één van onze schilders uit Wevelgem. Deze zullen bijvoorbeeld eerst de vochtigheidsgraad van de stenen controleren voordat zij aan het schilderwerk beginnen. Hierdoor voorkomt de schilder dat de lak binnen korte tijd afbladdert of stenen beschadigd raken.

Schutting

schutting in Wevelgem schilderen
Wist u dat het ook mogelijk is om de schutting te verven? Dit is een klus die eveneens bij de buitenschilderwerken hoort. Voor de schutting geldt dat een eenvoudige verflaag al kan zorgen voor een heel andere sfeer in de tuin. Hebt u liever een muurschildering dan een egale kleur op de schutting? Laat u dan informeren door één van onze schilderwerken experts. Wij helpen u graag bij het nodige schilderwerk.

Zoekt u iemand voor pleisterwerken of schilderwerken?

Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier! De schilders uit ons netwerk helpen u graag.

Vrijblijvende offertes

Welk vertrek in huis schilderen?

Binnenschilderwerken zijn van groot belang om een mooi uiterlijk aan uw interieur te geven. Bovendien zorgt het voor wooncomfort en woongenot. De vraag is alleen welke vertrekken u laat schilderen. Het is natuurlijk van belang dat de binnenmuur, binnendeuren en het plafond geschilderd zijn, maar wat denkt u van de keuken of de badkamer? Ruimtes waar u in eerste instantie misschien niet aan denkt, maar die wel belangrijk zijn. Daarnaast wilt u natuurlijk ook het schilderwerk in de living en uw slaapkamer laten doen door een schilder. Lees snel verder voor meer informatie over het verven van de verschillende vertrekken.

Keuken verven

schilderwerk keuken in Wevelgem
Bij de renovatie van een keuken komt vaak heel wat schilderwerk kijken. Het gaat dan niet alleen om het sauzen van het plafond of het bijwerken van de verflaag op elke muur, ook het aanpakken van de kastjes in uw keuken valt onder de schilderwerken. De schilders uit ons netwerk in Wevelgem hebben een ruime ervaring met het klussen in de keuken, en verzorgen desgewenst dan ook graag de keukenrenovatie.

Badkamer schilderen

badkamer schilderwerk
Vroeger waren tegels erg populair als afwerking in de badkamer, tegenwoordig is het ook mogelijk om schilderwerken uit te voeren. Bij het laten doen van schilderwerk in uw badkamer is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. De lak die u gebruikt moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen condens en vocht. U kunt tijdens het schilderen het beste een spatwaterdichte verf aanbrengen op elke zone die in direct contact komt met water, zoals de muren van de douche.

Slaapkamer verven

slaapkamer verven
Het is belangrijk om de juiste kleuren in uw slaapkamer aan te laten brengen door een schilder. Alle kleuren hebben namelijk een eigen effect op de slaapkamer.

Blauwtinten brengen bijvoorbeeld rust en ontspanning aan uw slaapkamer. Het is echter goed om blauwe tinten te combineren met warme meubels, zodat de ruimte niet kil wordt. Kleuren als geel, rood en oranje wekken juist energie op en donkere kleuren zoals warm grijs geeft uw slaapkamer een luxe uitstraling.

Woonkamer verven

woonkamer in Wevelgem schilderen
Als u uw woonkamer of living in een nieuwe kleur laat verven door een schildersbedrijf uit Wevelgem, dan brengt dit veel sfeer. Daarnaast zijn kleuren van invloed op het ruimtegevoel van een woonkamer. Een woonkamer laat u bijvoorbeeld groter lijken door het gebruik van lichte kleuren. Door een plafond een lichtere kleur te geven lijkt de ruimte hoger. Dit werkt ook andersom. Hebt u een hoog plafond? Dankzij een donkere kleur lijkt deze lager. Het is daarnaast leuk om een binnenmuur te accentueren met behulp van accentkleuren. Wanneer u de living laat schilderen, kunt u het beste ook direct de binnendeuren laten doen. Op die manier zorgt u ervoor dat alles in 1 keer geschilderd is.

Verfsoorten


Wanneer het aankomt op schilderwerken, is verf natuurlijk het grootste en belangrijkste onderdeel. Maar welke verfsoorten zijn er? Er wordt onderscheid gemaakt in 3 soorten: grondverf, verf voor binnen en voor buiten. Deze 3 soorten hebben ook weer andere typen. Zo is er beits, dekkende acrylverf, dekkende alkydverf en latex. Latex is er voor binnen en buitenwerken. Daarbij is er speciale lak voor gyproc wanden. Gyproc is het zogeheten pleisterwerk op de muur. De verschillende soorten verf, hebben ook andere prijskaartjes. Latex is het goedkoopst en acryl en alkyd het duurst. Dit komt omdat er in deze verfsoorten meer pigment zit.

Schildersbedrijf voor onderhoud

Naast het verven van uw binnen- of buitenwerk, is het ook mogelijk om een schildersbedrijf aan te nemen voor het onderhoud van uw huis in Wevelgem. Onderhoud is belangrijk, omdat de verf anders zijn beschermende werking verliest.

Schakel een schilder in die eens in de zoveel tijd het onderhoud komt doen. U kunt hiervoor een onderhoudscontract opstellen, dit lijkt op een abonnement. Inspecties en herschilderen vallen, naast de gewone schilderwerken, ook onder onderhoud dat schilders voor u doen.

schilders in Wevelgem

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een erkend schilder uit Wevelgem die u kan helpen bij het afschilderen van de trap, de muur, ramen en deuren of de gevel? De schilders uit ons netwerk draaien hun hand niet om voor de vele schilderwerken die er zijn. Zowel bij de binnenschilderwerken als buitenschilderwerken zijn zij u met alle plezier van dienst. Bent u benieuwd naar de prijzen als u bijvoorbeeld uw binnenmuur laat schilderen door een schilder? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt vrijblijvende prijsopgaven. U vergelijkt de prijzen en voorwaarden met elkaar, vervolgens kiest u zelf welke schilder het schilderwerk in Wevelgem komt uitvoeren. Maar ook als u een stukadoor uit Wevelgem zoekt, helpen wij u graag.